Cele mai bune gratare electrice 2020

Alegerea unui grătar electric poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 gratare electrice disponibile pe piață în momentul acesta.

 
Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
2 din 10
4.8
3 din 10
4.7
4 din 10
4.7
5 din 10
4.6
6 din 10
4.5
7 din 10
4.4
8 din 10
4.3
9 din 10
4.2
10 din 10
4.0

Pentru cei ce iubesc să mănânce o friptură bună făcută la grill, alegerea celui mai bun grătar electric este o necesitate, dar și o provocare. Pe piață sunt numeroase oferte, dar în lipsa timpului disponibil pentru a le studia pe toate sau a unor informații tehnice relevante despre acest produs electrocasnic, efortul devine mult prea mare. De aceea ne-am propus să vă ajutăm cu câteva recomandări, astfel încât cel mai bun grill electric să intre în posesia dumneavoastră și să vă ajute în prepararea celor mai bune preparate culinare.

Avantajele utilizării unui grătar electric

În primul rând grătarele electrice vă pot oferi gustul delicios de friptură la gratar, hamburger sau chiar legume, acasă la dumneavoastră, indiferent că aveți sau nu grădină. Aceasta este soluția ideală dacă locuiți la apartament și nu vreți fum, cărbuni, butelii de gaz sau alte aranjamente speciale.

Acest model de grătare are suprafața de gătire antiaderentă și este ușor de curățat. Funcționează pe bază de curent, prin conectare la priza electrică din perete. În plus, ele sunt compacte și nu ocupa mult spațiu în bucătarie, iar după utilizare pot fi depozitate cu ușurință într-un dulap.

Criteriile după care ar trebui să alegem un grătar electric de calitate

Suprafața

Acesta este cel mai important criteriu de selecție a unui grătar electric deoarece, mărimea și forma suprafeței de gătit influențează în mod direct gustul și profunzimea preparării cărnii.

Forma și dimensiunile

Grătare electrice au dimensiuni și forme diverse, fie sub forma de plită sau grill, fie sub forma unui sistem cu capac, ce gătește pe ambele părți simultan sau chiar forme ce încorporează o combinație dintre toate cele trei variante. Alegeți forma și dimensiunile aparatului electric care se potrivesc mai ales cu nevoile familiei dumneavoastră, cantitatea de produse pe care doriți să o preparați la o masă, dar și în funcție de spațiul disponibil din bucătărie. Dacă preparați hrană pentru mai multe persoane, căutați un model cu o suprafață cât mai extinsă, cu latura sau diametrul de cel puțin 45 centrimetri.

Caracteristicile suprafeței

Indiferent de ce formă sau dimensiune veți alege, un lucru trebuie să fie sigur: suprafața de gătit trebuie să fie antiaderentă. O astfel de suprafață, carnea nu se va lipi și nu își va modifica forma, iar după utilizare, spălarea grătarului va fi mult mai ușoară. În plus, grătarul electric trebuie să dispună de componente detașabile, caracteristici extrem de utile în procesul de curățare.

Cele mai multe grătare electrice au suprafața de gătire antiaderentă. Există și modele mai avansate de grătare electrice ce oferă diverse funcții suplimentare, precum temporizatoare, capace de sticlă, suprafețe de gătire detașabile sau indicatoare luminoase. Aceste opțiune ajută la o utilizare mai ușoară și la o curățare mai rapidă după utilizare.

Controlul temperaturii

Un alt criteriu esențial în alegerea celui mai bun grătar electric pentru dumneavoastră este posibilitatea de control al temperaturii, pentru că nu toate bucățile de carne sunt la fel. Unele au nevoie de o gătire mai lungă, la o temperatura joasă pentru a fi pătrunse și bune de mâncat, iar altele necesită o gătire rapidă, la temperatură mare.

Pe piața comercială există grătare electrice cu temperatura de gătire cuprinsă între 65 și 200 de grade Celsius și modele care mențin doar o temperatură mare, cuprinsă între 150 și 200 de grade Celsius. Alegerea vă aparține în funcție de preferințele dumneavoastră individuale sau familiale. Dacă dispozitivul va fi folosit preponderent pentru carne pe grătar, atunci alegeți modele cu temperaturi mari de prepare. Dacă doriți coacerea legumelor pe grătar, atunci alegeți grătare electrice cu temperaturi mici de prepare deoarece este important să puteți coace alimente vegetale la temperaturi scăzute, ca să nu distrugeți enzimele și vitaminele din acestea.

Funcții suplimentare

Alegerea grătarului electric potrivit pentru dumneavoastră trebuie să țină și de funcțiile suplimentare pe care acesta le are și care vă pot face experiența de utilizare mai plăcută și mai sigură. De exemplu:

  • funcția de protecție – posibilitatea blocării aparatului, pentru a nu fi pornit din greseala de către copiii curioși din fire. Vă recomandăm să supravegheați grătarul atunci când îl folosiți pentru a evita orice accident nedorit.
  • funcția de atenționare luminoasă – utilă atunci când suprafața dipozitivului și-a atins temperatura optimă pentru utilizare și puteți așeza preparatele pe aceasta.

Ergonomia

Alegerea grătarului electric plasat în bucătăria dumneavoastră trebuie să țină cont și de criterii de ergonomie precum greutatate mică, pozițioanre sigură în raport cu alte obiecte de mobiler sau lungimea mare a cablului. Aceasta din urmă vă permite mutarea dispozitivului electric oriunde vă doriți în spațiul bucătăriei.

Garanția și service-ul

Fiind un produs ce utilizează curentul electric, nu este exclus să aveți defecțiuni tehnice sau de fabricație în procesul de utilizare a grătarului. Există situații în care aparatul nu își atinge temperatura descrisă în prospect sau se strică, pur și simplu, din cauza unor defecte de fabricație. De aceea vă recomandăm să alegeți produse care au o garanție standard de cel puțin 24 de luni oferită de producator și de magazinele online. În plus, n-ar strica să verificați dacă se află în apropierea localității dumneavoastră un service autorizat al producatorului în cazul în care aveți nevoie. Sunt de asemenea disponibile, mai ales la achizițiile on line, garanții extinse oferite de comercianți pentru a prelungi garanția standard oferită de producator. Puteți să le luați în considerare și pe acestea.

Alegerea celui mai bun grătar electric pentru dumneavoastră

Dispunând de atâtea informații tehnice relevante nu mai rămâne decât să începeți căutarile pentru cel mai bun gratar electric în mediul on line. Veți descoperi oferte numeroase, reduceri de preț, posibilitatea transportului gratuit de la o anumită valoare, dar și posibilitatea de returnare, dacă produsul nu corespunde preferințelor dumneavoastră. Simplu și confortabil, din fața calculatorului sau laptopului, căutarea celui mai bun grătar electric este mai accesibilă decât oricând. Analizați-vă propriile nevoi și cu două trei clickuri veți avea dispozitivul electronic dorit și posibilitatea să preparați cele mai gustoase preparate la grătar. Mult succes și inspirație la cumpărături!

Back to top button
Close