Atunci c├ónd decide╚Ťi amenajarea propriei buc─ât─ârii, alegerea unui cuptor microunde ieftin ╚Öi bun devine o prioritate. Din p─âcate ├«ns─â, fiind at├ót de multe informa╚Ťii comerciale ╚Öi reclame de promovare a produselor electrocasnice este destul de greu de luat o decizie informat─â ╚Öi bazat─â pe nevoile dumneavoastr─â personale. De cele mai multe ori clien╚Ťii se ├«ndreapt─â spre primele produse g─âsite ├«n magazine sau spre cele mai ieftine, ceea ce nu ├«nseamn─â automat ╚Öi calitate sau fiabilitate ale acestora.

De aceea v─â propunem s─â analiza╚Ťi c├óteva informa╚Ťii relevante cu privire la cuptoarele cu microunde, caracteristici tehnice, dar ╚Öi p─âreri ale consumatorilor. Astfel, ve╚Ťi putea aborda ofertele de cuptoare cu microunde de pe pia╚Ť─â mai bine documenta╚Ťi ╚Öi ve╚Ťi face cea mai bun─â alegere pentru dumneavoastr─â.

 ImagineNumeEvaluareVerifica╚ŤI pre╚Ťul

1 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Whirlpool AMW 730/SD

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Samsung GE83X

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Samsung MS23F301TAK

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Samsung MS23F301TAS

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Electrolux EMS21400W

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Hansa AMG17M70VH

9.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Hansa AMG20E70GVH

9.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Beko MOC20100W

9.1

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Daewoo KOR-6S2BWO

9.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Cuptoare cu Microunde 2020

Daewoo KOR-6S20WM

9.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Caracteristicile specifice ale unui bun cuptor cu microunde

Capacitatea

Ofertele de microunde de pe pia╚Ť─â sunt at├ót de numeroase ├«nc├ót v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi modelul potrivit ├«n func╚Ťie de ceea ce vre╚Ťi dumneavoastr─â s─â fac─â acel aparat electrocasnic. Modelele simple, compacte, cu o putere mic─â sunt destinate exclusiv decongel─ârii ╚Öi ├«nc─âlzirii produselor, iar cuptoarele cu microunde cu putere mare de lucru vor fi capabile ╚Öi de fierberea sau preparea m├ónc─ârii, dar pre╚Ťurile lor de achizi╚Ťie sunt mult mai mari.

Dimensiunile

├Än general, cuptoarele cu microunde de pe pia╚Ť─â au un volum cuprins ├«ntre 15 ╚Öi 30 de litri, de aceea e bine s─â estima╚Ťi, ├«n func╚Ťie de m─ârimea familiei dumneavoastr─â, dimensiunile necesare ale acestuia. Evident c─â mai exist─â ╚Öi condi╚Ťia estetic─â a integr─ârii aparatului electrocasnic, fie pe un blat de o anumit─â dimensiune, fie ├«ncorporat ├«n mobilierul buc─ât─âriei. Evalua╚Ťi, m─âsura╚Ťi, analiza╚Ťi ╚Öi abia apoi cump─âra╚Ťi!

Pre╚Ťul

├Äntotdeauna pre╚Ťul va constitui un criteriu important ├«n achizi╚Ťionarea unui aparat electrocasnic. Pe pia╚Ť─â ve╚Ťi g─âsi o gam─â variat─â de cuptoare cu microunde la pre╚Ťuri diverse, dar o investi╚Ťie de acest fel cu o durat─â de utilizare mai lung─â, merit─â s─â fie la un pre╚Ť mai mare ╚Öi cu ultimele tehnologii ├«ncorporate. De asemenea, un pre╚Ť mai mare ├«nseamn─â ╚Öi un brand comercial renumit pe pia╚Ťa electrocasnicelor ceea ce garanteaz─â calitatea superioar─â a materialelor de fabrica╚Ťie ├«ncorporate.

Aspectul

Componenta estetic─â a cuptorului de microunde este important─â pentru oricine ├«╚Öi dore╚Öte aparatur─â modern─â ╚Öi frumoas─â ├«n buc─ât─âria sa. Ve╚Ťi descoperi oferte variate pe pia╚Ťa comercial─â, de la clasicele modele de culoare alb─â, emailate, p├ón─â la cele mai sofisticate modele de inox, de diferite culori sau cu geam oglind─â. Avantajul celor albe emailate este c─â se ├«ntre╚Ťin u╚Öor, iar dezavantajul celor din inox sunt urmele de degete greu de ├«ndep─ârtat dup─â fiecare utilizare.

Func╚Ťiile disponibile

Modelele cele mai simple de cuptoare cu microunde dispun doar de posibilitatea dezghe╚Ť─ârii ╚Öi ├«nc─âlzirii produselor alimentare. Modelele mai complexe de aparate ├«ncorporeaz─â diferite func╚Ťii suplimentare ceea ce le cre╚Öte eficacitatea ├«n via╚Ťa consumatorilor, precum:

 • Func╚Ťia de memorare a celor mai utilizate programe pentru a scurta timpul de comand─â;
 • Func╚Ťia de auto-cur─â╚Ťare interioar─â a cuptorului ce eficientizeaz─â maxim folosirea acestuia;
 • Func╚Ťia de fierbere sau de g─âtire la abur a produselor alimentare extrem de utilizat─â la buc─ât─ârie;
 • Op╚Ťiunea I-Wave ce permite g─âtirea produselor alimentare prin generarea mai multor puncte de c─âldur─â ├«ntr-un timp mult mai scurt;
 • Op╚Ťiunea Eco-on de economisire a energiei electrice implicate ├«n func╚Ťionarea aparatuluui electrocasnic;
 • Func╚Ťia de dezghe╚Ťare turbo ├«n timp record ╚Öi extrem de silen╚Ťios;
 • Func╚Ťia Crips ce asigur─â preparatelor culinare o crust─â crocant─â;
 • Func╚Ťia Keep Warm de men╚Ťinere de preparatelor la o temperature constant─â de servire timp ├«ndelungat;
 • Op╚Ťiunea de protective copii prin blocarea utiliz─ârii accidentale a acestora de c─âtre copii.

P─âreri privind utilizarea cuptorului cu microunde

Dezavantaje

Exist─â numeroase p─âreri care consider─â cuptorul cu microunde nociv pentru s─ân─âtate. Cuptorul cu microunde dispune de un element numit magnetron ce transform─â electricitatea ├«n radia╚Ťii electromangnetice, cu ac╚Ťiune direct─â asupra moleculelor de ap─â din alimente ╚Öi astfel se produce c─âldura degajat─â. Mul╚Ťi consider─â aceste radia╚Ťii nocive ╚Öi pentru c─â distrug, dup─â p─ârerea lor, antioxidan╚Ťii din alimente, l─âs├óndu-le astfel f─âr─â nutrien╚Ťii lor esen╚Ťiali. Adev─ârul este c─â antioxidan┼úii se distrug prin orice metod─â de prepare, fie pe foc, coacere, fie prin utilizarea unei cantit─â┼úi prea mari de ap─â la g─âtit. ├Än cazul microundelor timpul de coacere este mult mai scurt, ceea ce ar ├«nsemna c─â antioxidan┼úii au ╚Öanse mai mari s─â se conserve.

Pute╚Ťi ├«ns─â ├«nl─âtura riscurile oric─âror probleme pentru s─ân─âtatea dumneavoastr─â dac─â respecta╚Ťi c├óteva reguli de utilizare corect─â a cuptorului cu microunde. De exemplu:

 • Aparatul electrocasnic trebuie s─â fie etan╚Ö, neavariat pentru a evita expunerea direct─â la radia╚Ťiile electromagnetice a alimentelor sau a corpului uman;
 • Nu se ├«nc─âlzesc niciodat─â preparatele culinare ├«n recipiente de plastic, metal sau de aluminiu din cauza riscului degaj─ârii unor substan╚Ťe chimice periculoase pentru organismul uman din aceste materiale;
 • Utilizarea moderat─â a cuptorului cu microunde, ca orice produs ce produce radia╚Ťii ╚Öi doar folosind boluri din sticl─â termorezistent─â sau ceramic─â;

Avantaje

Popularitatea mare a acestui aparat electrocasnic este pe deplin meritat─â pentru c─â ne face via╚Ťa casnic─â mult mai u╚Öoar─â. Avantajele utiliz─ârii sale ├«n via╚Ťa casnic─â sunt numeroase:

 • reduce foarte mult timpul petrecut ├«n buc─ât─ârie pentru preg─âtirea preparatelor culinare, indiferent c─â vorbim de dezghe╚Ťarea, ├«nc─âlzirea sau fierberea alimentelor.
 • op╚Ťiunea de autocur─â╚Ťare ├«nseamn─â timp ╚Öi efort economisit.
 • permite economisirea energiei electrice prin reducerea timpului de dezghe╚Ťare ╚Öi apoi de preparare a alimentelor, comparativ cu varianta clasic─â de folosire a aragazului sau a cuptorului.
 • este silen╚Ťios ╚Öi extrem de u╚Öor de folosit.

Via╚Ťa poate fi mai u╚Öoar─â cu un cuptor cu microunde de calitate

Menirea oric─ârui aparat electrocasnic este s─â ne u╚Öureze munca de zi cu zi, iar cuptorul cu microunde face acest lucru cu prisosin╚Ť─â, prin multiplele sale beneficii aduse vie╚Ťii noastre. C─â e vorba de timpul economisit, de energie sau de u╚Öurin╚Ťa cu care poate folosit, cuptorul cu microunde este partenerul nostru de ├«ncredere ├«n buc─ât─ârie. Citi╚Ťi cu aten╚Ťie caracteristicile sale importante, stabili╚Ťi-v─â un buget de achizi╚Ťie suficient de mare ├«nc├ót s─â v─â orientezee spre modele mai noi ╚Öi mai performante, evalua╚Ťi c├ót mai adecvat nevoile propriei familii ╚Öi deja jum─âtate din treab─â este f─âcut─â.

Tot ce mai r─âm├óne este s─â achizi╚Ťiona╚Ťi cel mai bun cuptor cu microunde dintre multiplele modele existente pe pia╚Ť─â care s─â v─â satisfac─â toate preferin╚Ťele.