Atunci când decideți amenajarea propriei bucătării, alegerea unui cuptor microunde ieftin și bun devine o prioritate. Din păcate însă, fiind atât de multe informații comerciale și reclame de promovare a produselor electrocasnice este destul de greu de luat o decizie informată și bazată pe nevoile dumneavoastră personale. De cele mai multe ori clienții se îndreaptă spre primele produse găsite în magazine sau spre cele mai ieftine, ceea ce nu înseamnă automat și calitate sau fiabilitate ale acestora.

De aceea vă propunem să analizați câteva informații relevante cu privire la cuptoarele cu microunde, caracteristici tehnice, dar și păreri ale consumatorilor. Astfel, veți putea aborda ofertele de cuptoare cu microunde de pe piață mai bine documentați și veți face cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

 ImagineNumeEvaluareVerificațI prețul

1 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Samsung GE83X

5.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Beko MOC20100W

4.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Samsung MS23F301TAK

4.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Daewoo KOR-6S2BWO

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Samsung MS23F301TAS

4.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Whirlpool AMW 730/SD

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Daewoo KOR-6S20WM

4.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Hansa AMG17M70VH

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Hansa AMG20E70GVH

4.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Electrolux EMS21400W

4.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro
1 di 10
Evaluare
5.0
2 di 10
Evaluare
4.9
3 di 10
Evaluare
4.8
4 di 10
Evaluare
4.7
5 di 10
Evaluare
4.7
6 di 10
Evaluare
4.6
7 di 10
Evaluare
4.6
8 di 10
Evaluare
4.5
9 di 10
Evaluare
4.5
10 di 10
Evaluare
4.4

Caracteristicile specifice ale unui bun cuptor cu microunde

Capacitatea

Ofertele de microunde de pe piață sunt atât de numeroase încât vă recomandăm să alegeți modelul potrivit în funcție de ceea ce vreți dumneavoastră să facă acel aparat electrocasnic. Modelele simple, compacte, cu o putere mică sunt destinate exclusiv decongelării și încălzirii produselor, iar cuptoarele cu microunde cu putere mare de lucru vor fi capabile și de fierberea sau preparea mâncării, dar prețurile lor de achiziție sunt mult mai mari.

Dimensiunile

În general, cuptoarele cu microunde de pe piață au un volum cuprins între 15 și 30 de litri, de aceea e bine să estimați, în funcție de mărimea familiei dumneavoastră, dimensiunile necesare ale acestuia. Evident că mai există și condiția estetică a integrării aparatului electrocasnic, fie pe un blat de o anumită dimensiune, fie încorporat în mobilierul bucătăriei. Evaluați, măsurați, analizați și abia apoi cumpărați!

Prețul

Întotdeauna prețul va constitui un criteriu important în achiziționarea unui aparat electrocasnic. Pe piață veți găsi o gamă variată de cuptoare cu microunde la prețuri diverse, dar o investiție de acest fel cu o durată de utilizare mai lungă, merită să fie la un preț mai mare și cu ultimele tehnologii încorporate. De asemenea, un preț mai mare înseamnă și un brand comercial renumit pe piața electrocasnicelor ceea ce garantează calitatea superioară a materialelor de fabricație încorporate.

Aspectul

Componenta estetică a cuptorului de microunde este importantă pentru oricine își dorește aparatură modernă și frumoasă în bucătăria sa. Veți descoperi oferte variate pe piața comercială, de la clasicele modele de culoare albă, emailate, până la cele mai sofisticate modele de inox, de diferite culori sau cu geam oglindă. Avantajul celor albe emailate este că se întrețin ușor, iar dezavantajul celor din inox sunt urmele de degete greu de îndepărtat după fiecare utilizare.

Funcțiile disponibile

Modelele cele mai simple de cuptoare cu microunde dispun doar de posibilitatea dezghețării și încălzirii produselor alimentare. Modelele mai complexe de aparate încorporează diferite funcții suplimentare ceea ce le crește eficacitatea în viața consumatorilor, precum:

 • Funcția de memorare a celor mai utilizate programe pentru a scurta timpul de comandă;
 • Funcția de auto-curățare interioară a cuptorului ce eficientizează maxim folosirea acestuia;
 • Funcția de fierbere sau de gătire la abur a produselor alimentare extrem de utilizată la bucătărie;
 • Opțiunea I-Wave ce permite gătirea produselor alimentare prin generarea mai multor puncte de căldură într-un timp mult mai scurt;
 • Opțiunea Eco-on de economisire a energiei electrice implicate în funcționarea aparatuluui electrocasnic;
 • Funcția de dezghețare turbo în timp record și extrem de silențios;
 • Funcția Crips ce asigură preparatelor culinare o crustă crocantă;
 • Funcția Keep Warm de menținere de preparatelor la o temperature constantă de servire timp îndelungat;
 • Opțiunea de protective copii prin blocarea utilizării accidentale a acestora de către copii.

Păreri privind utilizarea cuptorului cu microunde

Dezavantaje

Există numeroase păreri care consideră cuptorul cu microunde nociv pentru sănătate. Cuptorul cu microunde dispune de un element numit magnetron ce transformă electricitatea în radiații electromangnetice, cu acțiune directă asupra moleculelor de apă din alimente și astfel se produce căldura degajată. Mulți consideră aceste radiații nocive și pentru că distrug, după părerea lor, antioxidanții din alimente, lăsându-le astfel fără nutrienții lor esențiali. Adevărul este că antioxidanţii se distrug prin orice metodă de prepare, fie pe foc, coacere, fie prin utilizarea unei cantităţi prea mari de apă la gătit. În cazul microundelor timpul de coacere este mult mai scurt, ceea ce ar însemna că antioxidanţii au șanse mai mari să se conserve.

Puteți însă înlătura riscurile oricăror probleme pentru sănătatea dumneavoastră dacă respectați câteva reguli de utilizare corectă a cuptorului cu microunde. De exemplu:

 • Aparatul electrocasnic trebuie să fie etanș, neavariat pentru a evita expunerea directă la radiațiile electromagnetice a alimentelor sau a corpului uman;
 • Nu se încălzesc niciodată preparatele culinare în recipiente de plastic, metal sau de aluminiu din cauza riscului degajării unor substanțe chimice periculoase pentru organismul uman din aceste materiale;
 • Utilizarea moderată a cuptorului cu microunde, ca orice produs ce produce radiații și doar folosind boluri din sticlă termorezistentă sau ceramică;

Avantaje

Popularitatea mare a acestui aparat electrocasnic este pe deplin meritată pentru că ne face viața casnică mult mai ușoară. Avantajele utilizării sale în viața casnică sunt numeroase:

 • reduce foarte mult timpul petrecut în bucătărie pentru pregătirea preparatelor culinare, indiferent că vorbim de dezghețarea, încălzirea sau fierberea alimentelor.
 • opțiunea de autocurățare înseamnă timp și efort economisit.
 • permite economisirea energiei electrice prin reducerea timpului de dezghețare și apoi de preparare a alimentelor, comparativ cu varianta clasică de folosire a aragazului sau a cuptorului.
 • este silențios și extrem de ușor de folosit.

Viața poate fi mai ușoară cu un cuptor cu microunde de calitate

Menirea oricărui aparat electrocasnic este să ne ușureze munca de zi cu zi, iar cuptorul cu microunde face acest lucru cu prisosință, prin multiplele sale beneficii aduse vieții noastre. Că e vorba de timpul economisit, de energie sau de ușurința cu care poate folosit, cuptorul cu microunde este partenerul nostru de încredere în bucătărie. Citiți cu atenție caracteristicile sale importante, stabiliți-vă un buget de achiziție suficient de mare încât să vă orientezee spre modele mai noi și mai performante, evaluați cât mai adecvat nevoile propriei familii și deja jumătate din treabă este făcută.

Tot ce mai rămâne este să achiziționați cel mai bun cuptor cu microunde dintre multiplele modele existente pe piață care să vă satisfacă toate preferințele.