Alegerea unei pl─âci de ├«ndreptat p─ârul poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 pl─âci de ├«ndreptat p─ârul disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

Braun ST780

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

Philips HP8374/00

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

Remington S9100

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

BaByliss ST387E

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

Remington S8500

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

Remington S3500

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

Rowenta SF1012F0

9.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

Rowenta SF3122D0

9.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

BaByliss ST327E

9.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Plăci de îndreptat părul 2020

Remington S1005

9.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Inventat─â ├«n 1872 placa de ├«ndreptat p─ârul a devenit de-a lungul timpului un obiect nelipsit din trusa de ├«ngrijire personal─â a oricarei femei din lume. Placa de p─âr poate fi cel mai bun mijloc de aranjare a p─ârului, se adapteaz─â diferitelor tipuri de p─âr ╚Öi este la ├«ndem├óna oric─âreia dintre noi. Tot ce mai r─âm├óne de f─âcut este alege╚Ťi o plac─â bun─â de p─âr pentru a beneficia de multiplele avantaje pe care aceasta o aduce ├«n via╚Ťa dumneavoastr─â.

Dac─â vre╚Ťi s─â ave╚Ťi ╚Öi dumneavoastr─â un astfel de aparat ╚Öi nu ╚Öti╚Ťi care este cea mai bun─â plac─â de p─âr de pe pia╚Ťa comercial─â, s─â v─â oferim c├óteva recomand─âri care s─â v─â u╚Öureze aceast─â alegere. Am sintetizat principalele criterii dup─â care pute╚Ťi alege cea mai bun─â plac─â de p─âr pentru dumneavoastr─â.

Caracteristici tehnice ale unei pl─âcii de p─âr

Chiar dac─â vre╚Ťi doar ├«ntinsul p─ârului sau poate vre╚Ťi coafuri mai complexe ce implic─â creponarea acestuia, calitatea pl─âcii de p─âr este esen╚Ťial─â. De aceea, v─â recomand─âm s─â urm─âri╚Ťi urm─âtoarele caracteristici tehnice.

Materialul pl─âcii de p─âr

Utilizarea pe termen lung ╚Öi frecvent a pl─âcii de p─âr influen╚Ťeaz─â firele de p─âr ╚Öi de aceea materialul pl─âcii de p─âr este este foarte important. Materiale de fabrica╚Ťie sunt cele enumerate mai jos, fiecare cu avantaje ╚Öi dezavantaje:

  • Ceramica este cel mai recomandat material de confec╚Ťionare a unei pl─âci de p─âr deoarece aluneca u╚Öor ╚Öi protejeaz─â p─ârul. ├Än plus, aceasta distribuie c─âldura ├«n mod uniform ╚Öi r─âm├óne fierbinte mult timp pe toat─â lungimea p─ârului, rezult├ónd un luciu aparte. Astfel asigur─â ╚Öi un risc sc─âzut de deteriorare a firelor de p─âr. Dezavantajul ar fi depunerea cosmeticelor pe produs, lucru dar care se rezolva u╚Öor prin ╚Ötergerea interiorului pl─âcii cu un material umed dup─â fiecare utilizare;
  • Metalul este cel mai des ├«nt├ólnit material folosit la pl─âcile de p─âr existente pe pia╚Ť─â. Avantajul s─âu este doar cel financiar, fiind cele mai ieftine dintre toate produsele. Dezavantajele sunt ├«ns─â mult mai multe deoarece metalul nu se ├«nc─âlze╚Öte uniform ╚Öi c─âldura este distribuit─â neuniform pe anumite por╚Ťiuni ale firului de p─âr cresc├ónd astfel riscul ruperii sau arderii acestuia;
  • Sticla reprezint─â o alternativ─â preferabil─â metalului la un pre╚Ť rezonabil. Pl─âcile de p─âr realizate din sticl─â termorezistent─â se folosesc doar pe p─ârul uscat. P─ârul va r─âm├óne relativ s─ân─âtos prin aplicarea produselor de protec╚Ťie ╚Öi prin aplicarea unui timp de maxim 3 secunde pe ╚Öuvi╚Ť─â. Dezavantajul este acela╚Öi ca ├«n cazul metalului: se ├«ncinge neuniform ╚Öi poate distruge firele de p─âr. ├Än plus, sticla este acoperit─â cu un strat de vopsea ce se poate deteriora ├«n timp;
  • Turmalina, o piatr─â semipre╚Ťioas─â, este una dintre cele mai noi ╚Öi interesante inova╚Ťii pe pia╚Ťa pl─âcilor de p─âr. Ca reac╚Ťie la c─âldur─â, aceasta se ├«ncarc─â cu ioni negativi ╚Öi ├«ndreapt─â p─ârul rapid ╚Öi neutralizeaz─â efectele electricit─â╚Ťii statice. ├Än plus, va fi protejat ├«mpotriva degradarii iar rezultatele vor fi excep╚Ťionale: un p─âr s─ân─âtos ╚Öi perfect aranjat.
  • Teflonul este un material nou introdus pe pia╚Ťa comercial─â cu beneficii pentru firul de┬áp─âr, deoarece teflonul nu permite ca produsele cosmetice folosite s─â se lipeasc─â de aceasta. Rezultatul va fi o alunecare u╚Öoar─â pe firul de p─âr ╚Öi o coafare rapid─â;
  • Titanul este considerat unul dintre cele mai bune materiale pentru integritatea firului de p─âr, deoarece titanul se ├«nc─âlzeste rapid ╚Öu uniform. ├Än plus, pl─âcile confec╚Ťioante din titan sunt u╚Öoare ╚Öi se recomand─â chiar ╚Öi p─ârului dificil de aranjat.

M─ârimea

Un alt criteriu important de alegerea celei mai bune pl─âci de p─âr este dimensiunea sa. De exemplu: cele ├«nguste de 2-4cm se recomand─â pentru p─ârului scurt, pentru breton sau petru bucle. Pentru p─ârul lung, cele cu l─â╚Ťimi cuprinse ├«ntre 5-7cm sunt mai potrivite, chiar dac─â sunt mai greu de manevrat.

Timpul de încălzire

Acesta reprezint─â viteza cu care placa de p─âr se ├«nc─âlzeste. Cele mai bune modele se ├«nc─âlzesc ├«n 10-15 secunde ╚Öi se pot utiliza imediat, fie pe p─âr uscat, fie pe p─âr umed, f─âr─â a-l deteriora. ├Än general, pl─âcile de p─âr au un interval de temperaturi cuprins ├«ntre 140-230 de grade, iar cea mai convenabil─â variant─â este placa de p─âr reglabil─â, cu interval termic c├ót mai larg. Un astfel de produs ├«╚Ťi va garanta o utilizare extrem de pl─âcut─â.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

Cele mai performante modele de pl─âci de p─âr ├«ncorporeaz─â diverse func╚Ťii ce eficientizeaz─â folosirea acestora. De exemplu:

  • Func╚Ťia ionic─â a pl─âcii de p─âr ÔÇô ce const─â ├«n eliberarea ionilor negativi ╚Öi neutralizarea┬áefectele negative ale electricit─â╚Ťii statice ce intervine ├«n timpul aranj─ârii p─ârului. Cu ajutorul acestei func╚Ťii p─ârul este netezit ╚Öi tratat cu delicate╚Ťe. Prin intermediul acestei func╚Ťii se pot elibera particule de keratin─â ce vor hidrata firele de p─âr;
  • Generator de abur cald sau rece ÔÇô o func╚Ťie des ├«nt├ólnit─â la o placa de ├«ndreptat p─ârul cu standarde calitative ├«nalte. Prin aceast─â func╚Ťie p─ârul este protejat de temperaturile ridicate printr-o netezire delicat─â, ├«n timp ce ╚Öi hidrateaz─â p─ârul. Poate fi folosit─â at├ót pe p─âr uscat, c├ót ╚Öi pe p─âr ud, cu efecte spectaculoase ├«n ambele situa╚Ťii;
  • Func╚Ťia de ├«nchidere automat─â pentru prevenirea supra├«nc─âlzirii – ac╚Ťioneaz─â dup─â un anumit timp de inactivitate a pl─âcii sau c├ónd temperatura atinge un anumit nivel. Odat─â detectat─â una dintre cele dou─â situa╚Ťii, placa se stinge. Scopul acestei func╚Ťii este evitarea supra├«nc─âlzirii ╚Öi, astfel, protejarea p─ârului ├«mpotriva temperaturilor ridicate, precum ╚Öi men╚Ťinerea pl─âcii ├«n condi╚Ťii optime.

Design

Aceast─â caracteristic─â a pl─âcii de p─âr este important─â deoarece contribuie la confortul din timpul utiliz─ârii. Alege╚Ťi un design ergonomic, c├ót mai u╚Öor de utilizat.

Alegerea celei mai bune plăci de îndreptat părul. Recomandări

O prim─â recomandare pentru cump─âr─âtori este s─â citi╚Ťi cu aten╚Ťie caracteristicile tehnice descris mai sus, s─â v─â stabili╚Ťi un buget de investi╚Ťie ╚Öi s─â analiza╚Ťi on line ofertele de pl─âci de p─âr existente pe pia╚Ť─â pentru a c├ó╚Ötiga timp. De asemenea, v─â recomand─âm s─â v─â orienta╚Ťi spre branduri cunoscute deoarece acestea acord─â o mai mare aten╚Ťie calit─â╚Ťii materialelor de fabrica╚Ťie, dar ╚Öi garan╚Ťii extinse ╚Öi servicii post garan╚Ťie de calitate. Inspira╚Ťie ╚Öi spor la cump─âr─âturi!