Alegerea unui purificator de aer poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 purificatoare de aer disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Sharp UA-HD50E-L

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Philips AC1214/10

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Philips AC2889/10

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Rowenta PU3040F0 PURE AIR

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Rowenta PU4020F1

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Xiaomi Mi Air Purifier 2H

9.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Tesy AC 16EHCI

8.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Trotec AirgoClean 10 E

8.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

Clean Air Optima CA267

8.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Purificatoare de aer 2020

SALIN S2

8.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

├Än marile aglomer─âri urbane aerul pe care-l inspir─âm acas─â sau la birou este unul poluat. Alergenii, polenul, praful, mucegaiul, noxele, fumul de ╚Ťigar─â, acarienii sunt de vin─â pentru acest lucru, iar s─ân─âtatea noastr─â are mult de suferit. Efectele polu─ârii asupra corpului uman sunt diverse, de la dureri de cap, nervozitate ╚Öi insomnii p├ón─â la alergii sau probleme de respira╚Ťie. Pentru a contracara efectele polu─ârii aerului, s-au fabricat diverse echipamente ╚Öi aparate, precum purificatoarele de aer. Oamenii, ├«n general, ├«╚Öi doresc s─â investeasc─â ├«n achizi╚Ťia celui mai bun purificator de aer, dar nu prea ╚Ötiu cum s─â-l aleag─â. De aceea, am preg─âtit un set de informa╚Ťii tehnice ╚Öi recomand─âri care s─â v─â ajute ├«n alegerea dumneavoastr─â.

Avantajele folosirii unui purificator de aer ├«n locuin╚Ť─â

Cei ce-l folosesc deja și-au exprimat părerile despre purificatorul de aer și acestea sunt pozitive:

 • dimensiunile dispozitivului permite plasarea acestuia oriunde ├«n ├«nc─âpere;
 • func╚Ťionarea sa nu presupune un proces sofisticat sau greu de ├«nteles: aerul din camer─â este trecut printr-un sistem de filtrare, dup─â care este recirculat ├«n ├«nc─âpere;
 • investi╚Ťa financiar─â se amortizeaz─â ├«n timp, datorit─â beneficiilor evidente aduse s─ân─ât─â╚Ťii utilizatorilor.

Purificatorul de aer este absolut necesar ├«n cazul familiilor care au membri care se┬á confrunt─â cu astm, alergii sau alte afec╚Ťiuni respiratorii. ├Än plus, este recomandat celor care de╚Ťin locuin╚Ťe ├«n zone cu mult praf, cu igrasie sau mucegai, unde se fumeaz─â sau persoanelor care au imunitate sc─âzut─â ╚Öi se ├«mboln─âvesc u╚Öor. Dar, dup─â ce criterii alege╚Ťi un purificator de aer potrivit nevoilor dumneavoastr─â?

Caracteristice tehnice ale purificatorului de aer

Cele mai importante criterii de selec╚Ťie a unui bun purificator de aer le putem analiza ├«mpreun─â pentru a face cea mai bun─â alegere:

Modalitatea sistemului de filtrare

Pe pia╚Ťa comercial─â pute╚Ťi g─âsi purificatoare de aer ce dispun de un singur sistem de filtrare sau de mai multe. Cu c├ót num─ârul acestor filtre este mai mare cu at├ót rezultatul op╚Ťinut va fi mai bun.

Dispozitiv cu sistem unic de filtrare este varianta clasic─â. Dac─â ├«l alege╚Ťi datorit─â pre╚Ťului mai accesibil, analiza╚Ťi cu aten╚Ťie procentul de filtrare ├«nainte de achizi╚Ťia acestuia. De asemenea, este important de ╚Ötiut ╚Öi dac─â pute╚Ťi cump─âra ╚Öi separat filtrul, deoarece la un anumit interval de timp acesta trebuie schimbat de utilizator.

Dispozitiv cu sistem unic de filtrare, numit ╚Öi HEPA este un filtru extrem de eficient ce re╚Ťine 99,70% din particulele din aer mai mari de 0.03 microni.

Dispozitiv cu cel putin cinci moduri de filtrare – este cel mai bun purificator de aer pe care ├«l pute╚Ťi achizi╚Ťiona deoarece include: filtre HEPA, cu c─ârbune activ, electrostatic, lumina ultraviolet─â ╚Öi func╚Ťie de ionizare. Rezultatul ac╚Ťiunii lor este eliminarea tuturor particulelor de impurit─â╚Ťi din cas─â.

Debitul de aer ╚Öi capacitatea de absorb╚Ťie

Debitul de aer al dispozitivului trebuie calibrat la dimensiunile ├«nc─âperii ├«n care va fi instalat purificator de aer. Pute╚Ťi alege de la ├«nceput un aparat cu o capacitate mare de absorb╚Ťie, care s─â fac─â fa╚Ť─â cu brio nevoilor dumneavoastr─â dec├ót s─â-l schimbi ulterior cu un model mai performant. Debitul de aer, m─âsurat ├«n metri cubi pe ora, ├«nseamn─â cantitatea de aer ce poate fi filtrat─â pe or─â. Pentru o camer─â mare v─â recomand─âm un purificator cu o capacitate mare de absorb╚Ťie. Toate modelele de aparate au specificate informa╚Ťii relevante legate de capacitatea de absorb╚Ťie si suprafa╚Ťa locuin╚Ťei pentru care este recomandat.

Nivelul de zgomot

Num─ârul de decibeli este influen╚Ťat direct de debitul de aer. V─â recomand─âm s─â investi╚Ťi ├«ntr-un model de purificator de aer cu trei trepte de func╚Ťionare, astfel ├«nc├ót s─â poat─â fi reglat ├«n func╚Ťie de nevoile dumneavoastr─â personale. Un aparat al c─ârui nivel de zgomot nu dep─â╚Öe╚Öte 35 dB ├«n primele dou─â trepte de vitez─â este cea mai bun─â op╚Ťiune pentru dumneavoastr─â.

Func╚Ťiile purificatorului de aer

Purificatorul de aer este un dispozitiv simplu, cu pu╚Ťine func╚Ťii suplimentare, dar care fac diferen╚Ťa. De exemplu:

 • senzorul de aer curat, util ├«n sesizarea nivelul de poluare din camer─â;
 • senzorul de filtre ce avertizeaz─â ├«n leg─âtura cu nevoia de schimbare a filtrelor.
 • timerul ce arat─â timpul de func╚Ťionare;
 • lampa UV cu rol at├ót ├«n purificarea aerului, c├ót ╚Öi de lumina de veghe ├«n func╚Ťionarea dispozitivului ;
 • treptele de vitez─â prin care se ajusteaz─â debitul de aer produs.

Garan╚Ťia

├Än mod similar oric─ârui dispozitiv electrocasnic, cu c├ót garan╚Ťia oferit─â ├«n momentul achizi╚Ťion─ârii este mai mare, cu at├ót mai bine. Aparatul se poate defecta, iar service-ul asigurat gratuit pentru o anumita perioad─â de timp este ├«n avantajul dumneavoastr─â. ├Än general, nu este recomandat s─â alegi produse care sunt fabricate de producatori necunoscu╚Ťi pentru c─â exista riscul ca produsele s─â fie de slab─â calitate.

Tipologia purificatoarelor de aer

├Än func╚Ťie de modalitatea de folosire ╚Öi montare, dar ╚Öi de dimensiunile purificatorului de aer putem vorbi de trei tipuri de dispozitive, dup─â cum urmeaz─â:

 • Purificator de aer independent, de mici dimensiuni este util ├«n camere mai mici, precum camera copilului, deoarece are o capacitate de purificare suficient─â pentru a face fa╚Ť─â nevoilor specifice, Acest tip de purificator are un design pl─âcut, de mici dimeniuni ╚Öi se pot a╚Öeza cu u╚Öurin╚Ť─â pe noptiera camerei;
 • Purificator de aer independent, de podea este un dispozitiv de dimensiuni mai mari ╚Öi poate fi a╚Öezat pe podea. De forme diferite, acest model are o capacitate mai mare ╚Öi este potrivit ├«n camerele mai mari precum livingul;
 • Purificator de aer de perete este un produs foarte eficient. Acesta este compact, elegant ╚Öi u╚Öor de montat pe perete. Avantajul s─âu este c─â nu trebuie s─â-l muta╚Ťi dintr-un loc ├«n altul pentru a nu v─â ├«mpiedica de el.

Alegerea celui mai bun purificator de aer

Purificatorul de aer este dispozitivul ce ne poate influen╚Ťa semnificativ s─ân─âtatea. Alegerea modelului potrivit pentru dumneavoastr─â depinde de nevoile dumneavoastr─â ╚Öi v─â recomand─âm s─â analiza╚Ťi ofertele de pe pia╚Ť─â ├«n mediul on line. Ve╚Ťi c├ó╚Ötiga mai mult timp ╚Öi ve╚Ťi avea acces la diverse oferte atractive pentru dumneavoastr─â. Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â alege╚Ťi cel mai bun purificator de aer ╚Öi s─â v─â proteja╚Ťi s─ân─âtatea cu ajutorul s─âu.