Alegerea unui cuptor ├«ncorporabil poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 cuptoare ├«ncorporabile disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Bosch HBG633NB1

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Electrolux EOA3450AOX

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Electrolux EOA3400AOX

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Beko OIM27201A

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Samsung NV70K1340BB/OL

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Hansa BOES68461

9.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Arctic AROIM24500BC

9.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Beko BIM25300XM

9.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Hansa BOEI68162

9.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Cuptoare încorporabile 2020

Zanussi ZOB442XU

8.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Pentru cei ce g─âtesc la cuptor ├«n mod constant ╚Öi apreciaz─â gustul m├ónc─ârii g─âtite ca la carte, alegerea celui mai bun cuptor ├«ncorporabil este o necesitate esen╚Ťial─â. Dar care sunt acele caracteristici tehnice semnificative care fac diferen╚Ťa atunci c├ónd ├«╚Ťi propui s─â cumperi cel mai bun dintre toate ofertele de cuptoare ├«ncorporabile existente pe pia╚Ť─â? Vom afla aceaste informa╚Ťii ├«mpreun─â ├«n acest articol ce-╚Öi propune s─â v─â ofere sprijinul necesar pentru a face o achizi╚Ťie inspirat─â.

Tipuri de cuptoare încorporabile

Pute╚Ťi s─â alege╚Ťi ├«ntre cele dou─â modele de cuptoare ├«ncorporabile existente pe pia╚Ť─â, ├«n func╚Ťie de avantajele ╚Öi dezavantajele fiec─âruia:

Cuptorul încorporabil pe gaz

Cu un pre╚Ť de achizi╚Ťie mai mic, cuptorul ├«ncorporabil pe gaz este varianta clasic─â folosit─â de rom├óni de ani de zile din cauza obi╚Önuin╚Ťei de a g─âti ├«n acest mod tradi╚Ťional. Pre╚Ťul gazului consumat ├«n fiecare lun─â se va reflecta ├«ns─â ├«n m─ârimea facturii lunare. De asemenea, ├«n cazul cuptorului ├«ncorporabil pe gaz exist─â ╚Öi alte riscuri asociate, precum scurgerile de gaze sau arderea m├ónc─ârii.

Cuptor încorporabil electric

Cuptoarele electrice au un pre╚Ť mai ridicat, dezavantajul s─âu evident ├«n raport cu modelele clasice, dar ╚Öi multe avantaje importante:

 • G─âtirea m├ónc─ârii se face f─âr─â riscuri la temperatura ╚Öi ├«n timpul exact prev─âzute ├«n re╚Ťete;
 • Pre╚Ťul energiei electrice este mai mic dec├ót cel al gazului;
 • Dispune de func╚Ťiuni de protejare a copiilor;
 • Nu exist─â scurgeri de gaze;
 • Vasele folosite ├«ntr-un astfel de cuptor nu se deterioreaz─â;
 • Temperatura cuptorului este constant─â ╚Öi ajustabil─â dup─â preferin╚Ťe;
 • Cu un montaj simplu ╚Öi rapid, acestea sunt ideale ├«n zonele neracordate la re╚Ťeaua de gaze.

Sfatul nostru este s─â alege╚Ťi modele din gama cuptoarelor electrice ├«ncorporabile datorit─â numeroaselor avantaje prezentate mai sus. Fiind o investi╚Ťie important─â pentru familia dumneavoastr─â, pre╚Ťul mai ridicat nu ar trebui s─â fie o problem─â ├«n alegerea acestuia, mai ales c─â amortizarea costului de achizi╚Ťie se va realiza rapid. Dar, care sunt detaliile tehnice specifice celui mai bun cuptor electric ├«ncorporabil? Haide-╚Ťi s─â le analiz─âm ├«mpreun─â!

Caracteristice cuptorului electric încorporabil ideal

Dimensiunile cuptorului

Acest aspect este important deoarece vorbim de modele ├«ncorporabile care trebuie s─â se potrivesc─â perfect ├«ntr-un spa╚Ťiu limitat. E prima m─âsur─âtoare pe care trebuie s─â o face╚Ťi ├«nainte de a trece mai departe ├«n c─âutarea modelului perfect. Pute╚Ťi g─âsi pe internet dimensiunile exacte ale fiec─ârui model de cuptor ╚Öi analiza dimensiunile acestora.

Designul cuptorului

├Äntr-o buc─ât─ârie modern─â detaliul designului cuptorului este important, chiar dac─â cost─â mai mult. Alege╚Ťi modele cu finisaj de inox ├«n defavoarea celor emailate pentru un aspect modern ╚Öi pl─âcut, asum├óndu-v─â ╚Öi faptul c─â ├«ntre╚Ťinerea acestei suprafe╚Ťe este mai dificil─â.

Num─ârul ╚Öi pozi╚Ťionarea rafturilor cuptorului

Un num─âr mare de op╚Ťiuni de a╚Öezare a rafturilor v─â ofer─â o mai larg─â palet─â de op╚Ťiuni de utilizare a cuptorului electric ├«ncorporabile. Astfel, ve╚Ťi putea folosi cuptorul mult mai eficient, g─âtind at├ót cu vase mari ╚Öi cu diverse recipiente a╚Öezate mai aproape de sursa de c─âldur─â. Recomandarea noastr─â este s─â alege╚Ťi un cuptor cu minimum cinci pozi╚Ťii ale rafturilor.

Elementele de încălzire acoperite

Modelele ce dispun de elementele de ├«nc─âlzire acoperite permit cur─â╚Ťarea acestora mult mai u╚Öor de efectuat. De asemenea, modele ce dispun de un ├«nveli╚Ö catalitic ajut─â foarte mult la cur─â╚Ťarea interiorului cuptorului ceea ce le cre╚Öte eficien╚Ťa de utilizare.

Func╚Ťiuni ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

Multe din modelele de cuptoare ├«ncorporabile existente pe pia╚Ť─â ofer─â pe l├óng─â func╚Ťiile de baz─â ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare care chiar dac─â vor cre╚Öte pre╚Ťul de achizi╚Ťie a produsului se dovedesc a fi extrem de utile ├«n utilizarea produsului. Men╚Ťion─âm c├óteva dintre aceste func╚Ťiuni ╚Öi op╚Ťiuni supliementare pe care le pute╚Ťi lua ├«n considerare:

 • Pre├«nc─âlzirea rapid─â ÔÇô este o func╚Ťie ce reduce timpul de pre├«nc─âlzire al cuptorului folosind o putere mai mare p├ón─â se atinge temperatura dorit─â, ├«ns─â cu un consumul mai mare de energie electric─â.
 • Decongelarea ÔÇô este o op╚Ťiune care se realizeaz─â cu ajutorul unui ventilator ce func╚Ťioneaz─â f─âr─â ├«nc─âlzire sau la o temperatur─â sc─âzuta, circul├ónd aerul din interior pentru a gr─âbi dezghe╚Ťarea alimentelor.
 • Programe automate de g─âtire – configurate cu timpi de g─âtire si temperaturi necesare prepar─ârii anumitor preparate dintre care consumatorul doar alege; a╚Öa este cazul fripturilor la tav─â, anumitor pr─âjituri, p├óine ╚Öi pizza.
 • Rotisorul ÔÇô este o op╚Ťiune util─â pentru g─âtirea c─ârnii ├«n acest mod specific
 • G─âtirea cu aburi ÔÇô o func╚Ťiune ce se reg─âse╚Öte ├«n trei modele:
  • cuptoare care ofera numai g─âtitul cu aburi,
  • cuptoare multifunc╚Ťionale care ofera o combina╚Ťie ├«ntre coacerea tradi╚Ťional─â ╚Öi g─âtirea la abur;
  • cuptoare care ofera op╚Ťiunea de umezeal─â ad─âug├ónd aburi la procesul normal de coacere pentru a p─âstra umiditatea preparatelor.

Calitatea materialelor de fabrica╚Ťie

Deoarece vorbim de o investi╚Ťie important─â ├«n via╚Ťa noastr─â, care ne va influen╚Ťa mul╚Ťi ani de acum ├«n colo, este bine s─â ne ├«ndrept─âm aten╚Ťia ╚Öi spre calitatea materialelor din care este compus cuptorul:

 • becul interior de iluminare a cuptorului trebuie s─â fie u╚Öor de ├«nlocuit;
 • rafturile cuptorului trebuie s─â dispun─â de un sistem de blocare de siguran╚Ť─â pentru a preveni alunecarea accidental─â a acestora;
 • bratele telescopice ajut─â la stabilitatea rafturilor cuptorului ╚Öi asigur─â o alunecare mai lina a acestora.
 • gr─âtarul superior de ├«nc─âlzire trebuie s─â fie amplasat c├ót mai aproape de tavanul cuptorului sau s─â aib─â un scut de protec╚Ťie pentru a preveni eventualele accident─âri;
 • u╚Öa cuptorului trebuie s─â fie u╚Öoar─â, u╚Öor de deschis ╚Öi s─â stea deschis─â ├«n orice pozi╚Ťie;
 • geamul u╚Öii cuptorului trebuie s─â permit─â vizibilitatea clar─â a interiorului.

Garan╚Ťia

Produsele de valoare mare, cum sunt cuptoarele electrice ├«ncorporabile, trebuie s─â dispun─â de o perioad─â de garan╚Ťie de cel pu╚Ťin doi ani. Orienta╚Ťi-v─â spre produse ale brandurilor cunoscute ce comercializeaz─â cuptoare ├«ncorporabile, deoarece ve╚Ťi avea parte de o garan╚Ťie extins─â. De asemenea, ve╚Ťi avea parte ╚Öi de servicii post garan╚Ťie de calitate ├«n service-urile lor profesioniste.

Lu├ónd ├«n considerare toate aceste informa╚Ťii, alegerea celui mai bun cuptor ├«ncorporabil va fi mult mai u╚Öoar─â ╚Öi pl─âcut─â. Stabili╚Ťi-v─â mai ├«nt├ói un buget satisf─âc─âtor de achizi╚Ťie. Apoi, c─âuta╚Ťi on line o list─â preliminar─â a modelelor care se potrivesc criteriilor dumneavoastr─â de selec╚Ťie, iar abia dup─â aceea v─â pute╚Ťi ├«ndrepta spre cele mai apropiat magazin ce comercializeaz─â modelele respective pentru a le testa. Nu v─â grabi╚Ťi ╚Öi nu s─âri╚Ťi etapele preliminare! O investie bun─â v─â scute╚Öte de multe probleme ulterioare ╚Öi v─â poate face via╚Ťa mult mai comod─â. Spor la cump─âr─âturi ╚Öi la g─âtit!