ImagineNumeEvaluareVerificațI prețul

1 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Omron RS1

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Omron M2 Basic

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Perfect Medical pm-119

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Omron M7

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

SilverCloud MB23

9.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Beurer BC30

9.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Beper 40.120

9.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Well BLDP-ARM-Trusty-WL

9.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Minut FT-B13W

9.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Tensiometre 2020

Little Doctor LD 30

8.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro
1 di 10
Evaluare
9.8
2 di 10
Evaluare
9.8
4 di 10
Evaluare
9.7
5 di 10
Evaluare
9.5
6 di 10
Evaluare
9.5
7 di 10
Evaluare
9.2
9 di 10
Evaluare
9.0
10 di 10
Evaluare
8.7

Tensiometrul este un instrument extrem de util de măsurare a tensiunii arteriale și a pulsului, folosit cu precădere în cabinetele medicale. Datorită continuei evoluții tehnologice pe piața comerciale au apărut diverse oferte de tensiometre, accesibile ca preț și foarte ușor de folosit ce ne oferă datele medicale de care avem nevoie. Modelele sunt din ce în ce mai ușor de folosit, iar funcțiunile tot mai utile pentru orice categorie de consumatori.

Problema care apare pentru cei ce vor să-și cumpere un tensiometru nu este găsirea acestuia, ci greutatea de a alege cel mai bun tensiometru din mutitudinea modelelor existente pe piața, în farmacii, magazine on line, supermaket-uri sau cabinete medicale specializate. De aceea, vrem să vă oferim informațiile de bază privind caracteristile principale de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să cumpărați un tensiometru bun:

Cele mai importante caracteristici ale unui tensiometru

Prețul tensiometrului

Tensiometru este un instrument medical ce se găsește de cumpărat atât în farmacii, cât și în supermarketuri sau în mediul on line la cele mai diverse prețuri. Recomandabil este să-l achiziționați de la un magazin specializat sau farmacii, unde puteți beneficia și de sfaturi de specialitate chiar dacă nu-l veți cumpăra la cel mai scăzut preț. Un preț mediu este cea mai bună alegere, cu instrucțiuni de specialitate și service post garanție în cazul în care aparatul se strică.

Certificarea medicală și validarea clinică a tensiometrului

Un tensiometru de calitate va avea întotdeauna validare clinică și o certificare medicală a preciziei ridicate a măsurătorilor sale. Validarea clinică atestă faptul ca tensiometrul măsoară cu precizie ridicată tensiunea și că respectă anumite standarde de calitate impuse de organizații și instituții internaționale din domeniul sănătății. Testarea clinică presupune faptul că tensiometrul a fost testat în repetate rânduri, valorile obținute fiind comparate cu alte metode de testare pentru a proba exactitatea măsurătorilor.

Memorie și profile de utilizatori

Pentru bolnavii cronici de hipertensiune arterială care trebuie să-și monitorizeze zilnic valorile de tensiune, uneori și dimineața și seara, opțiunea memorării ultimelor 50 de măsurători este extrem de utilă. La următorul consult medical nu trebui decât să prezentați cardiologul măsurătorile stocate pe tensiometru

În cazul în care mai multe persoane folosesc același tensiometru într-o casă mai aveți opțiunea creării unor profile individuale de utilizatori pentru stocarea diferențiată a datelor.

Dimensiuni și alimentare

Atunci când alegem un tensiometru de calitate ar trebui să analizăm și dimensinea ecranului și a fonturilor numerelor de pe acesta pentru a nu fi nevoiți să folosim ulterior lupa pentru a le citi. Dimensiunile ideale ale unui tensiometru sunt cele care ne permit citirea informațiilor fără niciun efort. De asemenea, dimensiunea manșetei este o caracteristică importantă de care trebuie să ținem cont când alegem o tensiometru. Cele patru mărimi standard sunt:

  • mărimea S potrivită circumferinței brațului cu valori între 18 și 22 cm;
  • mărimea M potrivită circumferinței brațului cu valori între 22 și 32 cm;
  • mărimea L potrivită circumferinței brațului cu valori între 32 și 45 cm;
  • mărimea W, potrivită circumferinței brațului cu valori între 22 si 42 cm.

Tensiometrul digital dispune de o manșetă trebuie să fie reglabilă, să acopere 1/3 din distanța dintre cot și umăr și să se închidă strâns, iar acest lucru se face printr-un sistem de prindere cu arici. Cele mai multe tensiometre electrice funcționează cu ajutorul bateriilor cu o durată de viață între 3 și 5 luni, dar există și modele care se pot alimenta direct de la priză. Vă recomandăm să alegeți variantele de tensiometre pe baterii pentru o mai mare libertate de mișcare.

Tipuri de tensiometre

După modalitatea de măsurare a tensiunii arteriale există trei tipuri de tensiometre:

Tensiometre automate sau electronice

Aceste tensiometre sunt cele mai ușor de folosit, deoarece nu necesită nicio o pregătire teoretică prealabilă. Sunt concepute special pentru pacienții tineri și de vârstă mijlocie pentru că măsurătorile sunt mai precise.
În funcție de tipul de poziționare, tensiometrele electronice se împart în două categorii:

  • tensiometrele cu poziționare pe braț, deasupra cotului;
  • tensiometrele care se poziționează pe încheietura mâinii.

Din punct de vedere al preciziei, părerea medicilor este că datorită faptului că tensiometrele de braț măsoară tensiunea arterială la artere mai mari, mai groase, precizia măsurătorilor este mai ridicată decât în cazul aparatelor pentru încheietură care măsoară tensiunea la artere mai subțiri.

Tensiometre semi-automate

În acest caz este necesară acționarea pompei, pentru ca aerul să intre în manșetă. Operațiunea este puțin mai dificilă și necesită cunoștințe prealabile despre funcționarea aparatului.

Tensiometre mecanice

În momentul măsurării tensiunii arteriale cu tensiometrul mecanic, trebuie să asculți bătăile inimii cu ajutorul unui stetoscop. Acest lucru poate fi făcut de medici și asistente medicale, dar și de oamenii obișnuiți, dacă sunt instruți în această direcție. Recomandabil este ca aceste dispozitive mecanice să fie utilizate doar de către personalul medical.

Ce tensiometru este cel mai potrivit pentru tine?

 

Alegerea celui mai bun tensiometru depinde de nevoile fiecărui pacient, vârsta și preferințele estetice ale acestuia. Înainte de face acest pas vă recomandăm să vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră cardiolog sau cu medicul de familie, deoarece există persoane la care aritmiile nu sunt vizibile pe ecranul tensiometrului.

Acest lucru se întâmplă în cazul persoanelor cu tensiunea scăzută. Pentru aceste persoane recomandabile sunt tensiometrele pentru încheietura mâinii. Pulsul pe încheietura mâinii este mult mai puternic decât pe braț. De asemenea, dacă sunteți în perioada unei hipertensiuni arteriale vă recomandăm tensiometrele cu memorie pentru o mai eficientă monitorizare a acesteia. Nu uitați să verificați garanția de cel puțin 2 ani al produsului, o condiție esențială ce vă poate garanta că aveți de a face cu un tensiometru de calitate!

Orice persoană cu afecțiuni ale tensiunii arteriale este nevoit să dețină un tensiometru acasă pentru a-și monitoriza zilnic valorile acestuia. Prin urmare, vorbim de un instrument medical important ce poate fi utilizat oricând și foarte ușor. Chiar și prețul acestuia este accesibil pentru familie, chiar și pentru cele cu venituri modeste. De aceea, nu ezitați să achiziționați un produs de calitate pentru a depista orice eventuală problemă de sănătate pentru a o putea comunica imediat medicului specialist. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră cu ajutorul celui mai bun tensiometru de pe piața comercială!