Alegerea unui frigider poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 frigidere disponibile pe piață în momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerificațI prețul

1 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

Beko RDNE535E20DZM

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

Arctic AD54240P+

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

Hotpoint ENXTY19222XFW

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

Samsung RT38K5530S9/EO

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

Heinner HF-205A+

9.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

Beko RCNA400E20ZXP

9.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

LG GTB574PZHZD

9.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

Electrolux EJ2801AOX2

9.1

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

LDK LF 220

8.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Frigidere 2020

Zanussi ZRT27100WA

8.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro
1 di 10
Evaluare
9.9
2 di 10
Evaluare
9.9
5 di 10
Evaluare
9.4
6 di 10
Evaluare
9.3
7 di 10
Evaluare
9.2
9 di 10
Evaluare
8.8
10 di 10
Evaluare
8.6

Frigiderul este unul dintre cele mai populare electrocasnice din viața noastră. Nu cred că există vreo locuință, oricât de mică, fără să fie dotată cu un frigider pentru păstrarea alimentelor. Dezvoltarea tehnologică a revoluționat și comunul frigider, iar noile modele de pe piața comercială îmbină elemente inedite de design, funcționalități, opțiuni suplimentare moderne și cele mai noi tehnologii de răcire.

Pentru cei care doresc să-și achiziționeze un frigider bun sau doar să-l schimbe pe cel vechi cu altul modern, multiplele oferte de frigidere de pe piața comercială ar putea să-i debusoleze. Prea multe informații și prea puțin timp pentru a analiza toate ofertele de frigidere. De aceea, vă prezentăm un ghid al celor mai importante aspecte de care să țineți cont atunci când v-ați decis să achiziționați cel mai bun frigider pentru dumneavoastră:

Caracteristicile importante ale unui frigider bun

Capacitate și dimensiuni

Cele două caracteristici ale unui frigider sunt esențiale în alegerea unui bun frigider de la care trebuie să plecați. Analizați-vă mai întâi obiceiurile alimentare și cantitatea de alimente proaspete pe care aveți nevoie să le păstrați în frigider. Evident că o necesitate mare de depozitare implică alegerea unui frigider cu un spațiu mare de depozitare. Frigiderele au etichete plasate în interior ce arată capacitatea lor de depozitare.

Mai apoi, măsurați spațiu disponibil din bucătărie unde va fi plasat frigider ca să vă asigurați că frigiderul pe care l-ai ales poate intra pe ușa de intrare și se potrivește la locul ales. Atunci când alegeți locația, nu uitați și de spațiul atribuit zonei de ventilație sau de curățare a frigiderului. În lipsa acestui spațiu destinat ventilației, există riscul ca aparatul să ducă la defecțiuni premature de funcționare.

Deschiderea ușii frigiderului este un alt aspect important de care trebuie să țineți cont. De obicei, lățimea frigiderului este egală cu mărimea ușii. Asigurați-vă că spațiul dintre frigider și alte obiecte este mai mare decât lățimea frigiderului, deoarece anumite rafturi sau compartimente nu pot fi scoase decât prin deschiderea completă a ușii.

Compartimentare

Cele mai moderne frigidere dispun de un adevărat sistem inteligent de compartimentare și mijloacele auxiliare de organizare ceea ce mențin alimentele în stare proaspătă. Astfel, fructele și legumele se mențin în stare proaspată datorită sertarelor speciale ce dețin unele caracteristici specifice de umiditate. Rafturile sunt reglabile și se glisează în interiorul frigiderului, creându-se un spațiu personalizat după nevoile consumatorilor.

Sisteme și tehnologii încorporate

Frigiderele moderne sunt dotate cu diverse sisteme și tehnologii avansate ce cresc eficiența acestui aparat electrocasnic. Astfel de inovații sunt:

  • sistemul dublu de răcire – ce permite ca aerul rece să circule în frigider, ajutând ca pe pereții acestuia să nu se formeze gheața.
  • sistemul de filtrare a aerului – ce păstrează aerul proaspăt din frigider;
  • sistemul programabil Pad Control – ce poate programa temperatura, blocarea dozatorului de apă și se poate verifica starea filtrului de carbon.
  • tehnologia Multiflow – asigura circulația aerului în interiorul frigiderului, la o temperatură constantă și uniforma în toate zonele acestuia; acest sistem oferă cea mai eficientă răcire a alimentelor, totodată păstrând prospețimea alimentelor.
  • sertarul Zero Zone – deține un senzor ce controlează temperatura, menținând-o în jurul valorii de zero grade Celsius, mediu ideal pentru depozitarea alimentelor.
  • tehnologia Moist Control – ce permite reglarea nivelul de umiditate în compartimentul dedicat legumelor.
  • programul Eco Mode poate asigura o temperatura optima în frigider, economisind energia electrică când sunteți plecat în vacanță; temperatura Eco în frigider va fi de 5 grade Celsius.
  • tehnologia Inverter aduc un plus de economisire a energiei electrice. Tehnologia Inverter este cea mai eficientă tehnologie de refrigerare disponibilă în ziua de astăzi, putând economisi până la 30-50% energie electrică.

Clasa de eficiență energetică

Cele mai moderne frigidere dețin clase energetice din categori A+++ având scopul declarat de reducere a consumului de energie electrică în funcționarea acestuia. Ele sunt eficiente, elegante, cu un design modern, ușor de utilizat, arătând că este posibil să economisești energie fără a compromite confortul. Deoarece consumul de energie a frigiderului reprezintă aproximatiz 15 % din factura de energie electrica pe apartament, atenția acordată clasei de eficiență energetică a aparatului este justificată.

Etichetele energetice furnizează informații cu privire la nivelul de consum de energie electrică astfel încât aveți posibilitatea să comparați ușor ofertele de pe piață. Clasa de eficiență energetică A+++ determină economii reprezentative la costul energiei electrice comparativ cu alte modele.

Conectivitate

Când faceți o investiție atât de importantă, la un preț considerabil, alegeți modele ce integrează tehnologie smart pentru un confort mai mare în viața dumneavoastră. Unele frigidere sunt dotate cu conectivitate Wi-Fi și cu un display prin care puteți monitoriza și accesa aplicațiile disponibile. De asemenea, puteți să lăsați înregistrări vocale, mesaje sau să accesați orice altă funcție care ți-ar putea fi adusă de un smartphone.

Calitatatea materialelor de fabricație și garanția acordată

Atunci când achiziționați un frigider de calitate știți că este o investiție pe termen lung. De aceea, alegeți modelele comecializate de branduri cunoscute pentru a avea garanția unor componente de cea mai bună calitate. De asemenea, brandurile cunoscute acordă a atenție deosebită serviciilor de garanție care sunt extinse la 3-5 ani și vă oferă siguranță în cazul aparițiilor unor defecțiuni de fabricație.

Alegerea celui mai bun frigider, covoadă sau plăcere?

Atunci când nu cunoști informațiile ce te pot ajuta să iei deciziile corecte, alegerea celui mai bun frigider poate părea o corvoadă pe capul oricui. Ofertele diverse de pe piață, timpul puțin avut la dispoziție, nevoia stringentă de a păstra alimentele proaspete, toate acestea vă pot duce la alegeri care se vor dovedi cel puțin neinspirate.

Acest ghid al principalelor caracteristici de care trebuie să țineți cont în alegerea unui bun frigider vă poate face această experiență mai plăcută. Analizați mai întâi propriile nevoi legate de noul frigider, ce așteptări realiste aveți, stabiliți-vă un buget adecvat, iar apoi puteți trece la treabă. Fiecare caracteristică specifică a unui frigider performant trebuie să se regăsească și la modelul ales de dumneavoastră. Nu ezitați să alegeți frigidere ce încorporează tehnologie modernă, deoarece va crește performanța acestora și confortul dorit în viața dumneavoastră.