Cele mai bune Tensiometre 2020

 
Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul
1 din 10
9.9
2 din 10
9.8
3 din 10
9.8
4 din 10
9.7
6 din 10
9.6
7 din 10
9.5
8 din 10
9.4
9 din 10
9.4
10 din 10
8.9

Tensiometrul este un instrument extrem de util de m─âsurare a tensiunii arteriale ╚Öi a pulsului, folosit cu prec─âdere ├«n cabinetele medicale. Datorit─â continuei evolu╚Ťii tehnologice pe pia╚Ťa comerciale au ap─ârut diverse oferte de tensiometre, accesibile ca pre╚Ť ╚Öi foarte u╚Öor de folosit ce ne ofer─â datele medicale de care avem nevoie. Modelele sunt din ce ├«n ce mai u╚Öor de folosit, iar func╚Ťiunile tot mai utile pentru orice categorie de consumatori.

Problema care apare pentru cei ce vor s─â-╚Öi cumpere un tensiometru nu este g─âsirea acestuia, ci greutatea de a alege cel mai bun tensiometru din mutitudinea modelelor existente pe pia╚Ťa, ├«n farmacii, magazine on line, supermaket-uri sau cabinete medicale specializate. De aceea, vrem s─â v─â oferim informa╚Ťiile de baz─â privind caracteristile principale de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont atunci c├ónd vre╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi un tensiometru bun:

Cele mai importante caracteristici ale unui tensiometru

Pre╚Ťul tensiometrului

Tensiometru este un instrument medical ce se g─âse╚Öte de cump─ârat at├ót ├«n farmacii, c├ót ╚Öi ├«n supermarketuri sau ├«n mediul on line la cele mai diverse pre╚Ťuri. Recomandabil este s─â-l achizi╚Ťiona╚Ťi de la un magazin specializat sau farmacii, unde pute╚Ťi beneficia ╚Öi de sfaturi de specialitate chiar dac─â nu-l ve╚Ťi cump─âra la cel mai sc─âzut pre╚Ť. Un pre╚Ť mediu este cea mai bun─â alegere, cu instruc╚Ťiuni de specialitate ╚Öi service post garan╚Ťie ├«n cazul ├«n care aparatul se stric─â.

Certificarea medicală și validarea clinică a tensiometrului

Un tensiometru de calitate va avea ├«ntotdeauna validare clinic─â ╚Öi o certificare medical─â a preciziei ridicate a m─âsur─âtorilor sale. Validarea clinic─â atest─â faptul ca tensiometrul m─âsoar─â cu precizie ridicat─â tensiunea ╚Öi c─â respect─â anumite standarde de calitate impuse de organiza╚Ťii ╚Öi institu╚Ťii interna╚Ťionale din domeniul s─ân─ât─â╚Ťii. Testarea clinic─â presupune faptul c─â tensiometrul a fost testat ├«n repetate r├ónduri, valorile ob╚Ťinute fiind comparate cu alte metode de testare pentru a proba exactitatea m─âsur─âtorilor.

Memorie și profile de utilizatori

Pentru bolnavii cronici de hipertensiune arterial─â care trebuie s─â-╚Öi monitorizeze zilnic valorile de tensiune, uneori ╚Öi diminea╚Ťa ╚Öi seara, op╚Ťiunea memor─ârii ultimelor 50 de m─âsur─âtori este extrem de util─â. La urm─âtorul consult medical nu trebui dec├ót s─â prezenta╚Ťi cardiologul m─âsur─âtorile stocate pe tensiometru

├Än cazul ├«n care mai multe persoane folosesc acela╚Öi tensiometru ├«ntr-o cas─â mai ave╚Ťi op╚Ťiunea cre─ârii unor profile individuale de utilizatori pentru stocarea diferen╚Ťiat─â a datelor.

Dimensiuni și alimentare

Atunci c├ónd alegem un tensiometru de calitate ar trebui s─â analiz─âm ╚Öi dimensinea ecranului ╚Öi a fonturilor numerelor de pe acesta pentru a nu fi nevoi╚Ťi s─â folosim ulterior lupa pentru a le citi. Dimensiunile ideale ale unui tensiometru sunt cele care ne permit citirea informa╚Ťiilor f─âr─â niciun efort. De asemenea, dimensiunea man╚Öetei este o caracteristic─â important─â de care trebuie s─â ╚Ťinem cont c├ónd alegem o tensiometru. Cele patru m─ârimi standard sunt:

  • m─ârimea S potrivit─â circumferin╚Ťei bra╚Ťului cu valori ├«ntre 18 ╚Öi 22 cm;
  • m─ârimea M potrivit─â circumferin╚Ťei bra╚Ťului cu valori ├«ntre 22 ╚Öi 32 cm;
  • m─ârimea L potrivit─â circumferin╚Ťei bra╚Ťului cu valori ├«ntre 32 ╚Öi 45 cm;
  • m─ârimea W, potrivit─â circumferin╚Ťei bra╚Ťului cu valori ├«ntre 22 si 42 cm.

Tensiometrul digital dispune de o man╚Öet─â trebuie s─â fie reglabil─â, s─â acopere 1/3 din distan╚Ťa dintre cot ╚Öi um─âr ╚Öi s─â se ├«nchid─â str├óns, iar acest lucru se face printr-un sistem de prindere cu arici. Cele mai multe tensiometre electrice func╚Ťioneaz─â cu ajutorul bateriilor cu o durat─â de via╚Ť─â ├«ntre 3 ╚Öi 5 luni, dar exist─â ╚Öi modele care se pot alimenta direct de la priz─â. V─â recomand─âm s─â alege╚Ťi variantele de tensiometre pe baterii pentru o mai mare libertate de mi╚Öcare.

Tipuri de tensiometre

Dup─â modalitatea de m─âsurare a tensiunii arteriale exist─â trei tipuri de tensiometre:

Tensiometre automate sau electronice

Aceste tensiometre sunt cele mai u╚Öor de folosit, deoarece nu necesit─â nicio o preg─âtire teoretic─â prealabil─â. Sunt concepute special pentru pacien╚Ťii tineri ╚Öi de v├órst─â mijlocie pentru c─â m─âsur─âtorile sunt mai precise.
├Än func╚Ťie de tipul de pozi╚Ťionare, tensiometrele electronice se ├«mpart ├«n dou─â categorii:

  • tensiometrele cu pozi╚Ťionare pe bra╚Ť, deasupra cotului;
  • tensiometrele care se pozi╚Ťioneaz─â pe ├«ncheietura m├óinii.

Din punct de vedere al preciziei, p─ârerea medicilor este c─â datorit─â faptului c─â tensiometrele de bra╚Ť m─âsoar─â tensiunea arterial─â la artere mai mari, mai groase, precizia m─âsur─âtorilor este mai ridicat─â dec├ót ├«n cazul aparatelor pentru ├«ncheietur─â care m─âsoar─â tensiunea la artere mai sub╚Ťiri.

Tensiometre semi-automate

├Än acest caz este necesar─â ac╚Ťionarea pompei, pentru ca aerul s─â intre ├«n man╚Öet─â. Opera╚Ťiunea este pu╚Ťin mai dificil─â ╚Öi necesit─â cuno╚Ötin╚Ťe prealabile despre func╚Ťionarea aparatului.

Tensiometre mecanice

├Än momentul m─âsur─ârii tensiunii arteriale cu tensiometrul mecanic, trebuie s─â ascul╚Ťi b─ât─âile inimii cu ajutorul unui stetoscop. Acest lucru poate fi f─âcut de medici ╚Öi asistente medicale, dar ╚Öi de oamenii obi╚Önui╚Ťi, dac─â sunt instru╚Ťi ├«n aceast─â direc╚Ťie. Recomandabil este ca aceste dispozitive mecanice s─â fie utilizate doar de c─âtre personalul medical.

Ce tensiometru este cel mai potrivit pentru tine?

 

Alegerea celui mai bun tensiometru depinde de nevoile fiec─ârui pacient, v├órsta ╚Öi preferin╚Ťele estetice ale acestuia. ├Änainte de face acest pas v─â recomand─âm s─â v─â sf─âtui╚Ťi cu medicul dumneavoastr─â cardiolog sau cu medicul de familie, deoarece exist─â persoane la care aritmiile nu sunt vizibile pe ecranul tensiometrului.

Acest lucru se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul persoanelor cu tensiunea sc─âzut─â. Pentru aceste persoane recomandabile sunt tensiometrele pentru ├«ncheietura m├óinii. Pulsul pe ├«ncheietura m├óinii este mult mai puternic dec├ót pe bra╚Ť. De asemenea, dac─â sunte╚Ťi ├«n perioada unei hipertensiuni arteriale v─â recomand─âm tensiometrele cu memorie pentru o mai eficient─â monitorizare a acesteia. Nu uita╚Ťi s─â verifica╚Ťi garan╚Ťia de cel pu╚Ťin 2 ani al produsului, o condi╚Ťie esen╚Ťial─â ce v─â poate garanta c─â ave╚Ťi de a face cu un tensiometru de calitate!

Orice persoan─â cu afec╚Ťiuni ale tensiunii arteriale este nevoit s─â de╚Ťin─â un tensiometru acas─â pentru a-╚Öi monitoriza zilnic valorile acestuia. Prin urmare, vorbim de un instrument medical important ce poate fi utilizat oric├ónd ╚Öi foarte u╚Öor. Chiar ╚Öi pre╚Ťul acestuia este accesibil pentru familie, chiar ╚Öi pentru cele cu venituri modeste. De aceea, nu ezita╚Ťi s─â achizi╚Ťiona╚Ťi un produs de calitate pentru a depista orice eventual─â problem─â de s─ân─âtate pentru a o putea comunica imediat medicului specialist. Ave╚Ťi grij─â de s─ân─âtatea dumneavoastr─â cu ajutorul celui mai bun tensiometru de pe pia╚Ťa comercial─â!

Back to top button
Close