Alegerea unei plite inductie┬ápoate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 plite inductie disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Bosch PUE611FB1E

4.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Samsung NZ64H57477K,

4.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Whirlpool ACM 816 BA

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Electrolux EHG6341FOK

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Whirlpool ACM 802/NE

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Electrolux EHH6240ISK

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Beko HII64400AT

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Whirlpool ACM800/NE

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Hansa BHI68368

4.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune plite inductie 2020

Hansa BHII37303

4.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Plita cu induc╚Ťie reprezint─â o variant─â ideal─â pentru cei ce nu sunt racorda╚Ťi la re╚Ťeaua de gaz sau pentru cei care ├«╚Öi doresc o variant─â mai sigur─â ╚Öi mai comod─â de preparare a alimentelor. Aceasta reu╚Öe╚Öte ├«nc─âlzirea doar a vasului de g─âtit, ├«n timp ce spa╚Ťiul din jurul vasului r─âm├óne rece. Explica╚Ťia este simpl─â: plitele cu induc╚Ťie creeaz─â un c├ómp magnetic ├«n cadrul zonei de induc╚Ťie, iar c─âldura generat─â de for╚Ťele de frecare ├«nc─âlze╚Öte vasul.

V─â prezent─âm caracteristicile tehnice ale celor mai bune modele existente pia╚Ť─â, conform p─ârerilor despre plitele cu induc╚Ťie exprimate de speciali╚Öti, dar ╚Öi de utilizatori ai acestora.

Avantajele utiliz─ârii plitei cu induc╚Ťie

Siguran╚Ťa

Plita cu induc╚Ťie este mult mai sigur─â dec├ót aragazul clasic. ├Änc─âlzirea doar a vasul reduce considerabil pericolul unui accident casnic. Cele mai multe modele dispun de senzori care ├«mpiedic─â m├óncarea s─â dea ├«n foc sau, dac─â vasul nu mai este pe plit─â, opresc func╚Ťionarea acesteia.

Controlul

Un alt avantaj al plitei cu induc╚Ťie ├«l constituie precizia mare de control al temperaturii aparatului. Cu ajutorul unor senzori, temperatura plitei se adapteaz─â ├«n func╚Ťie de m─ârimea vasului ╚Öi o repartizeaz─â uniform pe suprafa╚Ťa acestuia. Rezultatul va fi unul avantajos: timp redus de preparare ╚Öi g─âtirea s─ân─âtoas─â a alimentelor.

Puterea de induc╚Ťie

Plita cu induc╚Ťie are o putere mai mare de func╚Ťionare dec├ót majoritatea celorlalte metode de prepare a m├ónc─ârii. Puterea lor este cuprins─â ├«ntre 50 w si 3.6 Kw, reu╚Öind s─â ├«nc─âlzeasc─â foarte rapid m├óncarea ╚Öi s─â reduc─â astfel timpul de prepare.

Consumul

A╚Öa cum am v─âzut p├ón─â acum, plita cu induc╚Ťie consum─â mult mai pu╚Ťin dec├ót o plit─â cu gaz, consumul diminu├óndu-se cu p├ón─â la 50 %, conferindu-i astfel o eficien╚Ť─â energetic─â superioar─â. ├Än plus, acest tip de plit─â cu induc╚Ťie u╚Öureaz─â activitatea din buc─ât─ârie deoarece se cur─â╚Ť─â ╚Öi foarte u╚Öor.

Criterii de alegere a celei mai bune plite cu induc╚Ťie

Odat─â ce v-a╚Ťi hot─âr├ót s─â achizi╚Ťiona╚Ťi o plit─â cu induc╚Ťie, v─â recomand─âm s─â analiza╚Ťi cu aten╚Ťie caracteristicile tehnice ale acesteia pentru a face alegerea cea mai bun─â pentru dumneavoastr─â.

Număr de ochiuri și dimensiuni

C├ónd alege╚Ťi o plit─â cu induc╚Ťie trebuie s─â ╚Ťii cont at├ót de num─ârul de ochiuri sau de┬ám─ârimea pe care o dore╚Öti pentru plita ta. Alegerea modelului potrivit depinde de necesit─â╚Ťile dumnevoastr─â particular─â de a prepara simultan mai multe preparate culinare.

Puterea plitei

Dac─â plita cu induc╚Ťie va fi amplasat─â ├«ntr-o buc─ât─ârie de apartament, cu siguranta nu vei avea nevoie de una cu putere foarte mare. Dac─â ├«ns─â vre╚Ťi s─â investi╚Ťi ├«ntr-o plit─â cu induc╚Ťie pentru o buc─ât─âtie profesional─â, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi o plit─â c├ót mai puternic─â pentru o eficien╚Ť─â maxim─â.

Siguran╚Ťa oferit─â

O alt─â caracteristic─â important─â de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont ├«n alegerea unei plite cu induc╚Ťie este siguran╚Ťa pe care aceasta o ofer─â. Cu c├ót materialele din care este fabricat─â sunt de mai bun─â calitate, cu at├ót aceast─â siguran╚Ť─â este mai mare. V─â recomand─âm s─â evita╚Ťi cump─ârarea plitei cu induc╚Ťie de la firme necunoscute ╚Öi s─â alege╚Ťi branduri care dau o aten╚Ťie mai mare calit─â╚Ťii elementelor componente.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

Calitatea unei plite cu induc╚Ťie este dat─â ╚Öi de func╚Ťiile ╚Öi op╚Ťiunile suplimentare ├«ncorporate de aceasta. De exemplu:

  • Senzori de presiune pentru o ajustare a puterii plitei la m─ârimea vasului ├«nc─âlzit;
  • Func╚Ťia de timer a plitei cu induc╚Ťie ce permite setarea timpul dorit pentru fierberea sau g─âtirea anumitor preparate culinare;
  • Programe de g─âtit prestabilite pentru anumite tipuri de preparate sau alimente. Acestea v─â pot ajuta s─â nu mai pierde╚Ťi timpul cu reglarea zilnic─â a puterii plitei sau a timpul de g─âtire pentru m├ónc─ârurile alese;
  • Controlul exact al temperaturii este o func╚Ťie ce v─â permite ajustarea precis─â a temperaturii plitei ├«n procesul de g─âtire al alimentelor. Fiecare aliment are o temperatur─â optim─â de preparare ╚Öi pentru a evita fierberea lui excesiv─â ╚Öi pierderea vitaminelor sau a nutrien╚Ťilor este bine s─â ╚Ťine╚Ťi cont de acest lucru. De aceea, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi o plit─â induc╚Ťie care permite controlul temperaturii, ce dispune de valori cuprinse ├«ntre 6 ╚Öi 220 grade Celsius;
  • Detec╚Ťia automat─â a vasului este o func╚Ťie reg─âsit─â la majoritatea plitelor cu induc╚Ťie ╚Öi care presupune detectarea automat─â a prezen╚Ťei unui vas pe suprafa╚Ťa de g─âtit. ├Ändep─ârtarea vasului determin─â oprirea automat─â dup─â 60 de secunde a plitei, at├ót pentru a preveni risipa de energie electric─â, c├ót ╚Öi pentru a pre├«nt├ómpina accidentele casnice;
  • Func╚Ťionarea silen╚Ťioas─â este o op╚Ťiune apreciat─â de consumatorii casnici. Singurele zgomote pot fi generate de ventilatorul de r─âcire al plitei sau de vibra╚Ťiile vaselor mai u╚Öoare puse pe plit─â cu induc╚Ťie.

U╚Öurin╚Ťa instalarii

C├ónd v─â decide╚Ťi s─â achizi╚Ťiona╚Ťi o plit─â cu induc╚Ťie, trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont de modalitatea de instalare a acesteia ├«n propria dumneavoast─â buc─ât─ârie. Verifica╚Ťi dac─â plita aleas─â se potrive╚Öte perfect pentru spa╚Ťiul disponibil ╚Öi care are toate instruc╚Ťiunile de care ai nevoie pentru a o monta personal f─âr─â probleme.

Service ╚Öi garan╚Ťie

Alegerea unei plite cu induc╚Ťie de calitate poate fi sus╚Ťinut─â de decizia de a achizi╚Ťiona produse ale unor firme de top din domeniu, din dou─â motive:

  • preocuparea pentru calitatea materialelor de fabrica╚Ťie a produselor realizate de acestea;
  • garan╚Ťia oferit─â de acestea de minim 24 de luni, cu posibilitatea de reparare ├«n service-urile proprii a componentelor defecte.

Un produs cump─ârat de la o companie necunoscut─â poate fi mai ieftin ├«n momentul achizi╚Ťiei, dar ve╚Ťi descoperi rapid c─â au o fiabilitate redus─â ╚Öi func╚Ťioneaz─â ├«n afara normelor de calitate ale Uniunii Europene. Pe termen lung se vor dovedi investi╚Ťii proaste. De asemenea, e important ca producatorul produsului s─â de╚Ťin─â puncte de service ├«n localitatea dumneavoastr─â pentru a beneficia de ajutor rapid ├«n cazul ├«n care ave╚Ťi probleme cu produsul achizi╚Ťionat.

Alegerea celei mai bune plite cu induc╚Ťie

Dac─â ╚Ťine╚Ťi cont de toate aceste criterii ╚Öi caracteristici prezentate, alegerea celei mai bune plite cu induc╚Ťie devine o formalitate. Stabili╚Ťi-v─â un pre╚Ť mediu de achizi╚Ťie deoarece diferen╚Ťe dintre modele nu este at├ót de mare. Apoi, analiza╚Ťi on line ofertele prezentate de firmele comerciante pentru a nu mai pierde inutil timpul cu deplasarea fizic─â ├«n diverse magazine ╚Öi alege╚Ťi modelul cel mai bun pentru dumneavoastr─â. Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â g─âti╚Ťi cu pl─âcere ╚Öi ├«n siguran╚Ť─â pe plita cu induc╚Ťie aleas─â.