Alegerea unei mașină de spălat vase poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 mașini de spălat vase disponibile pe piață în momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerificațI prețul

1 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Electrolux ESL4201LO

4.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Bosch SMV46KX08E

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Whirlpool WIE 2B19

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Bosch SMV45AX03E

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Beko DFN16410X

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Whirlpool WFC3C26P

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Beko DFN26420X

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Bosch SPS46II07E

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Beko DFN28422X

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Mașini de spălat vase 2020

Electrolux ESI5545LOX

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro
1 di 10
Evaluare
4.9
2 di 10
Evaluare
4.8
3 di 10
Evaluare
4.8
4 di 10
Evaluare
4.8
5 di 10
Evaluare
4.7
6 di 10
Evaluare
4.7
7 di 10
Evaluare
4.7
8 di 10
Evaluare
4.6
9 di 10
Evaluare
4.6
10 di 10
Evaluare
4.5

Mașina de spălat vase a devenit în ultimele decenii un aparat electrocasnic obligatoriu în orice bucătărie modernă datorită multiplelor sale beneficii aduse în viața noastră: confort sporit în bucătărie, șansă de a scăpa de corvoada spălării vaselor, eliminarea bacteriilorși a germenilor de pe vase sau timp mai mult pentru pasiunile dumneavoastră.

Dificultatea este însă de a analiza toate ofertele de mașini de spălat vase de pe piață pentru a alege cea mai bună mașină de spălat vase, o activitate nu tocmai ușoară. Nu sunteți deciși dacă vreți standard sau încorborabilă în mobilă, dar sunteți siguri că trebuie să fie cea mai bună mașină de spălat vase de pe piață. De aceea, vrem să vă prezentăm un ghid practic cu toate informațiile tehnice relevante, dar și cu părerile despre o mașină bună de spălat vase exprimate de specialiși și de consumatori.

Caracteristicile importante ale unei mașini bune de spălat vase

Consumul de apă și eficiența energetică

În ciuda preconcepțiilor generale legate de mașina de spălat vase, aceasta consumă mai puțină apă decât spălarea manuală a vaselor. De exemplu, o mașină cu 10 seturi nu ar trebui sa consume mai mult de 12 litri de apă la fiecare spălare. În ceea ce privește eficiența energetică vă recomandam să alegeți aparate cu clasa energetică minim A+, ce vor consuma aproximativ 1 kwh la fiecare ciclu de spalare.

Silențiozitatea

Pe eticheta referitoare la eficiența energetică veți găsi și indicațiile referitoare la nivelul de zgomos produs de mașina de spălat vase. Un model bun trebuie să aibe un nivel de zgomot sub 49 dB pentru a fi siguri că nimeni nu va fi deranjat de zgomotul său, nici măcar somnul delicat al copiilor mici.

Garanția

Orice model bun de mașină de spălat vase trebuie să vă ofere 2 ani garanție pentru orice reparație necesară. Îndreptați-vă atenția spre cele mai cunoscute branduri ce comercializează mașini de spălat vase, deoarece aceastea oferă garanții extinse, între 3 și 6 ani, și servicii post cumpărare de cea mai bună calitate.

Capacitatea de spălare

În ceea ce privește capacitatea de spălare, acesta este un criteriu important de alegere a mașinii de spălat vase deoarece trebuie calibrat cu nevoile reale de spălare din familia dumneavoastră. O familie mică, formată din 1-2 persoane are nevoie de o mașină de spălat vase de capacitate mică, de până la 10 seturi, care să cuprindă toate vasele murdare într-un singur ciclu de spălare. Nu uitați însă să țineți cont și de vasele de mari dimensiuni sau de tigăile ce trebuie spălate! Familiile numeroase ar trebui să aleagă mașini de spălat vase cu o capacitate mare de spălare, între 10 și 16 seturi, pentru eficiență acestora.

În funcție de necesitățile familiei dumneavoastră, o astfel de mașină trebuie să aibe o capacitate mai mare sau mai mică, ceea ce influențează și costul de achiziție al acesteia. În general, mașinile de calitate superioară au o capacitate cuprinsă între 10 și 16 seturi de vase,

Opțiuni și funcțiuni speciale

Cu cât numărul funcțiunilor și opțiunilor mașinilor de spălat vase sunt mai numeroase și mai utilile consumatorului, cu atât ele sunt mai dezirabile în viața de zi de zi. Menționăm pe câteva dintre acestea:

  • funcția de protecție împotriva inundației -asigurată de sistemul Aqua Stop care deconectează automat alimentarea cu apă; astfel, nu se vor produce scurgeri de apă, se elimină pericolul de producere a scurtcircuitelor și de distrugere a partoselii din bucătărie;
  • opțiunea de protecția împotriva utilizării accidentale de către copii – prin blocarea deschiderii cuvei în timpul utilizării;
  • opțiunea de configurare a unei tehnologii proprii de spălare, care îți oferă un avantaj atunci când speli vasele, pentru că vei avea parte de o experiență cu adevărat benefică.
  • funcția de încărcare la jumătate – necesară pentru a putea spăla vasele într-o cantitate mai mică și pentru a nu fi nevoie să aduni vasele murdare pentru o perioadă mai mare de timp.

Programele mașinii de spălat vase

Alegeți modelul mașinii de spălat vase în funcție de programele de care acesta dispune în realizarea unui proces de spălare eficient și raportat la nevoile reale ale familiei dumneavoastră. Variantele de programe disponibile pot fi:

  • program eco – destinat distrugerii bacteriilor și germenilor;
  • program rapid – cu un ciclu scurt de spălare pentru vase mai puțin murdare;
  • program de dublă spălare – pentru vase foarte murdare.

Calitatea pieselor componente

Mașina de spălat vase fiind un aparat electrocasnic cu un gard mare de uzură prin utilizare, calitatea materialelor din piesele componente este foarte importantă. Piesele componente, precum cuva, sistemul de punere în acțiune a jeturilor de apă, sistemul de coșuri, sistemele de uscare și filtrare și cel de senzori trebuie să beneficieze de protecție împotriva umidității excesive. Recomandarea noastră este să vă îndreptați spre branduri cunoscute care pun preț pe calitatea pieselor componente și oferă garanții extinse a produselor.

Avantajele și dezavantajele unei mașini de spălat vase

Ca orice aparat electrocasnic și mașina de spălat vase are atât avantaje cât și dezavantaje în achiziția și utilizarea acesteia. Dezavantajele menționate de consumatori este prețul relativ mare, comparabil cu cel al unei mașini de spălat rufe, iar utilizarea necesită cumpărarea și a unui detergent special pentru mașinile de spălat vase.

Trebuie să luăm în considerare și multiplele sale avantaje: curățarea superioară a vaselor, economisirea de apă și energie electrică, protejarea mâinilor celui sau celei care spală manual și câștigarea unui timp prețios pentru pasiunile personale sau pentru familie. Mașina de spălat vase este o soluție ideală, la îndemâna oricui om modern care nu are timp de pierdut și vrea rezultate eficiente cu minimum de energie. Temperatura apei utilizate în mașină asigură eliminarea nu doar îndepărtarea murdăriei de pe vase, ci și igienizarea lor corespunzătoare.

Nu mai rămâne decât să alegeți mașina de spălat vase cea mai potrivită nevoilor familiei dumneavoastră, ținând cont de caracteristicile tehnice ale unei mașini bune de spălat vase prezentate în acest articol. Alegeri înțelepte și spor la cumpărături!