Alegerea unei imprimante poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 imprimante disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

Epson ITS L1800

4.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

Canon iP7250

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

Brother DCPJ105YJ1

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

Canon PIXMA G3411

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

Brother HL-1210WE

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

Xerox Phaser 3020

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

HP LaserJet Pro M15w

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

HP Officejet Pro 6230

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

HP Deskjet Ink Advantage 3835

4.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Imprimante 2020

Canon Pixma MG2550s

4.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Imprimanta a devenit un aparat indispensabil vie╚Ťii noastre profesionale, pentru c─â to╚Ťi avem de copii dup─â documente sau tip─ârirea unor texte. Chiar ╚Öi ├«n confortul propriei locuin╚Ťe, o imprimant─â bun─â ne poate scoate din ├«ncurc─âtur─â ╚Öi ne scap─â de un drum inutil la vreun centru de imprimare. Dar cum putem achizi╚Ťiona o imprimant─â ieftin─â ╚Öi bun─â ╚Öi care dintre caracteristice acesteia se potrive╚Öte cel mai bine nevoilor noastre? Ne-am propus s─â analiz─âm ofertele de imprimante existente pe pia╚Ťa comercial─â ╚Öi s─â v─â prezent─âm informa╚Ťiile cele mai importante de care s─â ╚Ťine╚Ťi cont atunci c├ónd alege╚Ťi cea mai bun─â imprimant─â.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale unei imprimante de calitate

Capacitatea de printare și viteza de imprimare

Capacitatea de printare este dat─â de num─ârul de copii ce pot fi printate pe luna si poate sa fie sub 1000, ├«ntre 1001-5000 sau peste 10000 de copii. Alegi modelul de imprimant─â care v─â avantajeaz─â ├«n func╚Ťie de nevoile dumneavoastr─â individuale. Viteza de printare se defin╚Öte prin num─ârul de pagini pe care o imprimanta le poate scoate pe minut ╚Öi conteaz─â mai ales dac─â lucra╚Ťi ├«n activit─â╚Ťi ce necesit─â timp rapid de printare.

Consumabilele

Pe pia╚Ťa exist─â dou─â tipuri de imprimante: unele cu cartu╚Ö ╚Öi altele cu toner. Pute╚Ťi citi din fi╚Öa tehnic─â a oric─ârei imprimante cartu╚Öele compatibile, pre╚Ť ╚Öi dac─â pot fi re├«nc─ârcate. V─â recomand─âm s─â alege╚Ťi modelele de cartu╚Öe re├«nc─ârcabile deoarece nu costa mult ╚Öi prelungesc considerabil exploatarea acestora.

Culoarea de imprimare

Marea majoritate a imprimantelor dispun at├ót de imprimare color c├ót ╚Öi de imprimare alb negru sau monocrom─â. Diferen╚Ťa dintre cele dou─â este destul de important─â. Imprimarea color consum─â mult din cartu╚Ö, ├«n timp de imprimarea monocromatic─â este mai economic─â. Alege╚Ťi varianta cea mai potrivit─â ╚Öi seta╚Ťi imprimantele color pe printare monocromatic─â atunci c├ónd situa╚Ťia permite acest lucru.

Formatul de hârtie imprimat

Marea majoritate a imprimantelor sunt concepute pentru formatul A4 de h├órtie, ├«ns─â exist─â pe pia╚Ť─â ╚Öi modele de imprimante care pot s─â printeze coli A3 sau chiar mai mari de at├ót sau formate foarte mici, precum ar fi A6. Alege╚Ťi modelul de care ave╚Ťi nevoie ├«n activitatea dumneavoastr─â curent─â.

Conectivitatea

Pentru o func╚Ťionare optim─â, orice imprimant─â trebuie s─â dispun─â de un anumit tip de conexiune. Dintre cele existente acum amintim:

  • Conexiune Wireless ÔÇô se realizeaz─â f─âr─â fir, ├«ns─â pre╚Ťul de achizi╚Ťie este mai mare;
  • Conexiune USB – permite conectarea prin cablu;
  • Conexiune prin cablu ÔÇô ideal─â pentru birouri acolo unde calculatoarele sunt ├«n re╚Ťea.

Calitate pentru toate func╚Ťiile de╚Ťinute

Modelele de imprimante existente pe pia╚Ť─â exceleaz─â ├«n calitatea unei anumite func╚Ťii, ├«n timp ce altele sunt mai modeste calitativ. Nu v─â lasa╚Ťi atra╚Öi doar de una dintre func╚Ťii ╚Öi ├«ncerca╚Ťi s─â privi╚Ťi dispozitivul ├«n ├«ntregul s─âu. C─âuta╚Ťi un model care are o calitate superioar─â pentru toate func╚Ťiile de care dispune.

Consumabile la pre╚Ťuri accesibile

Se ├«nt├ómpl─â de multe ori ca un cost mic de achizi╚Ťie a┬áunei imprimante s─â ascund─â un cost ulterior mai mare al consumabilelor ce trebuie schimbate periodic. De aceea, v─â recomand─âm s─â analiza╚Ťi ╚Öi pre╚Ťul consumabilelor ╚Öi s─â alege╚Ťi modele de imprimante cu pre╚Ťuri accesibile ale acestora.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

Alegerea imprimantei potrivite depinde ╚Öi de func╚Ťiile ╚Öi op╚Ťiunile suplimentare pe care aceasta le de╚Ťine ╚Öi care v─â pot u╚Öura via╚Ťa. Dintre aceste func╚Ťii suplimentare cela mai utile sunt:

  • printrarea fata-verso;
  • printarea din cloud sau de pe un dispozitiv mobil;
  • copierea xerox a documentelor;
  • scanarea documentelor ╚Öi a imaginilor ├«n orice format.

Alege╚Ťi tipul de imprimant─â care include c├ót mai multe dintre aceste func╚Ťii suplimentare pentru a sc─âpa de drumuri inutile ulterioare la centrele de copiere.

Tipuri de imprimante de documente. Avantaje și dezavantaje

Pe pia╚Ťa comercial─â exist─â numeroase tipuri de imprimante, cele mai cunoscute fiind cele inkjet, laser, matriciale, multifunc╚Ťionale laser, copiatoare ╚Öi plotter. Cel mai c─âutate ╚Öi utilizate de utilizatorii casnici sunt imprimantele inkjet ╚Öi laser, datorit─â calit─â╚Ťilor acestora ╚Öi u╚Öurin╚Ťa manipul─ârii lor. Care sunt ├«ns─â diferen╚Ťele dintre cele dou─â modele de imprimante cu avantajele ╚Öi dezavantajele fiec─âreia, v─â prezent─âm mai departe pentru a v─â u╚Öura alegerea potrivit─â nevoilor dumneavoastr─â:

Imprimanta inkjet

Acest model de imprimant─â func╚Ťioneaz─â pe baz─â de cartu╚Öe re├«nc─ârcabile. Procesul de imprimare folose╚Öte stropi mici de cerneal─â ╚Öi au marele avantaj al unui pre╚Ť mic. ├Än plus, imprimarea pozelor cu imprimanta inkjet este una excelent─â. Datorit─â cernelii, toate elementele din poze sunt foarte bine eviden╚Ťiate ╚Öi detaliate. Acest model are ╚Öi anumite dezavantaje, precum capacitatea de imprimare mai redus─â, vitez─â mai mic─â de imprimare ╚Öi o rezisten╚Ťa redus─â ├«n timp din cauza cernelii a documentelor imprimate.

Imprimanta laser

Acest model de imprimant─â folose╚Öte un fascicul laser ├«n procesul de imprimare pe care il trimite spre celulele fotoreceptoare. Acest timp de imprimante func╚Ťioneaz─â cu ajutorul unui toner, ce se poate re├«nc─ârca sau schimba ├«n totalitate. Pre╚Ťul s─âu de achizi╚Ťie este mai mare comparativ cu primul model, ├«ns─â func╚Ťionalitatea sa este mult superioar─â. Tip─âre╚Öte texte clare, rezistente ╚Öi dispune de viteza ╚Öi capacitate mare de imprimare. Nu v─â recomand─âm alegerea acestui model dac─â dori╚Ťi s─â imprima╚Ťi poze sau imagini, deoarece culorile nu sunt lucioase, iar detaliile nu sunt eviden╚Ťiate corespunz─âtor.

Informa╚Ťiile relevante v─â pot ajuta ├«n alegerea celei mai bune imprimante

Este evident c─â orice tip de imprimant─â are at├ót avantaje c├ót ╚Öi dezavantaje. De aceea alegerea celei mai bune imprimante trebuie s─â plece de la analiza propriilor nevoi legate de folosirea acesteia. Dac─â ave╚Ťi nevoie s─â printa╚Ťi un num─âr mare de pagini pe luna, atunci o imprimanta laser este cea mai potrivit─â alegere. Dac─â ave╚Ťi nevoie de o imprimant─â pentru fotografii, cele inkjet sunt o alegere mai buna. ├Än cazul in care ai nevoie ╚Öi de fax sau de scanner, o multifunc╚Ťional─â este varianta perfect─â ├«n via╚Ťa dumneavoastr─â.

Pentru a scurta c├ót mai mult timpul de analiz─â ╚Öi comparare a modelelor de imprimante, v─â recomand─âm s─â face╚Ťi acest demers ├«n mediul on line. Stabili╚Ťi-v─â nevoile, o sum─â de investi╚Ťie disponibil─â ╚Öi abia apoi pute╚Ťi s─â v─â deplasa╚Ťi la magazin pentru testarea produsului ales. Spor ╚Öi inspira╚Ťie!