Orice iubitor de cafea știe că licoarea magică se preparată cu ajutorul celor mai bune espressoare de cafea. Acest lucru se datorează modului de procesare a cafelei. O macină proaspăt, o procesează cu ajutorului pompei de presiune sau cu vapori, apoi adaugă lapte spumat. Care este rezultatul? O cafea aromată cu o spumă delicioasă! Prin urmare, achiziționarea celui mai bun espressor este o investiție capitală pentru toți iubitorii de cafea din toată lumea.

 ImagineNumeEvaluareVerificațI prețul

1 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

De'Longhi EC221.W

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Breville VCF045X-01

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Star-Light EMD-1515

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Bosch Tassimo TAS 3202

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Philips HD8652/59

9.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

De'Longhi S ECAM 22.110B

9.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Philips HD8827/09

9.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Krups Latt'Espress EA8298

9.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Electrolux EEA111

8.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Bosch TIS30321RW

8.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro
1 di 10
Evaluare
9.9
2 di 10
Evaluare
9.7
3 di 10
Evaluare
9.7
5 di 10
Evaluare
9.5
7 di 10
Evaluare
9.3
9 di 10
Evaluare
8.9
10 di 10
Evaluare
8.9

Împreună, în acest articol, vom descoperi care sunt caracteristicile tehnice cele mai importante ale celor mai bune espressoare de cafea. Dar și care sunt părerile consumatorilor de cafea astfel încât să alegeți doar ce este mai bun!

Cele mai importante caracteristici ale espressoarelor de cafea

Performanța tehnică

Cele mai multe oferte de expresoare de cafea de pe piață folosesc pompe cu aburi sau cu presiune. Așa se obține o cafea mult mai savuroasă. Diferența dintre cele două este la nivelul pompei de presiune. Cele cu pompă sunt mult mai voluminoase și mai gălăgioase, de aceea se potrivesc, mai degrabă, în cafenele și baruri. Cele ce folosesc pompele cu aburi sunt mai mici, cochete și mai silențioase.

Modelele de espressoare comercializate au capacități diferite. De aceea, ar fi indicat să achiziționați modelul care se potrivește cel mai bine cu stilul dumneavoastră de viață. Dacă aveți o familie mica, alegeți un espressor care prepară o singură porție de cafea pe ciclul de funcționare. În cazul unei familii mari sau a detinerii unei afaceri cu cafea, vă recomandăm să alegeți un espressor. Acesta poate prepara de la 2 la 4 porții de cafea.

De asemenea, o caracteristică tehnică importantă este presiunea espressorului. Aceasta trebuie să fie neapărat de 15 bari pentru a avea o cafea de calitate.

Siguranța

Espressoarele de cafea pot genera diverse accidente în utilizare, de aceea vă recomandăm să vă îndreptați spre modelele de brand. Acestea sunt mult mai atente la calitatea materialelor de fabricație și a elementelor de siguranță încorporate în produsul final.

De exemplu, aparatele cu abur dispun de o valvă de siguranță. Aceasta permite controlul scăpărilor de abur și reduce riscul de arsuri în timpul funcționării aparatului. Dispun și de un buton on/off care să indice momentul în care aparatul este gata de funcționare. Orice espressor bun trebuie să fie prevăzut cu mai multe astfel de sisteme de siguranță, (supape și leduri de avertizare).

Brandul

Mai mult decât în cazul altor aparate electrocasnice, în cazul espressoarelor de cafea este bine să țineți cont de renumele brandului. Acest lucru vă oferă garanția folosirii unor materiale de fabricație de cea mai bună calitate. Precum și prezența unor ustensile și accesorii diverse și rezistente. De asemenea, un brand de succes vă oferă acces cu ușurință la piese de schimb și service, dacă aveți nevoie. Vi se oferă chiar și asistență tehnică în folosirea espressorului la achiziție.

Prețul

Dacă vă doriți un aparat de calitate, ar trebui să știți că cele mai bune espressoare nu sunt deloc ieftine. Există o gamă variată de modele – cele mai ieftine sunt destinate utilizării cu capsule ori sunt espresoare semiautomate. La prețul de peste 1.000 lei încep espresoarele automate, cu râșnită integrată, cu adevărat performante. Peste 4.000 lei avem deja categoria premium de espresoare ale brandurilor de top. Acestea dispun de un număr mare de funcții, calitate superioară a materialelor de fabricație și diversitate a produselor preparate.

Accesibilitatea utilizării

Espressoarele de cafea au o mare varietate de forme, însă ceea ce le deosebește cel mai mult este accesibilitare autilizăriilor. Trebuie să știți că variantele manuale de expressoare implică acțiuni din partea clientului. Printre acestea se numară dozarea cafelei, presarea acesteia, cât și acționarea pompei. De asemenea, aceste modele de aparate trebuie curățate manual, cel puțin o dată la două zile. Acest aspect poate constitui un dezavantaj pentru cei nu au timp sau disponibilitate pentru așa ceva.

Partea bună este că există și numeroase modele de espressoare de cafea automate la care nu ai nimic de ajustat. Pentru că totul vine la pachet. Economisești timp și nu depui vreun efort. Iubitorii adevărați de cafea beneficiază de plăcerea savurării unei cafele bune și-și prepară singuri cafeaua, în căutarea gustului perfect.

Funcțiile și opțiunile disponibile

Modelele cele mai complexe de espressoare de cafea încorporează diferite funcții suplimentare, ceea ce le sporește utilitatea în viața consumatorilor. Astfel, acestea pot avea:

  • măcinarea de cafea proaspată, înainte de prepararea cafelei ceea ce sporește aroma și intensitatea cafelei;
  • funcționarea cu capsule de cafea, ceea ce reduce foarte mult timpul de preparare a cafelei;
  • opțiunea automată, care preia toate etapele de preparare a cafelei, chiar și curățarea aparatului în sarcina sa automată.
  • funcția de reglare a intensității cafelei, ce vă permite setarea tipului de cafea dorită: scurtă, medie, lungă, cu aroma puternică sau cu aromă slabă.
  • opțiunea “My Coffe”de memorare a preferințelor de preparare a cafelei.

Viața poate fi mai savuroasă cu un espressor de cafea de calitate

Aparatele electrocasnice sunt făcute, în general, pentru confortul nostru zilnic. Espressorul de cafea este cel ce ne poate lumina ziua cu cea mai bună cafea posibilă. Iubitorii de cafea știu acest lucru și tocmai de aceea sunt atenți la ceea ce cumpără. Calitatea înseamnă un preț mai ridicat de achiziție. Atunci când vă alegeți cel mai bun espressor de cafea, orientați-vă către calitate. Pentru că bun înseamnă avantaje multiple pentru o perioadă îndelungată de timp.

Caracteristicile tehnice sunt importante, dar la modelele ieftine este vorba doar despre dotări standard. Diferența o poate face designul, accesoriile sau materialele de fabricație mai rezistente, însă sunt diferențe de nuanță și nu de esență. Cele mai relevante criterii, după părerea noastră, rămâne destinația folosirii acestuia (, acasă, birou, cafenea, bar) și complexitatea preparării cafelei. Succes și alegeri inspirate!