Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune tablete grafica 2021

Alegerea unei tablete grafica poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 tablete grafica disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Tableta grafic─â a schimbat pentru totdeauna arta ╚Öi a dus la apari╚Ťia unui nou curent numit art─â digital─â. Prin func╚Ťionalit─â╚Ťile sale, tableta grafic─â permite, cu ajutorul unui pix special, desenarea ├«n acela╚Öi fel ├«n care ai folosi creionul pe h├órtie. Avantajele utiliz─ârii sale sunt multiple deoarece permite mi╚Öc─âri mai sigure a m├óinii ce v─â permite exprimarea plenar─â a creativit─â╚Ťii.

Ofertele de tablete grafice de pe pia╚Ť─â sunt numeroase ╚Öi de multe ori consumatorii nu ╚Ötiu ce model s─â aleag─â, astfel ├«nc├ót s─â fie satisf─âcu╚Ťi de alegerea lor. De aceea, v─â propunem analiza principalelor criterii de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont atunci c├ónd vre╚Ťi s─â achizi╚Ťiona╚Ťi cea mai bun─â tablet─â grafic─â pentru dumneavoastr─â.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale unei tablete grafice

Dimensiune și greutate


Dimensiunea tabletei grafice cea mai potrivit─â pentru dumneavoastr─â depinde ├«n mare m─âsur─â de modul ├«n care o ve╚Ťi folosi, dar ╚Öi de bugetul avut la dispozi╚Ťie pentru aceast─â achizi╚Ťie. Dac─â postabilitatea sa este mai important─â pentru dumneavoastr─â alege╚Ťi modele de dimensiuni mai mici ╚Öi cu greutate mai mic─â.

Dac─â partea grafic─â e cea mai important─â op╚Ťiune a modelului de tablet─â ├«ndrepta╚Ťi-v─â aten╚Ťia spre modele cu dimensiunea ecranului echivalent─â cu formatul foi digitale pe care a╚Ťi deschis-o ├«n programul de desenare sau editare cu care sunte╚Ťi obi╚Önui╚Ťi s─â lucra╚Ťi. Dezavantajul ├«n ceea ce prive╚Öte dimensiunea este acela c─â modelele mai mari sunt mai scumpe, f─âr─â a fi neap─ârat mai performante. A╚Öadar pl─ât─â╚Ťi mult mai mult strict pentru dimensiune ╚Öi nu pentru performan╚Ťa acestora. Un ecran de dimensiuni mari este cu siguran╚Ť─â op╚Ťiunea principal pentru un desenator digital profesionist, dar pentru ceilal╚Ťi mai exist─â alternative, f─âr─â a se face rabat la calitate.

Sensibilitate

 • Sensibilitatea la presiune – este o valoare ce v─â indic─â c├ót de mult control vei avea asupra liniilor trasate de creion ╚Öi este indicat─â ├«n descrierea tehnci─â a produsului.
 • Sensibilitatea la presiune – aceast─â caracterist─â v─â permite s─â face╚Ťi linii mai groase sau mai sub╚Ťiri, s─â controla╚Ťi intensitatea culorii, gradul de opacitate, dar ╚Öi amplitudinea instrumentului folosit. ├Än plus, v─â permite ca ├«n editarea de fotografii s─â controla╚Ťi mai bine estomparea sau ╚Ötergerea detaliilor nedorite sau s─â edita╚Ťi umbrele. Cu c├ót o tablet─â grafic─â are mai multe puncte de presiune, cu at├ót este performant─â tehnic.Pe pia╚Ťa comercial─â g─âsi╚Ťi tablete grafice cu praguri de presiuni cuprinse ├«ntre 200 ╚Öi 3.000 ╚Öi evident alegerea dumneavoastr─â depinde de nevoia dumneavoastr─â personal─â de utilizare a acesteia, dar ╚Öi bugetul pe care sunte╚Ťi dispu╚Öi s─â-l utiliza╚Ťi ├«n achizi╚Ťia lui.
 • Sensibilitatea la ├«nclinare a creionului – se refer─â la m─âsura ├«n care se percepe tableta unghiul de ├«nclinare dintre creion ╚Öi suprafa╚Ťa de lucru. Aceasta v─â permite s─â crea╚Ťi linii c├ót mai naturale ├«ntr-un program care recunoa╚Öte sensibilitatea la ├«nclinare. Majoritatea creioanelor digitale sunt dotate cu sensibilitate la ├«nclinare, ├«ns─â verifica╚Ťi sfera de unghiuri pe care pixul o poate detecta. Dac─â ave╚Ťi de f─âcut doar desene sau schi╚Ťe digitale, nu ave╚Ťi neap─ârat nevoie de aceast─â func╚Ťie. Dac─â ├«ns─â practica╚Ťi caligrafia, atunci ai nevoie de un pix ╚Öi o tablet─â cu o bun─â sensibilitate la ├«nclinare.

Rezolu╚Ťia tabletei grafice


├Än cazul tabletelor grafice rezolu╚Ťia este notat─â cu LPI ╚Öi cu c├ót este mai mare cu at├ót mai performant este tableta grafic─â. Tabletele grafice mari, au ├«n general ╚Öi o rezolu╚Ťie mai mare ╚Öi vei observa c─â diferen╚Ťele de rezolu╚Ťie dintre tabletele de aceia╚Öi dimensiune sunt neglijabile.

Tipul de creion (stylus)

Creionul digital, numit ╚Öi stylus, este instrumentul cu care se deseneaz─â efectiv pe tableta grafic─â. Deoarece aceste dou─â dispozitive trebuie s─â func╚Ťioneze ├«n tandem, este bine s─â v─â asigura╚Ťi c─â investi╚Ťi ├«ntr-un stylus de calitate pentru a ob╚Ťine rezultatele a╚Öteptate.

 • Stylus-urile cu baterii ÔÇô sunt mai robuste deoarece con╚Ťin ╚Öi bateriile; de aceea trebuie s─â ave╚Ťi la ├«ndem├ón─â baterii de rezerv─â ├«n caz c─â cele pe care le ave╚Ťi ├«n pix se descarc─â nea╚Öteptat.
 • Stylus cu acumulator re├«nc─ârcabil ÔÇô acest dispozitiv se ├«ncarc─â ├«n acela╚Öi mod ├«n care v─â ├«ncarca╚Ťi tableta sau telefonul. Dac─â r─âm├óne╚Ťi f─âr─â baterie va trebui s─â g─âsi╚Ťi o surs─â de electricitate la care s─â ├«l conecta╚Ťi ├«nainte s─â ├«ncepe╚Ťi s─â desena╚Ťi din nou. Sunt mai suple ╚Öi mai u╚Öoare, de aceea mul╚Ťi arti╚Öti le prefer─â.
 • Stylus wireless ÔÇô func╚Ťioneaz─â cu o tehnologie bazat─â pe unde electromagnetice ce transfer─â energia direct de la tablet─â. Nu este nevoie s─â ├«l ├«ncarca╚Ťi vreodat─â ╚Öi este cea mai nou─â tehnologie de pe pia╚Ť─â.

Butoane programabile

Tabletele grafic─â de calitate v─â permit s─â seta╚Ťi butoane pentru a performa anumite sarcini specifice mai rapid. Pute╚Ťi programa care sunt func╚Ťiile pe care vrei s─â le ├«ndeplineasc─â. Aceasta op╚Ťiune este deosebit de practic─â mai ales atunci c├ónd lucra╚Ťi ac╚Ťiuni repetitive. Num─ârul de butoane pe care le pute╚Ťi programa pe tablet─â sau pe stylus, variaz─â de la model la altul.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

 • Ecran multi-touch ÔÇô v─â permite s─â accesa╚Ťi unele func╚Ťii specifice, precum scroll sau zoom folosind degetele.
 • Sensibilitatea la ├«nclinare ÔÇô un senzor care va detecta unghiul de ├«nclinare al creionului ╚Öi va trasa linii de grosimi diferite ├«n func╚Ťie de aceast─â ├«nclinare;
 • Suport ÔÇô util ├«n munca propriu-zis─â cu tableta, pentru c─â o ╚Ťine u╚Öor ├«nclinat─â, permi╚Ť├óndu-v─â s─â vede╚Ťi mai bine ce lucra╚Ťi.
 • Cablu USB ÔÇô necesar pentru conexiunea la PC.
 • Hus─â ÔÇô foarte practic─â mai ales dac─â vre╚Ťi s─â folosi╚Ťi tableta ├«n c─âl─âtorii.
 • V├órfuri de schimb ÔÇô p├ón─â ce suprafa╚Ťa se va obi╚Önui cu ac╚Ťiunea creionului grafic, v├órful acestora se va toci, ceea ce va ├«nsemna c─â va trebui s─â le ├«nlocui╚Ťi la un interval de timp.

Alegerea celei mai bune tablete grafice pentru dumneavoastr─â

Plec├ónd de la nevoile dumneavoastr─â personale ╚Öi de la bugetul disponibil pentru aceast─â achizi╚Ťie, v─â recomand─âm s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi aten╚Ťia spre mediul on line. Avantajele achizi╚Ťiei on line sunt numeroase: o mare varietate de modele, promo╚Ťii ╚Öi reduceri considerabile care v─â pot avantaja ├«n demersul dumneavoastr─â, transport gratuit ╚Öi posibilitatea de retur al produsului. De asemenea, pute╚Ťi consulta p─ârerea altor utilizatori pentru a vedea p─ârerea acestora despre produs. Inspira╚Ťie ╚Öi spor la cump─âr─âturi!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 92 In medie: 4.1
Back to top button