Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Alegerea unei ma╚Öin─â de sp─âlat vase poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 ma╚Öini de sp─âlat vase disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

 
Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul
1 din 10
5.0
2 din 10
4.9
5 din 10
4.7
6 din 10
4.7
7 din 10
4.6
9 din 10
4.4
10 din 10
4.3

Ma╚Öina de sp─âlat vase a devenit ├«n ultimele decenii un aparat electrocasnic obligatoriu ├«n orice buc─ât─ârie modern─â datorit─â multiplelor sale beneficii aduse ├«n via╚Ťa noastr─â: confort sporit ├«n buc─ât─ârie, ╚Öans─â de a sc─âpa de corvoada sp─âl─ârii vaselor, eliminarea bacteriilor╚Öi a germenilor de pe vase sau timp mai mult pentru pasiunile dumneavoastr─â.

Dificultatea este ├«ns─â de a analiza toate ofertele de ma╚Öini de sp─âlat vase de pe pia╚Ť─â pentru a alege cea mai bun─â ma╚Öin─â de sp─âlat vase, o activitate nu tocmai u╚Öoar─â. Nu sunte╚Ťi deci╚Öi dac─â vre╚Ťi standard sau ├«ncorborabil─â ├«n mobil─â, dar sunte╚Ťi siguri c─â trebuie s─â fie cea mai bun─â ma╚Öin─â de sp─âlat vase de pe pia╚Ť─â. De aceea, vrem s─â v─â prezent─âm un ghid practic cu toate informa╚Ťiile tehnice relevante, dar ╚Öi cu p─ârerile despre o ma╚Öin─â bun─â de sp─âlat vase exprimate de speciali╚Öi ╚Öi de consumatori.

Caracteristicile importante ale unei mașini bune de spălat vase

Consumul de ap─â ╚Öi eficien╚Ťa energetic─â

├Än ciuda preconcep╚Ťiilor generale legate de ma╚Öina de sp─âlat vase, aceasta consum─â mai pu╚Ťin─â ap─â dec├ót sp─âlarea manual─â a vaselor. De exemplu, o ma╚Öin─â cu 10 seturi nu ar trebui sa consume mai mult de 12 litri de ap─â la fiecare sp─âlare. ├Än ceea ce prive╚Öte eficien╚Ťa energetic─â v─â recomandam s─â alege╚Ťi aparate cu clasa energetic─â minim A+, ce vor consuma aproximativ 1 kwh la fiecare ciclu de spalare.

Silen╚Ťiozitatea

Pe eticheta referitoare la eficien╚Ťa energetic─â ve╚Ťi g─âsi ╚Öi indica╚Ťiile referitoare la nivelul de zgomos produs de ma╚Öina de sp─âlat vase. Un model bun trebuie s─â aibe un nivel de zgomot sub 49 dB pentru a fi siguri c─â nimeni nu va fi deranjat de zgomotul s─âu, nici m─âcar somnul delicat al copiilor mici.

Garan╚Ťia

Orice model bun de ma╚Öin─â de sp─âlat vase trebuie s─â v─â ofere 2 ani garan╚Ťie pentru orice repara╚Ťie necesar─â. ├Ändrepta╚Ťi-v─â aten╚Ťia spre cele mai cunoscute branduri ce comercializeaz─â ma╚Öini de sp─âlat vase, deoarece aceastea ofer─â garan╚Ťii extinse, ├«ntre 3 ╚Öi 6 ani, ╚Öi servicii post cump─ârare de cea mai bun─â calitate.

Capacitatea de sp─âlare

├Än ceea ce prive╚Öte capacitatea de sp─âlare, acesta este un criteriu important de alegere a ma╚Öinii de sp─âlat vase deoarece trebuie calibrat cu nevoile reale de sp─âlare din familia dumneavoastr─â. O familie mic─â, format─â din 1-2 persoane are nevoie de o ma╚Öin─â de sp─âlat vase de capacitate mic─â, de p├ón─â la 10 seturi, care s─â cuprind─â toate vasele murdare ├«ntr-un singur ciclu de sp─âlare. Nu uita╚Ťi ├«ns─â s─â ╚Ťine╚Ťi cont ╚Öi de vasele de mari dimensiuni sau de tig─âile ce trebuie sp─âlate! Familiile numeroase ar trebui s─â aleag─â ma╚Öini de sp─âlat vase cu o capacitate mare de sp─âlare, ├«ntre 10 ╚Öi 16 seturi, pentru eficien╚Ť─â acestora.

├Än func╚Ťie de necesit─â╚Ťile familiei dumneavoastr─â, o astfel de ma╚Öin─â trebuie s─â aibe o capacitate mai mare sau mai mic─â, ceea ce influen╚Ťeaz─â ╚Öi costul de achizi╚Ťie al acesteia. ├Än general, ma╚Öinile de calitate superioar─â au o capacitate cuprins─â ├«ntre 10 ╚Öi 16 seturi de vase,

Op╚Ťiuni ╚Öi func╚Ťiuni speciale

Cu c├ót num─ârul func╚Ťiunilor ╚Öi op╚Ťiunilor ma╚Öinilor de sp─âlat vase sunt mai numeroase ╚Öi mai utilile consumatorului, cu at├ót ele sunt mai dezirabile ├«n via╚Ťa de zi de zi. Men╚Ťion─âm pe c├óteva dintre acestea:

  • func╚Ťia de protec╚Ťie ├«mpotriva inunda╚Ťiei -asigurat─â de sistemul Aqua Stop care deconecteaz─â automat alimentarea cu ap─â; astfel, nu se vor produce scurgeri de ap─â, se elimin─â pericolul de producere a scurtcircuitelor ╚Öi de distrugere a partoselii din buc─ât─ârie;
  • op╚Ťiunea de protec╚Ťia ├«mpotriva utiliz─ârii accidentale de c─âtre copii ÔÇô prin blocarea deschiderii cuvei ├«n timpul utiliz─ârii;
  • op╚Ťiunea de configurare a unei tehnologii proprii de sp─âlare, care ├«╚Ťi ofer─â un avantaj atunci c├ónd speli vasele, pentru c─â vei avea parte de o experien╚Ť─â cu adev─ârat benefic─â.
  • func╚Ťia de ├«nc─ârcare la jum─âtate – necesar─â pentru a putea sp─âla vasele ├«ntr-o cantitate mai mic─â ╚Öi pentru a nu fi nevoie s─â aduni vasele murdare pentru o perioad─â mai mare de timp.

Programele mașinii de spălat vase

Alege╚Ťi modelul ma╚Öinii de sp─âlat vase ├«n func╚Ťie de programele de care acesta dispune ├«n realizarea unui proces de sp─âlare eficient ╚Öi raportat la nevoile reale ale familiei dumneavoastr─â. Variantele de programe disponibile pot fi:

  • program eco ÔÇô destinat distrugerii bacteriilor ╚Öi germenilor;
  • program rapid – cu un ciclu scurt de sp─âlare pentru vase mai pu╚Ťin murdare;
  • program de dubl─â sp─âlare ÔÇô pentru vase foarte murdare.

Calitatea pieselor componente

Ma╚Öina de sp─âlat vase fiind un aparat electrocasnic cu un gard mare de uzur─â prin utilizare, calitatea materialelor din piesele componente este foarte important─â. Piesele componente, precum cuva, sistemul de punere ├«n ac╚Ťiune a jeturilor de ap─â, sistemul de co╚Öuri, sistemele de uscare ╚Öi filtrare ╚Öi cel de senzori trebuie s─â beneficieze de protec╚Ťie ├«mpotriva umidit─â╚Ťii excesive. Recomandarea noastr─â este s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi spre branduri cunoscute care pun pre╚Ť pe calitatea pieselor componente ╚Öi ofer─â garan╚Ťii extinse a produselor.

Avantajele și dezavantajele unei mașini de spălat vase

Ca orice aparat electrocasnic ╚Öi ma╚Öina de sp─âlat vase are at├ót avantaje c├ót ╚Öi dezavantaje ├«n achizi╚Ťia ╚Öi utilizarea acesteia. Dezavantajele men╚Ťionate de consumatori este pre╚Ťul relativ mare, comparabil cu cel al unei ma╚Öini de sp─âlat rufe, iar utilizarea necesit─â cump─ârarea ╚Öi a unui detergent special pentru ma╚Öinile de sp─âlat vase.

Trebuie s─â lu─âm ├«n considerare ╚Öi multiplele sale avantaje: cur─â╚Ťarea superioar─â a vaselor, economisirea de ap─â ╚Öi energie electric─â, protejarea m├óinilor celui sau celei care spal─â manual ╚Öi c├ó╚Ötigarea unui timp pre╚Ťios pentru pasiunile personale sau pentru familie. Ma╚Öina de sp─âlat vase este o solu╚Ťie ideal─â, la ├«ndem├óna oricui om modern care nu are timp de pierdut ╚Öi vrea rezultate eficiente cu minimum de energie. Temperatura apei utilizate ├«n ma╚Öin─â asigur─â eliminarea nu doar ├«ndep─ârtarea murd─âriei de pe vase, ci ╚Öi igienizarea lor corespunz─âtoare.

Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â alege╚Ťi ma╚Öina de sp─âlat vase cea mai potrivit─â nevoilor familiei dumneavoastr─â, ╚Ťin├ónd cont de caracteristicile tehnice ale unei ma╚Öini bune de sp─âlat vase prezentate ├«n acest articol. Alegeri ├«n╚Ťelepte ╚Öi spor la cump─âr─âturi!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
[Total: 16 In medie: 4.3]
Back to top button
Close