Alegerea unui tablet poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 tablete disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Apple iPad 10.2''

4.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Apple iPad 9.7ÔÇŁ

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Lenovo Tab P10 TB-X705F

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Samsung Galaxy Tab A 10.1

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

ASUS ZENPAD Z300M-6L030A

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Samsung Tab A T380

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Huawei Mediapad T5

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Allview Viva Home

4.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Huawei MediaPad T3 10

4.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Tablete 2020

Allview Viva H1001

4.1

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Tableta a devenit ├«n ultimii ani extrem de prezent─â ├«n via╚Ťa noastr─â, deoarece asigur─â o independen┼ú─â mult mai mare dec├ót laptopul ╚Öi multiple alte avantaje deloc de neglijat. Enumer─âm c├óteva dintre aceste avantaje: bateria tabletei este mai rezistent─â, greutatea sa este mic─â, iar interconectivitatea mult mai mare. Datorit─â ecranului s─âu tactil u╚Öor de folosit, tableta a devenit extrem de popular─â printre utilizatori.

Care sunt aspectele importante dup─â care c─âuta╚Ťi cea mai bun─â tablet─â pentru nevoile dumneavoastr─â? Ofertele de tablete comercializate pe pia╚Ťa rom├óneasc─â este extrem de bogat─â ╚Öi de aceea alegerea clien╚Ťilor nu este deloc u╚Öoar─â. V─â oferim un ghid util de informa╚Ťii relevante despre tipurile ╚Öi caracteristicile tehnice ce v─â pot ajuta ├«n alegerea celor mai bune tablete.

Tipuri de tablete

Exist─â dou─â tipuri principale de tablete pe pia╚Ťa comercial─â:

  • Tabletele compacte seam─ân─â cu un telefon mobil de dimensiuni mai mari cu ecran tactil. Fiind sub╚Ťiri au o portabilitate ╚Öi o u╚Öurin╚Ť─â ├«n manevrare sporite. Pot fi utilizate cu ajutorul ecranului tactil sau pot fi utilizate cu ajutorul unei tastaturi care se conecteaza, fie prin Bluetooth, fie prin intermediul unui cablu;
  • Tabletele convertibile combina laptopul ╚Öi tableta. Ele pot fi considerate dispozitive 2 ├«n 1, utilizabile fie cu ajutorul unei tastaturi deta╚Öabile, fie au ecran tactil ╚Öi tastatur─â ce se poate plia ├«n spate.

Alegerea modelului de tablet─â depinde de nevoile personale ale fiec─âruia. Cei ce folosesc tableta exclusiv pentru partea grafic─â, urm─ârire de filme, jocuri sau social-media pot opta pentru modele compacte mult mai u╚Öoare ╚Öi mai flexibile. Cei care doresc ├«ns─â s─â foloseasc─â op╚Ťiunea de scriere a tabletei ├«n mai mare m─âsur─â, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi modelul de tablet─â convertibil─â care se potrive╚Öte mai bine acestei func╚Ťiuni.

Caracteristicile tehnice specifice unei tablete

Dimensiunile ecranului

Acest criteriu este important deoarece influen╚Ťeaz─â modul ├«n care ve╚Ťi interac╚Ťiona cu dispozitivul. Dac─â v─â dori╚Ťi o tablet─â doar pentru activit─â╚Ťi de baz─â, pute╚Ťi opta pentru un ecran cu o diagonal─â mic─â. ├Än plus, tabletele cu ecran mic consum─â mai pu╚Ťin─â baterie, av├ónd ├«n vedere c─â display-ul este cel mai mare consumator de energie al tabletei ╚Öi sunt mai u╚Öor de transportat. Pe de alt─â parte, dac─â vre╚Ťi s─â folosi╚Ťi tableta ca s─â urm─âri╚Ťi filme, s─â citi╚Ťi c─âr╚Ťi, s─â edita╚Ťi articole ╚Öi imagini, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi un display cu o diagonal─â mai mare pentru o experien╚Ť─â vizual─â de calitate.

Sistemul de operare

Pe tablete ruleaz─â doar trei sisteme de operare: iOS, Android sau Windows cu celelalte tablete. Alege╚Ťi sistemul de operare cu care sunte╚Ťi mai obi╚Önui╚Ťi s─â lucra╚Ťi pentru o acomodare mai rapid─â la tablet─â. Dac─â ├«ns─â aplica╚Ťiile pe care vrei s─â le utilizezi nu sunt compatibile cu sistemul de operare al tabletei dorite, atunci va trebui s─â alege╚Ťi modelul de tablet─â compatibil─â ╚Öi s─â v─â acorda╚Ťi timp de acomodare cu un nou sistem de operare.

Capacitatea de memorare

Majoritatea tabletelor au capacitatea de memorie cuprins─â ├«ntre 1GB ╚Öi 4GB, iar cele mai performan╚Ťe dintre acestea chiar peste 10GB. Evident c─â o memorie mai mare ├«nseamn─â ╚Öi o func╚Ťionare mai bun─â a acestor tablete. Nu uita╚Ťi faptul c─â tabletele compacte au, ├«n general, o capacitate de memorare mai bun─â dec├ót cele convertibile. Unele tablete includ chiar ╚Öi cititoare de carduri SD, care v─â permit extinderea capacit─â╚Ťii de stocare a dispozitivului.

Tipul ecranului

Tableta poate fi dotată cu două variante de ecran: cea capacitivă și cea rezistivă, fiecare cu avantaje și dezavantaje specifice. Ecranul capacitiv este astfel conceput încât răspunde rapid la comenzi, iar cel rezistiv se remarcă printr-un nivel mai ridicat de sensibilitate, fiabilitate și o rată de erori mai mică decât cea a ecranului capacitiv.

Puterea de procesare

Procesorul este un criteriu important ├«n alegerea tabletei potrivite pentru dumneavoastr─â, deoarece influen╚Ťeaz─â executarea rapid─â a comenzilor. Cele mai bune tehnologii, cu putere mare de procesare ╚Öi pe care ar trebui s─â le ai ├«n vedere c├ónd alegi tableta potrivit─â sunt Dual-Core (2 nuclee), Quad-Core (4 nuclee) ╚Öi Octa-Core (8 nuclee). Cu astfel de procesoare tableta dumneavoastr─â va func╚Ťiona perfect.

Conexiunea de date

Toate modelele de tablete au, ├«n general, conexiune de tip WiFi, ├«ns─â exist─â ╚Öi genera╚Ťii noi de tablete care permit conexiune 3G ╚Öi 4G la internet, ├«n baza unei cartele SIM sau a unui abonament de telefonie. De asemenea, unele tabletele dispun ╚Öi de Port HDMI, dac─â vre╚Ťi s─â realiza╚Ťi conectarea tabletei la televizor prin intermediul unui cablu HDMI. Aceast─â op╚Ťiune suplimentar─â va ├«mbun─ât─â╚Ťi substan╚Ťial experien╚Ťa dumneavoastr─â de vizionare a filmelor sau a videoclipurilor muzicale.

Bateria

Durata de via╚Ť─â a bateriei este influen╚Ťat─â ╚Öi de num─ârul de aplica╚Ťii pe care le folose╚Öti ╚Öi c├ót de mult timp petreci pe internet. ├Än general, autonomia de navigare medie este de cel pu╚Ťin ╚Öase ore. Tipul de baterie folosit ├«n cazul tabletelor este Li-Ion, iar durata de via╚Ť─â medie a oric─ârei baterii este de 300-500 cicluri de ├«nc─ârcare.

Calitatea materialelor de fabrica╚Ťie

Tabletele pot fi confec╚Ťionate ├«n principal din dou─â tipuri de materiale: din plastic sau din aluminiu. De╚Öi tabletele din aluminiu au un pre╚Ť mai mare, calitatea lor merit─â s─â face╚Ťi o investi╚Ťie ├«ntr-o tablet─â de calitate. Modele din aluminiu au avantajul unui pre╚Ť mai accesibil. Iar dac─â nu v─â dori╚Ťi dec├ót un dispozitiv pentru copii sau pentru vizionare de programe credem c─â acest model este satisf─âc─âtor.

Alegerea inspirat─â a celei mai bune tablete

Cunosc├ónd cele mai importante caracteristici tehnice ale unei tablete de calitate, planul de investi╚Ťie ├«ncepe s─â se contureze. Stabili╚Ťi-v─â o sum─â de achizi╚Ťie ╚Öi ├«ncepe╚Ťi analiza ofertelor de tablete de pe pia╚Ť─â ├«n mediul on line. ├Än acest fel ve╚Ťi c├ó╚Ötiga timp important ╚Öi ve╚Ťi avea o palet─â mai larg─â de selec╚Ťie a modelului dorit de dumneavoastr─â. ├Än plus, ve╚Ťi avea acces la diverse oferte sau reduceri atr─âg─âtoare.

V─â recomand─âm s─â v─â orienta╚Ťi c─âut─ârile mai ales spre brandurile cunoscute pe pia╚Ťa dispozitivelor electronic din mai multe motive. Firmele produc─âtoare care deja au un nume ├«n domeniu ├«╚Öi doresc consolidarea acestui statut ╚Öi acord─â o aten╚Ťie sporit─â calit─â╚Ťii materialelor de fabrica╚Ťie dar ╚Öi satisfac╚Ťiei clien╚Ťilor s─âi. Printre avantaje se mai num─âr─â ╚Öi garan╚Ťia de cel pu╚Ťin doi ani a produsului, dar ╚Öi service accesibil ├«n cazul defect─ârii unor componente pentru a le ├«nlocui. Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â achizi╚Ťiona╚Ťi tableta cea mai bun─â pentru nevoile dumneavoastr─â individuale. Mult succes!