Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cele mai bune lăzi frigorifice 2021

Depozitarea alimentelor prin congelare este necesitate majoră pentru multe familii, deoarece congelatorul frigiderului se dovedește adeseori neîncăpător. În aceste condiții oamenii se gândesc la achiziția unei lăzi frigorifice ieftine și bune care să le rezolve acestă necesitate și analizează oferta de lăzi frigorifice existente pe piață pentru a o alege pe cea mai potrivită.

Din cauza lipsei cunoștințe tehnice de specialitate, dar și a timpului disponibil pentru a analiza multiplele oferte de lăzi frigorifice existente pe piață, cumpărarea unei lăzi frigorifice se dovedește dificilă. De aceea, am inventariat cele mai importante caracteristici tehnice de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți cea mai bună ladă frigorifică pentru dumneavoastră, Recomandările noastre se bazează pe părerile despre lăzile frigorifice exprimate de specialiștii din domeniu, dar și părerile consumatorilor.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
4.9
2 din 10
4.9
3 din 10
4.8
4 din 10
4.8
5 din 10
4.7
6 din 10
4.6
7 din 10
4.6
8 din 10
4.5
10 din 10
4.3

Principalele caracteristici tehnice ale celei mai bune lăzi frigorifice

Dimensiuni și capacitatea de stocare

Principalul criteriu de selecție a unei lăzi frigorifice este cel al dimensiunii și capacității sale de stocare. Vă recomandăm să analizați cu atenție nevoile familiei dumneavoastră și capacitatea de alimente pe care doriți să o păstrați la înghețat, dar și spațiul disponibil din casă unde poate fi aplasată.

În plus, trebuie să luați în considerare și frecvența cu care faceți cumpărături. Spre exemplu, dacă preferi să mergi odată pe lună la cumpărături, sau de două ori, vei avea de congelat mai multe alimente, ceea ce ridică necesitatea unei lăzi frigorifice de până în 300 de litri, dar minim 150l. Dacă obișnuiești să faci cumpărături în fiecare săptămână, înseamnă că vi se potrivește o ladă frigorifică cu o capacitate de până în 100 de litri. Partea bună este că puteți găsi modele de lăzi frigorifice de diverse dimensiuni, după nevoile fiecărui consumator.

Design

Acest criteriu de design al lăzii frigorice este relevant doar dacă plasați produsul într-o zona vizibilă. Din fericire, pe piața comercială puteți diverse tipuri de lăzi frigorifice cu detalii de efect, mai vechi sau mai moderne. De exemplu: lacăte aspectuoase, termostat la vedere, compartimente diferite pentru organizarea spațiului sau alarme pentru temperatură.

Opțiunile de curățare

Funcționarea optimă a lăzii frigorifice depinde în mod direct de curățenia păstrată în aceasta. Producătorii specifică în documentația aferentă metodele optime de curățare și întreținere ale lăzii frigorifice. De exemplu, anumite substanțe de curățare pot deteriora învelișul protector al interiorului lăzii.

Zgomot

Dacă lada frigorifică va fi instalată într-o zonă din casa ta în care veți petrece mult timp, de exemplu bucătăria, holul sau alt spațiu, zgomotul este un aspect pe care nu-l puteți ignora. Modele mai silențioase de lăzi frigorifice costă mai mult datorită tehnologiei încorporate. Dacă bugetul nu vă permite alegerea unui model silențios, gândiți-vă la amplasarea acesteia în garaj sau alte spații exterioare.

Dezghețarea

Alegeți lada frigorifică dotată cu funcția „auto-dezghețare” sau „auto-defrost”, deoarece vă scutește de o sarcină casnică neplăcută și câștigați mai mult timp pentru alte activități.

Controlul temperaturii

Majoritatea lăzilor frigorifice operează la temperatura de -18 grade Celsius pentru a păstra alimentele în condiții de deplină siguranță. Variațiile de temperatură le puteți ajusta dumneavoastră în funcție de spațiul disponibil și produsele depozitate.

Eficiență energetică

Lada frigorifică este una dintre cele mai eficiente energetic aparate electrocasnice deoarece aerul păstrează mai bine alimentele reci, ușa nu este deschisă atât de des și nu permite o cantitate mare de aer cald să pătrundă în interior, precum congelatoarele verticale. Vă recomandăm să verificați clasa energetică a produsul dorit care nu trebuie să fie sub A. Astfel, veți face o economie substanțială la factura de electricitate. Cel mai bun model de eficență energetică este cel cu clasă energetică A+++, deoarece acesta va consuma cu 30% mai puțină energie decât cele din clasa B sau chiar A.

Funcții și opțiuni suplimentare

Orice funcție suplimentară adăugată variantei standard este bine venită și aduce un plus valoare produsul pe care doriți să-l achiziționați. Astfel, o ladă frigorifică poate prezenta următoarele funcții sau opțiuni suplimentare:

  • panoul de control – ce permite controlul temperaturii interne a lăzii frigorifice;
  • alarmă de temperatură – sunt ideale pentru a monitoriza fluctuațiile de temperatură în funcționarea sistemului. Alarma poate să fie vizuală sau auditivă, după preferințele cumpărătorului;
  • sistem static de răcire – de preferat celor cu aer forțat sau cu ventilator;
  • funcția de dezghețare automată – prezentă mai ales în cazul lăzilor frigorifice cu capac din sticlă;
  • înghețare rapidă – această funcție le permite cantităților mari de hrană să fie aduse foarte rapid la temperaturi scăzute. Astfel, substanțele nutritive se conservă mai bine.
  • lacăt – util mai ales dacă în familie sunt copii mici.
  • compartimente – verifică mereu ce include pachetul de livrare al fiecărui model. Acestea nu sunt disponibile în cazul tuturor modelelor și s-ar putea să fie o justificare pentru diferența de preț.

Tipuri de lăzii frigorifice și avantajele utilizării lor

Ladă frigorifică pentru acasă

Aceste modele sunt robuste și pot fi amplasate fie în bucătărie, fie în garaj, cămara sau chiar la subsol. De asemenea, aceste lăzi frigorifice au un preț mai mic și vă permit depozitarea unor alimente foarte voluminoase, fără nicio problemă.

Lada frigorifică portabilă

Dacă călătoriți mult sau aveți o excursie mai lungă, o ladă frigorifică portabilă ar putea fi soluția ideală pentru dumneavoastră. Sunt ideale și pentru a păstra reci băuturile răcoritoare pe timp de vară, fiind perfecte pentru o petrecere la piscină. O ladă frigorifică este dotată cu un sistem de izolare termică și cu rezerve înghețate. Dezavantajul este că, în momentul în care acestea se încălzesc, același lucru se va întâmpla și cu alimentele din interior.

Avantajele utilizării unei lăzi frigorifice pentru consumatori

Lada frigorifică este un electrocasnic foarte încăpător, preferat de multe familii mari, care au nevoie să pună la îngheț o cantitate mare de carne, legume sau fructe, precum și semipreparate sau resturi din preparatele lor. Avantajele utilizării unei lăzi frigorifice sunt multiple: au un preț accesibil, sunt ideale pentru a depozita alimente mari, precum bucăți mari de carne, dar și alte alimente. În plus, o ladă frigorifică de calitate are un consum energetic modest și poate fi depozitată în orice spațiu disponibil.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 63 In medie: 3.5
Back to top button