Alegerea unui cuptor poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 cuptoare disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Bosch HBG633NB1

5.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Beko BIM25300XM

4.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Samsung NV70K1340BB/OL

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Beko BIR25400XMS

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Electrolux EOG2102AOX

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Samsung NV70K1340BS/OL

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Hansa BOEW68120090

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Beko BIG22102X

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Hansa Scandium BOEI69472

4.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune cuptoare 2020

Hansa BOEI68162

4.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Cuptoarele sunt de ani de zile indispensabile oric─ârui buc─âtar ├«n prepararea unor produse gustoase ╚Öi aromate. Nu cred c─â mai exist─â o buc─ât─ârie f─âr─â cuptor, deoarece f─âr─â el multe felurile de mancare principale, deserturi sau mici gustari dulci ar fi imposibil de realizat. Dar cum alegem s─â achizi╚Ťion─âm cele mai bune cuptoare de pe pia╚Ťa comercial─â din multitudinea de modele existente?

Ne-am propus s─â v─â oferim c├óteva informa╚Ťii tehnice utile care s─â v─â u╚Öureze aceast─â decizie ╚Öi reu╚Öi╚Ťi s─â v─â cump─âra╚Ťi modelul cel mai potrivit nevoilor dumneavoastr─â.

Cuptor pe gaz sau cuptor electric. Avantaje și dezavantaje.

Cuptoarele pe gaz

Cuptorul cu gaz este preferat ├«nc─â de mul╚Ťi consumatori datorit─â pre╚Ťului mai mic comparativ cu variantele electrice. De asemenea, acest model este ales pentru utilitatea sa evident─â sau pentru c─â nu au avut acces la alte alternative.

├Än cazul cuptorului pe gaz ├«nc─âlzirea sa este mult mai rapid─â decat ├«n cazul cuptorului electric, ├«nsa c─âldura nu este ├«ntotdeauna distribuit─â ├«n mod egal. Riscul care apare este de a arde m├óncarea. Dac─â ├«n schimb dore╚Öti s─â g─âte╚Öti un preparat rumenit, cuptorul cu gaz este ideal deoarece vei ob╚Ťine destul de rapid acest efect. ├Än plus, dac─â g─âti╚Ťi foarte des, cuptorul cu gaz este cel mai potrivit pentru consumul s─âu relativ modest de gaz.

Cuptoarele electrice

Acestea au ap─ârut mai recent pe pia╚Ťa comercial─â ╚Öi sunt din ce ├«n ce mai mult utilizate de┬áconsumatori datorit─â multiplelor lor avantaje. Cuptorul electric va distribui c─âldura ├«n mod uniform, iar m├óncarea g─âtit─â se va coace rapid ╚Öi mai uniform, f─âr─â riscul de a se arde. Folosirea sa la capacitate maxim─â implic─â o instala╚Ťie electric─â puternic─â ╚Öi, spre deosebire de cel pe gaz, cuptorul electric nu va mai func╚Ťiona ├«n cazul unei pene de curent.

Cele dou─â tipuri de cuptoare prezinta at├ót avantaje, c├ót si dezavantaje ╚Öi de aceea alegerea cuptorului potrivit depinde, ├«n primul r├ónd, de nevoile dumneavoastr─â individuale. Dar indiferent de modelul ales, v─â recomand─âm s─â analiza╚Ťi c├óteva caracteristici importante ale acestora pentru a face cea mai bun─â alegere.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale cuptoarelor

Dimensiunile

Fiind un aparat electrocasnic de mari dimensiuni, v─â recomand─âm s─â m─âsura╚Ťi cu aten╚Ťie spa╚Ťiul unde urmeaz─â s─â fie amplasat acesta pentru a nu avea surprize nepl─âcute. Conform p─ârerilor exprimate de speciali╚Öti ╚Öi consumatori l─â╚Ťimea perfect─â este cea de 60 de centimetri, ├«ntruc├ót majoritatea producatorilor de mobil─â ├«╚Öi concep produsele dup─â acest standard general. M─âsura╚Ťi, analiza╚Ťi ╚Öi abia apoi cump─âra╚Ťi!

Capacitatea

Aceste criteriu de selec╚Ťie depinde de m─ârimea familiei dumneavoastr─â. Nu are rost s─â cump─âra╚Ťi un produs cu volum de peste 70 de litri, dar dac─â familia ta este mic─â un cuptor de 60 de litri este suficient. Recomandarea noastr─â este de a alege un cuptor de capacitate medie, mai ales dac─â g─âti╚Ťi mai des sau ave╚Ťi invita╚Ťi mai numero╚Öi la cin─â sau onomastici pentru a fi c├ót mai eficien╚Ťi.

Func╚Ťii si op╚Ťiuni fundamentale

Alegerea unui cuptor bun implic─â ╚Öi s─â verifica╚Ťi ce func╚Ťii sau op╚Ťiuni suplimentare au acestea pentru a beneficia la maxim de achizi╚Ťia dumneavoatr─â. Iat─â c├óteva dintre aceste func╚Ťii:

  • grill sau un rotisor ÔÇô dou─â op╚Ťiuni suplimentare ce v─â permit s─â g─âti╚Ťi mai diversificat ╚Öi mai gustos preparatele la cuptor;
  • programe de coacere ÔÇô ideale pentru g─âtitul pr─âjiturilor sau chiar pentru pizza;
  • functia de dezghetare sau de men╚Ťinere a temperaturii preparatelor -extrem de util─â ├«n orice buc─ât─ârie;
  • timer – eficient pentru a ╚Ötii c├ónd m├óncarea ta e gata;
  • func╚Ťia de autocur─â╚Ťare, ce poate fi de mai multe tipuri: pirolitica, catalitca sau cu aburi. Este o func╚Ťie recent introdus─â ├«n dotarea cuptoarelor ╚Öi care v─â poate ajuta s─â cura╚Ťa╚Ťi chiar ╚Öi t─âvile aflate ├«n cuptor ├«n timpul procesului de cur─â╚Ťare.

Brandul

Daca vre╚Ťi s─â v─â bucura╚Ťi de un cuptor de calitate superioara v─â recomand─âm s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi aten╚Ťia spre braduri produc─âtoare cunoscute pentru c─â ve╚Ťi avea doar de c├ó╚Ötigat. ├Än primul r├ónd aceste firme acord─â a aten╚Ťie sporit─â calit─â╚Ťii materialelor de fabrica╚Ťie ╚Öi o garan╚Ťie de cel pu╚Ťin un an al produselor comercializate. ├Än plus, ele dispun ╚Öi de service-uri de specialitate care v─â pot ajuta ├«n cazul defect─ârii cuptorului sau dac─â vre╚Ťi s─â schimba╚Ťi anumite componente.

Pre╚Ťul

Un criteriu important de alegere a unui cuptor pentru consumatori este pre╚Ťul. Cuptoarele pe gaz sunt mai ieftine, iar cele electrice mai scumpe. Evident c─â cei cu venituri mici se vor ├«ndrepta spre primul model, ├«ns─â pentru c─â vorbim de o investi╚Ťie important─â ce ne va ├«nso╚Ťi ani de zile, v─â recomand─âm s─â nu alege╚Ťi cele mai ieftine modele. Cuptoarele cu un pre╚Ť mai mare au ╚Öi o alt─â calitate a materialelor de fabrica╚Ťie, dar ╚Öi fuc╚Ťiuni ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare ce v─â pot face via╚Ťa mai u╚Öoar─â ╚Öi pl─âcut─â.

Alegerea celui mai bun cuptor pentru dumneavoastr─â

Pentru c─â nu de pu╚Ťine ori consumatorii nu sunt mul╚Ťumi╚Ťi de cuptorul achizi╚Ťionat ╚Öi dau vina pe producator, v─â recomand─âm s─â face╚Ťi o ducumentare serioas─â ├«nainte de a purcede la achizi╚Ťia propriu-zis─â, dar ╚Öi s─â v─â analiza╚Ťi cu obiectivitate propriile dumneavoastr─â nevoi. Avantajul vremurilor pe care le tr─âim este c─â tehnologia ne poate ajut─â s─â facem analiza comparativ─â a produselor din confortul propriei case ╚Öi s─â citim numeroase articole ale speciali╚Ötilor sau comentarii ale utilizatorilor. C├ó╚Ötig─âm timp pre╚Ťios ╚Öi suntem mai informa╚Ťi f─âr─â niciun efort fizic. Doar pu╚Ťin─â organizare ╚Öi implicare intelectual─â.

Apoi, realiza╚Ťi o list─â preliminar─â a modelelor care se potrivesc criteriilor dumneavoastr─â de selec╚Ťie, iar abia dup─â aceea v─â pute╚Ťi ├«ndrepta spre cele mai apropiat magazin ce comercializeaz─â modelele respective pentru a le testa. O inves╚Ťie bine cump─ânit─â ╚Öi analizat─â v─â scute╚Öte de multe probleme ulterioare ╚Öi v─â poate face via╚Ťa mult mai comod─â ╚Öi eficient─â.

Verifica╚Ťi ca produsul cump─ârat s─â de╚Ťin─â o garan╚Ťie de cel pu╚Ťin doi ani ╚Öi ├«ntreba╚Ťi de serviciile post garan╚Ťie oferite sau de service-urile care v─â pot ajuta ├«n cazul ├«n care ave╚Ťi nevoie. Nu s─âri╚Ťi nicio etap─â ╚Öi nu v─â grabi╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi produsul p├ón─â nu sunte╚Ťi siguri c─â ave╚Ťi toate criteriile de selec╚Ťie realizate. Inspira╚Ťie ╚Öi spor la cump─âr─âturi ├«n╚Ťelepte!