Orice iubitor de cafea ╚Ötie c─â licoarea magic─â se preparat─â cu ajutorul celor mai bune espressoare de cafea. Acest lucru se datoreaz─â modului de procesare a cafelei. O macin─â proasp─ât, o proceseaz─â cu ajutorului pompei de presiune sau cu vapori, apoi adaug─â lapte spumat. Care este rezultatul? O cafea aromat─â cu o spum─â delicioas─â! Prin urmare, achizi╚Ťionarea celui mai bun espressor este o investi╚Ťie capital─â pentru to╚Ťi iubitorii de cafea din toat─â lumea.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Bosch TIS30321RW

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Krups Latt'Espress EA8298

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Philips HD8652/59

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

De'Longhi S ECAM 22.110B

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Philips HD8827/09

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Breville VCF108X

9..3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

De'Longhi EC221.B

8.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Breville VCF045X-01

8.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Bosch Tassimo TAS 3202

8.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Espressoare 2020

Electrolux EEA111

8.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

├Ämpreun─â, ├«n acest articol, vom descoperi care sunt caracteristicile tehnice cele mai importante ale celor mai bune espressoare de cafea. Dar ╚Öi care sunt p─ârerile consumatorilor de cafea astfel ├«nc├ót s─â alege╚Ťi doar ce este mai bun!

Cele mai importante caracteristici ale espressoarelor de cafea

Performan╚Ťa tehnic─â

Cele mai multe oferte de expresoare de cafea de pe pia╚Ť─â folosesc pompe cu aburi sau cu presiune. A╚Öa se ob╚Ťine o cafea mult mai savuroas─â. Diferen╚Ťa dintre cele dou─â este la nivelul pompei de presiune. Cele cu pomp─â sunt mult mai voluminoase ╚Öi mai g─âl─âgioase, de aceea se potrivesc, mai degrab─â, ├«n cafenele ╚Öi baruri. Cele ce folosesc pompele cu aburi sunt mai mici, cochete ╚Öi mai silen╚Ťioase.

Modelele de espressoare comercializate au capacit─â╚Ťi diferite. De aceea, ar fi indicat s─â achizi╚Ťiona╚Ťi modelul care se potrive╚Öte cel mai bine cu stilul dumneavoastr─â de via╚Ť─â. Dac─â ave╚Ťi o familie mica, alege╚Ťi un espressor care prepar─â o singur─â por╚Ťie de cafea pe ciclul de func╚Ťionare. ├Än cazul unei familii mari sau a detinerii unei afaceri cu cafea, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi un espressor. Acesta poate prepara de la 2 la 4 por╚Ťii de cafea.

De asemenea, o caracteristic─â tehnic─â important─â este presiunea espressorului. Aceasta trebuie s─â fie neap─ârat de 15 bari pentru a avea o cafea de calitate.

Siguran╚Ťa

Espressoarele de cafea pot genera diverse accidente ├«n utilizare, de aceea v─â recomand─âm s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi spre modelele de brand. Acestea sunt mult mai atente la calitatea materialelor de fabrica╚Ťie ╚Öi a elementelor de siguran╚Ť─â ├«ncorporate ├«n produsul final.

De exemplu, aparatele cu abur dispun de o valv─â de siguran╚Ť─â. Aceasta permite controlul sc─âp─ârilor de abur ╚Öi reduce riscul de arsuri ├«n timpul func╚Ťion─ârii aparatului. Dispun ╚Öi de un buton on/off care s─â indice momentul ├«n care aparatul este gata de func╚Ťionare. Orice espressor bun trebuie s─â fie prev─âzut cu mai multe astfel de sisteme de siguran╚Ť─â, (supape ╚Öi leduri de avertizare).

Brandul

Mai mult dec├ót ├«n cazul altor aparate electrocasnice, ├«n cazul espressoarelor de cafea este bine s─â ╚Ťine╚Ťi cont de renumele brandului. Acest lucru v─â ofer─â garan╚Ťia folosirii unor materiale de fabrica╚Ťie de cea mai bun─â calitate. Precum ╚Öi prezen╚Ťa unor ustensile ╚Öi accesorii diverse ╚Öi rezistente. De asemenea, un brand de succes v─â ofer─â acces cu u╚Öurin╚Ť─â la piese de schimb ╚Öi service, dac─â ave╚Ťi nevoie. Vi se ofer─â chiar ╚Öi asisten╚Ť─â tehnic─â ├«n folosirea espressorului la achizi╚Ťie.

Pre╚Ťul

Dac─â v─â dori╚Ťi un aparat de calitate, ar trebui s─â ╚Öti╚Ťi c─â cele mai bune espressoare nu sunt deloc ieftine. Exist─â o gam─â variat─â de modele – cele mai ieftine sunt destinate utiliz─ârii cu capsule ori sunt espresoare semiautomate. La pre╚Ťul de peste 1.000 lei ├«ncep espresoarele automate, cu r├ó╚Önit─â integrat─â, cu adev─ârat performante. Peste 4.000 lei avem deja categoria premium de espresoare ale brandurilor de top. Acestea dispun de un num─âr mare de func╚Ťii, calitate superioar─â a materialelor de fabrica╚Ťie ╚Öi diversitate a produselor preparate.

Accesibilitatea utiliz─ârii

Espressoarele de cafea au o mare varietate de forme, ├«ns─â ceea ce le deosebe╚Öte cel mai mult este accesibilitare autiliz─âriilor. Trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c─â variantele manuale de expressoare implic─â ac╚Ťiuni din partea clientului. Printre acestea se numar─â dozarea cafelei, presarea acesteia, c├ót ╚Öi ac╚Ťionarea pompei. De asemenea, aceste modele de aparate trebuie cur─â╚Ťate manual, cel pu╚Ťin o dat─â la dou─â zile. Acest aspect poate constitui un dezavantaj pentru cei nu au timp sau disponibilitate pentru a╚Öa ceva.

Partea bun─â este c─â exist─â ╚Öi numeroase modele de espressoare de cafea automate la care nu ai nimic de ajustat. Pentru c─â totul vine la pachet. Economise╚Öti timp ╚Öi nu depui vreun efort. Iubitorii adev─âra╚Ťi de cafea beneficiaz─â de pl─âcerea savur─ârii unei cafele bune ╚Öi-╚Öi prepar─â singuri cafeaua, ├«n c─âutarea gustului perfect.

Func╚Ťiile ╚Öi op╚Ťiunile disponibile

Modelele cele mai complexe de espressoare de cafea ├«ncorporeaz─â diferite func╚Ťii suplimentare, ceea ce le spore╚Öte utilitatea ├«n via╚Ťa consumatorilor. Astfel, acestea pot avea:

  • m─âcinarea de cafea proaspat─â, ├«nainte de prepararea cafelei ceea ce spore╚Öte aroma ╚Öi intensitatea cafelei;
  • func╚Ťionarea cu capsule de cafea, ceea ce reduce foarte mult timpul de preparare a cafelei;
  • op╚Ťiunea automat─â, care preia toate etapele de preparare a cafelei, chiar ╚Öi cur─â╚Ťarea aparatului ├«n sarcina sa automat─â.
  • func╚Ťia de reglare a intensit─â╚Ťii cafelei, ce v─â permite setarea tipului de cafea dorit─â: scurt─â, medie, lung─â, cu aroma puternic─â sau cu arom─â slab─â.
  • op╚Ťiunea ÔÇťMy CoffeÔÇŁde memorare a preferin╚Ťelor de preparare a cafelei.

Via╚Ťa poate fi mai savuroas─â cu un espressor de cafea de calitate

Aparatele electrocasnice sunt f─âcute, ├«n general, pentru confortul nostru zilnic. Espressorul de cafea este cel ce ne poate lumina ziua cu cea mai bun─â cafea posibil─â. Iubitorii de cafea ╚Ötiu acest lucru ╚Öi tocmai de aceea sunt aten╚Ťi la ceea ce cump─âr─â. Calitatea ├«nseamn─â un pre╚Ť mai ridicat de achizi╚Ťie. Atunci c├ónd v─â alege╚Ťi cel mai bun espressor de cafea, orienta╚Ťi-v─â c─âtre calitate. Pentru c─â bun ├«nseamn─â avantaje multiple pentru o perioad─â ├«ndelungat─â de timp.

Caracteristicile tehnice sunt importante, dar la modelele ieftine este vorba doar despre dot─âri standard. Diferen╚Ťa o poate face designul, accesoriile sau materialele de fabrica╚Ťie mai rezistente, ├«ns─â sunt diferen╚Ťe de nuan╚Ť─â ╚Öi nu de esen╚Ť─â. Cele mai relevante criterii, dup─â p─ârerea noastr─â, r─âm├óne destina╚Ťia folosirii acestuia (, acas─â, birou, cafenea, bar) ╚Öi complexitatea prepar─ârii cafelei. Succes ╚Öi alegeri inspirate!