Cele mai bune imprimante laser 2020

Alegerea unei imprimante laser poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 imprimante laser disponibile pe piață în momentul acesta.

 
Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
5.0
2 din 10
4.9
3 din 10
4.8
4 din 10
4.7
5 din 10
4.7
6 din 10
4.6
7 din 10
4.6
8 din 10
4.5
9 din 10
4.4
10 din 10
4.2

Imprimanta a devenit o necesitate pentru orice activitate de birou, iar uneori chiar și acasă, pentru că viața de zi cu zi implică imprimarea unor documente, contracte sau efectuarea unor copii de acte. O variantă de imprimantă extrem de căutată, datorită avantajelor sale multiple, este imprimanta laser despre care vom vorbi mai mult în acest articol.

Când e vorba de achiziția unei imprimante laser ieftină și bună , dificultatea apare din cauza multiplelor oferte de imprimate laser de pe piața comercială și a timpului prea redus pentru a le analiza pe toate. De aceea, vă oferim câteva informații tehnice ce vă pot fi utile în acest demers, astfel încât să alegeți fără probleme cea mai bună imprimantă laser care să corespundă perfect nevoilor dumneavoastră.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale imprimantelor laser

Capacitatea de tipărire

Cel mai important criteriu de alegere a unei imprimante laser este eficiența acesteia ce se măsoară prin câțiva parametri esențiali:

  • capacitatea de stocare exprimată în MB (megabytes),
  • numărul de pagini printate pe minut (ppm),
  • capacitatea de alimentare cu hârtie.

Cu cât aceste valori sunt mai mari: cel puțin 16 MB capacitate de memorare, să fie capabilă să printeze 20 de pagini pe minut și să permită o alimentare cu hârtie de cel puțin 150 de coli, cu atât imprimanta achiziționată este mai eficientă.

Formatul hârtiei suportat

Toate imprimantele laser, indiferent de eficiența lor sau de producători au opțiunea de imprimare pe hârtie în format A4, cel mai utilizat format de hârtie suport. Pentru birou însă este posibil să aveți nevoie de diferite alte variante A3 sau A5, așa că verificați opțiunile de format de hârtie pe care imprimanta dorită poate printa.

Consumabile

Un alt criteriu important de care trebuie să ținem cont este tipul de consumabilă de care are nevoie imprimanta și mai ales prețul acesteia. Pentru orice tip de imprimantă laser este nevoie să refaceți plinul de cerneală la o anumită perioadă de timp. Dacă vreți să evitați diverse probleme tehnice, vă recomandăm să cumpărați doar consumabile originale compatibile cu modelul de imprimantă deținut. Pentru a evita astfel de probleme de incompatibilitate cel mai bine e să vă îndreptați atenția spre firme producătoare cunoscute, firme mult mai atente atât la calitatea materialelor de fabricație, cât și la problemele de compatibilitate dintre imprimante și consumabile.

Compatibilitatea cu sistemul de operare

Funcționarea imprimantei implică și instalarea drive-ului său pe un computer. De aceea este esențial atunci când alegeți imprimantă să verificați compatibilitatea imprimantei cu sistemul de operare pe care îl folosești pe calculator. Sistemul de operare Windows este încă cel mai popular în România și funcționează pe majoritatea dispozitivelor de calcul de la noi din țară. Asta nu înseamnă că nu sunt folosite și alte sisteme de operare, precum Mac OSX și Linux și de aceea trebuie să investiți într-o imprimantă care să aibă compatibilitatea potrivită.

Funcții și opțiuni de bază și suplimentare

Orice imprimantă laser de calitate trebuie să fie capabilă să execute un număr important de operațiuni tehnice, unele de bază, altele suplimentare. Verificați cu atenție funcțiile de bază ale imprimantei dorite, dar și dacă are alte opțiuni suplimentare în raport cu alte modele.

Imprimare

Calitatea unei imprimante laser bune este dată în prmul rând de calitatea imprimării documentelor, ceea ce implică o rezoluție bună. Alegeți modele de imprimantă cu o rezoluție cuprinsă între 300 și 600 dpi pentru a vă bucura de această experiență.

Imprimare duplex

Cu ajutorul acestei funcții puteți imprima în mod automat față verso orice document. Nu mai trebuie să întoarceți foaia cu mâna după fiecare operațiune. Imprimarea duplex este o funcție utilă, mai ales dacă aveți de imprimat la birou sau acasă mai multe foi deodată.

Copiere

Orice imprimantă laser trebuie să dețină funcția de bază: copierea, iar această opțiune trebuie să fie activă, chiar dacă imprimanta nu este conectată la un calculator. Copierea trebuie să fie atât alb-negru cât și color.

Fax și scanner

Cele mai performante imprimante laser îndeplinesc și rolul unui fax, extrem de necesar mai ales la birou. La această funcție se adaugă funcția de scanare, extrem de practică dacă vreți să aveți în calculator un document sau o imagine printată. Acestea pot fi salvate fie sub formă de fotografie, de document PDF sau document ce poate fi supus editării.

Printare fotografii

Alegerea unei imprimante laser cu o rezoluție mare vă poate permite și printarea fotografiilor la o calitate satisfăcătoare. Pentru această operațiune veți avea nevoie de hârtie specială pentru fotografii, de calitate superioară.

Imprimare color sau monocromă

Indiferent de opțiunea dorită, de a imprima monocrom anumite texte sau color anumite prezentări importante și afișe, imprimanta laser aleasă trebuie să vă permită acest lucru. În orice magazin de specialitate puteți găsi și dispozitive cu imprimare monocrome, mult mai ieftine decât cele color, dar puteți dispune și de ambele variante de imprimante, după nevoile dumneavoastră.

Conectivitate în rețea

În funcție de numărul de persoane care se conectează la imprimantă trebuie să fie și alegerea dumneavoastră. Conectivitatea este un criteriu de bază mai ales pentru cei folosiți imprimanta la birou, unde se lucrează la mai multe computere. Cele mai bune modele de imprimante permit această conectare prin WI-FI, ceea ce simplică foarte mult problema de conectivitate.

Garanție și service

Un criteriu important de selecție a imprimantei laser dorite este cel al garanției oferite de producător care trebuie să fie de cel puțin 2 ani. De asemenea, verificați și existența unui service al firmei producătoare în apropierea casei dumneavoastră, în cazul apariției unor probleme de funcționare. Astfel, veți putea să rezolvați, fără cheltuieli suplimentare, orice defect de fabricație.

Alegerea on line a impriamantei laser este mai avantajoasă

Având la dispoziției informațiile tehnice cel mai importante despre imprimante, nu mai rămîne trecât să treceți la achiziția ei propriu-zisă. Vă recomandăm să faceți această investiție folosindu-vă de multiplele avantaje ale achizițiilor on line:

vei găsi mult mai repede modelul potrivit, într-un timp mult mai scurt;

și vei găsi prețuri și promoții mult mai bune decât într-un magazin clasic;

aveți posibilitatea de a consulta părerea altor cumpărători din rubrica de review; astfel, vei putea să vă dați seama de calitatea reală a produsului, având perspectiva unei persoane care a testat deja produsul respectiv.

În aceste condiții avantajoase alegerea celei mai bune imprimante laser pentru dumneavoastră este mult mai accesibilă și satisfacția unei achiziții bune mult mai mare.

Back to top button
Close