Orice spa╚Ťiu modern include o hot─â deasupra spa┼úiului de g─âtire a preparatelor culinare. Aceasta este indispensabil─â dac─â vre┼úi s─â elimina┼úi rapid aburul ┼či mirosurile asociate g─âtitului. De asemenea, o hot─â bun─â v─â poate proteja de depunerile de gr─âsime pe pere╚Ťi sau pe mobilier. ├Än acest mod ve╚Ťi transforma experien┼úa g─âtitului ├«ntr-o activitate pl─âcut─â.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Electrolux EFP60460OX

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Bosch DFM064W50

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Heinner DCH-650GX

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Hansa OKP631TH

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Hansa OTS625IH

9.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Beko CFB6433X

8.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Heinner XCH-450S

9.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Heinner CH400BK

9.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Arctic AH62

9.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Hote 2020

Beko CTB 6407 X

9.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Achizi┼úionarea unui astfel de aparat electrocasnic presupune alegere din multitudinea de oferte de hote existente pe pia┼úa comercial─â din Rom├ónia. Rezultatul nu este unul favorbil f─âr─â un studiu prelabil al caracteristicilor specifice celor mai bune hote. De accea ne-am g├óndit s─â venim ├«n sprijinul dumneavoastr─â ┼či s─â v─â prezent─âm o sintez─â a informa┼úiilor utile. Acestea sunt culese pe baza ofertelor de hot─â de buc─ât─ârie disponibile ├«n Rom├ónia. Precum ┼či pe baza p─ârerilor clien┼úilor, exprimate pe forumuri privind cea mai bun─â hot─â de buc─ât─ârie.

Caracteristici importante ale unei hote bune de buc─ât─ârie

Capacitatea

├Än alegere a unei hote bune este bine s─â ave┼úi ├«n vedere m─ârimea ├«nc─âperii unde va fi instalat─â. Recomandarea speciali╚Ötilor este de alege o hot─â cu o capacitate egal─â sau mai mare cu volumul buc─ât─âriei ├«nmul┼úit cu 10 pentru fun┼úionarea timp de o or─â a hotei. De exemplu, pentru o ├«nc─âpere de 4m lungime, 3 l─â╚Ťime ╚Öi 2 ├«n─âl╚Ťime, capacitatea hotei trebuie s─â fie de cel pu╚Ťin 24×10, adic─â 240 metri cubi.

Dimensiuni

├Än ceea ce prive╚Öte dimensiunile, ofertele de hote bune de pe pia╚Ť─â sunt extreme de variate, a╚Öa c─â ve╚Ťi avea de unde alege. Regula este simpl─â: hota trebuie s─â fie pu╚Ťin mai mare dec├ót aragazul sau plita de g─âtit. Astfel, aburii vor fi absorbi╚Ťi rapid ╚Öi ├«n totalitate de aceasta. De asemenea, se recomand─â montarea hotei la o distan╚Ť─â de aproximativ 65-75cm fa╚Ť─â de suprafa╚Ťa de g─âtit. Singura excep╚Ťie de la aceast─â regul─â o fac hotele ├«ncorporabile, ce sunt plasate ├«n blatul de buc─ât─ârie.

Materiale de fabrica╚Ťie

Hotele pot fi fabricate din materiale diverse. Cel mai potrivit pentru utilizarea sa este inoxul, deoarece este mai u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut ├«n timp.

Nivelul de zgomot

Hota de buc─ât─ârie, fiind a╚Öezat─â destul de aproape de utilizatori, trebuie s─â emit─â un nivel de zgomot accepatbil. Altfel, sunetul emis o s─â devin─â deranjant. Cele mai bune hote de buc─ât─ârie au nivelul de zgomot cuprins ├«ntre 50- 55 decibeli. Peste aceste valori, zgomotul de func╚Ťionare al hotei este deranjant ╚Öi nu e recomandabil.

Func┼úii ┼či op┼úiuni ├Äncorporate

Atunci c├ónd v─â propune╚Ťi achizi╚Ťia celei mai bune hote, cu siguran╚Ť─â v─â g├óndi╚Ťi c─â trebuie s─â fie una modern─â. ╚śi, mai ales, s─â ├«ncorporeze cele mai noi tehnologii din domeniu. De aceea, v─â propunem s─â ave╚Ťi ├«n vedere o serie de func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni esen╚Ťiale pentru hota de buc─ât─ârie:

 • Treptele de vitez─â reprezint─â reglajul hotei ├«n func╚Ťie de specificul fiecare utiliz─âri. Ideal ar fi s─â alege╚Ťi o hot─â cu 2 sau chiar cu 3 trepte, pe care s─â le folosi╚Ťi alternativ ├«n func╚Ťie de aburii degaja╚Ťi ├«n timpul prepar─ârii produselor;
 • Filtrele sunt foarte importante la o hot─â deoarece ajut─â la eliminarea impurit─â╚Ťilor ╚Öi ├«mpiedicarea impregn─ârii gr─âsimilor pe pere╚Ťi sau pe mobil─â. Cel mai accesibil filtru este cel lavabil, care se spal─â odat─â pe lun─â, metalic, u╚Öor de cur─â╚Ťat ╚Öi de schimbat anual. Mai exist─â variant filtrului de h├órtie ce se schimb─â la trei luni. Hotele moderne folosesc filtre ionice pentru eliminarea total─â a mirosurilor, viru╚Öilor ╚Öi microbilor din aer sau filtre de carbon ce ajut─â chiar la purificare aerului ╚Öi se pot folosi aproximativ 3 luni.
 • Temporizator de func╚Ťionare, care opre╚Öte ventilatorul dup─â o anumit─â perioad─â de timp, chiar dac─â nu mai sunte╚Ťi ├«n ├«nc─âpere.
 • Senzor de temperatur─â, care opre╚Öte func╚Ťionarea ventilatorului dac─â aerul aspirat devine prea fierbinte pentru a ├«mpiedica deteriorarea componentelor electronice, cauzat─â de aerul prea fierbinte.
 • Op╚Ťiunea de lumini led amplasate deasupra spa╚Ťiului de g─âtire pentru o vizibilitatea mai mare a acestuia. ├Än plus, luminile cu led au o durat─â de via╚Ť─â mult mai mare ╚Öi o eficien╚Ť─â energetic─â foarte ridicat─â;
 • Afi╚Öare ╚Öi control electronic pentru un control optim al aparatului.

Ce alegem: o hot─â clasic─â sau una modern─â?

Avantaje

Hotele clasice au un pre╚Ť mai mic ╚Öi dispun de o capacitate mare de func╚Ťionare, fiind recomandate ├«n spa╚Ťii mari unde se g─âte╚Öte intens. Hotele clasice dispun ╚Öi de un burlan de evacuare. Acestea dispun de urm─âtoarele avantaje: evacuarea eficient─â a aerului cald, capacitate mare de absorb╚Ťie sau posibilitatea folosirii unor filtre ce se pot sp─âla la un anumit interval de timp.

Hotele moderne, ├«ncorporabile, cu telescop, sunt utile atunci c├ónd spa╚Ťiul nu permite amenajarea uneia clasice. Mai ales dac─â este vorba de ad├óncime sau designul ├«nc─âperii, care impune camuflarea acesteia. Acestea sunt ÔÇťascunseÔÇŁ ├«n mobilier ╚Öi sunt trase afar─â doar c├ónd se g─âte╚Öte. Variantele moderne de hote, ├«ncorporabile, nu mai au acel burlan de evacuare ceea ce aduce cu sine ni╚Öte avantaje notabile:

 • Pot fi montate oriunde ├«n ├«nc─âpere;
 • Se instaleaz─â u╚Öor, f─âr─â s─â fie necesar─â o gaur─â ├«n perete;
 • Sunt estetice.

Dezavantaje

Hotele clasice cu burlan prezint─â aceste dezavanatje:

 • Montare dificil─â;
 • Pozi╚Ťionarea lor doar aproape de un perete exterior, pentru a putea fi montat burlanul ├«m mod adecvat;
 • Control mecanic ╚Öi aspectul estetic mai pu╚Ťin pl─âcut, pentru cei cu viziuni moderne asupra spa╚Ťiului de g─âtit.

Hotele moderne, fără burlan, au însă alte dezavantaje:

 • Eficien╚Ť─â mai mic─â deoarece nu elimin─â aerul cald;
 • Au o capacitate de absorb╚Ťie mult mai mic─â;
 • Dispun de afi╚Öaj, control electronic ╚Öi componente ├«ncorporate, ceea ce le face mult mai scumpe.

Evident c─â pre╚Ťul lor este unul mult mai mare, at├ót la achizi╚Ťie, c├ót ╚Öi la ├«ntre╚Ťinerea pe parcursul utiliz─ârii sale.

Informa╚Ťii potrivite pentru o alegere inspirat─â

Alegerea celei mai bune hote poate fi dificil─â doar dac─â porni╚Ťi la drum ├«n necunoscut f─âr─â nicio informa╚Ťie prelabil─â. ├Än schimb, dac─â lua╚Ťi ├«n considerare recomand─ârile noastre ╚Öi analiza╚Ťi cu aten╚Ťie propriile dumneavoastr─â nevoi, alegerea va fi una u╚Öoar─â.

Din fericire, pe pia╚Ťa din Rom├ónia, exist─â o gam─â variat─â de hote capabile s─â corespund─â ╚Öi celor mai exigente cerin╚Ťe. At├ót clasice cu burlan, c├ót ╚Öi moderne, ├«ncorporabile ├«n mobilier ╚Öi f─âr─â burlan. Tot ce trebuie s─â face╚Ťi este s─â o alege╚Ťi pe cea mai potrivit─â dintre ele. Lua╚Ťi ├«n considerare ├«n acest sens aspectele tehnic, calitativ ╚Öi calitativ, pre╚Ťul si extra op╚Ťiunile.