Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cele mai bune storcătoare de fructe 2024

Toți medicii din ziua de azi recomandă consumul de fructe și legume, pentru o viață sănătoasă. Dieta noastră ar trebui să includă între două și patru porții de fructe și între trei și cinci porții de legume în fiecare zi.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
Tefal ZC150838
4.7
2 din 10
Tefal ZC255
4.7
3 din 10
Philips HR1855/90
4.6
4 din 10
Daewoo DPJ225R
4.6
5 din 10
Bosch MES25G0
4.5
6 din 10
Philips HR1922/20
4.5
7 din 10
Panasonic MJ-L500SXE
4.5
8 din 10
Tefal ZE610D38
4.4
9 din 10
Star-Light SJB-240W
4.3
10 din 10
Heinner XF-1000SS
4.3

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

Aceste porții sunt mai mici decât te-ai aștepta, un măr sau o banană sunt de exemplu o porție de fructe, în timp ce trei sferturi de pahar de suc reprezintă o porție de legume. De multe ori, este mai ușor să bei un pahar de suc decât să mănânci fructe și legume crude, mai ales atunci când te grăbești.

Sucul natural al fructelor și legumelor proaspăt presate oferă o combinație unică de vitamine, minerale, enzime, antioxidanți și alți compuși bioactivi de care organismul nostru are nevoie. Multe din aceste substanțe nutritive sunt distruse prin gătire sau procesare, așa că sucul proaspăt oferă cea mai simplă metodă să beneficiezi de ele toată ziua. Nimic mai simplu decât să bei repede un pahar dimineața sau să iei o sticlă de suc cu tine la serviciu!
Un storcător de fructe bun este deci un accesoriu obligatoriu în ziua de azi. Ca să te obișnuiești să bei suc zilnic și să ai un stil de viață sănătos, ai nevoie de un aparat de calitate care să lucreze cât mai eficient.

cel mai bun storcator de fructeCum alegi cea mai bună variantă și care sunt aspectele pe care trebuie neapărat să le iei în calcul? Care sunt funcțiile de care ai nevoie? Este ușor să te pierzi în detalii pentru că piața oferă în acest moment foarte multe variante iar reclamele te asaltează cu informații înșelătoare. În acest articol, ne propunem să-ți explicăm cum funcționează un astfel de aparat și te ajutăm să-l alegi pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Un storcător de fructe prin presare îți oferă numeroase avantaje. Ai putea desigur să extragi sucul de fructe și manual, este o metodă la fel de sănătoasă, care durează însă mult mai mult. În plus, oricât de mult ai încerca, nu vei reuși să extragi în acest fel tot sucul din fructe și legume și o mare parte din el se pierde. Îți recomandăm deci să alegi un aparat electric, care este mult mai eficient.

Transformarea fructelor și legumelor în suc păstrează întregul lor conținut nutrițional dar te ajută să economisești spațiu și să câștigi timp. Chiar și cu un storcător de fructe cu preț mic poți să transformi rapid orice fructe sau legume într-un amestec delicios. Nimic mai simplu decât să bei repede un pahar de suc la micul dejun, care îți asigură vitaminele și mineralele necesare pentru întreaga zi.

Sucul este o alegere bună mai ales pentru copii. De multe ori, este foarte greu să-i convingi să consume fructe și legume crude, spre deosebire de un pahar de suc dulce, în care poți să amesteci și ingrediente care le plac mai puțin.

De ce ai nevoie de un storcător de fructe electric dacă poți să cumperi sucuri deja preparate de la magazin? În primul rând, produsele din comerț nu sunt la fel de sănătoase ca cele pe care le prepari singur. Dacă citești textul de pe ambalaj o să descoperi că foarte puține au un conținut de fructe de 100%, majoritatea conțin doar jumătate sau chiar mai puțin de atât. Ele includ conservanți și alte chimicale nesănătoase. În plus, nu poți fi sigur ce fel de fructe au fost folosite pentru suc, pe când la tine acasă alegi cu mâna ta doar unele proaspete și curate.

Există două tipuri principale de storcătoare: cele care funcționează prin centrifugare și cele cu presare la rece (sau masticare).

Un storcător de fructe ieftin este de regulă de tipul centrifugal. Aparatele de acest fel sunt cele mai comune și se caracterizează prin viteza mare de lucru și prețul mic. Principul de funcționare este simplu: în centru se află o lamă de metal care transformă fructele și legumele într-o pastă care este împinsă într-un filtru, unde se separă sucul de pulpă.

Dacă nu vrei să investești prea mult, un aparat centrifugal este storcătorul de fructe ieftin și bun care ți se potrivește în cele mai multe situații. El funcționează foarte bine la majoritatea fructelor și legumelor care sunt de regulă transformate în suc, așa cum sunt de exemplu merele sau portocalele. Storcătoarele centrifugale au însă dezavantajul că nu sunt eficiente atunci când vrei să prepari legume cu frunze, de gelul spanac sau kale, care sunt acum la mare modă printre nutriționiști. Ele sunt totuși o opțiune bună pentru o investiție inițială, pentru că lucrează repede și sunt foarte ușor și intuitiv de folosit și curățat.

În a doua categorie intră storcătorul de fructe și legume prin presare la rece, proces cunoscut și sub numele de masticare. Așa cum sugerează și numele, aceste aparate zdrobesc fructele și legumele pentru a extrage sucul, prin intermediul unor cilindri. Ele reușesc să imite felul în care mestecăm în mod natural alimentele, cu ajutorul dinților și măselelor. Acest procedeu nu generează nici un fel de căldură și este mult mai eficient decât centrifugarea, procentajul de suc rezultat fiind mai mare. Dezavantajul este însă o viteză mult mai redusă de procesare și de multe ori o dimensiune mai mare a aparatului.
storcator de fructe prin presare

Un storcător de fructe și legume profesional prin presare este capabil să proceseze și legumele cu frunze și oferă câteva avantaje suplimentare. Calitatea sucului obținut este mult mai bună, ceea ce permite păstrarea lui în frigider mai mult timp. În plus, mecanismul păstrează o cantitate mai mare din substanțele naturale benefice, un aspect foarte important pentru cei care pun nutriția pe primul plan.

Dezavantajele principale ale acestor modele sunt prețul ridicat și complexitatea. Nu este ușor să cureți un aparat prin presare, care lucrează destul de lent oricum, așa că nu este potrivit pentru persoanele care dispun de foarte puțin timp liber.

Pe lângă aceste categorii, mai există și storcătoarele pentru citrice, care seamănă mult cu cele manuale. Ele au o construcție foarte simplă și nu pot procesa nici un alt tip de fructe sau legume.

Numărul de elemente ale unui storcător depinde de la un model la altul. Ca o regulă de bază, cu cât un aparat are mai multe piese, cu atât și numărul funcțiilor disponibile este mai mare. Un storcător de fructe profesional este util și pentru alte sarcini în bucătărie și poate fi utilizat de exemplu la prepararea untului sau a pastelor de casă.

Structura de bază a tuturor aparatelor este similară, cu un corp central în care se află motorul, circuitul de stoarcere și un recipient în care se adună sucul. Câteva elemente au totuși o importanță specială. Cu cât tubul de alimentare este mai larg, cu atât încap în el fructe mai mari și nu mai este nevoie să le tai în bucățele foarte mici. Este bine ca și zona de evacuare a pulpei să fie cât mai mare pentru că în acest fel este mai ușor de curățat. Rezervorul trebuie să aibă și el cel puțin un litru, ca să poți prepara mai mult suc o dată fără să te întrerupi. Unele modele vin și cu multe accesorii utile în plus, cum ar fi de exemplu un separator de spumă, în timp ce variantele ieftine nu includ decât piesele strict necesare.

Indiferent cât costă un storcător de fructe, el trebuie să aibă neapărat un manual de utilizare. Cele mai accesibile aparate vin de multe ori cu instrucțiuni de folosire minime, nimic mai mult decât o schemă slab tipărită și tradusă prost în limba română. Fii atent la acest aspect, care este un indicator al calității produsului, orice fabricant serios asigură un manual detaliat în format fizic sau măcar digital.

Citește pe îndelete manualul pentru că un storcător de fructe poate fi periculos dacă nu este folosit corect, ai fi surprins câte accidente provoacă ele în fiecare an. În plus, aparatele au multe funcții mai puțin evidente, pe care nu le poți descoperi decât din instrucțiuni. Tot de acolo afli cum să întreții corect obiectul pentru a-i asigura o durată de funcționare cât mai îndelungată.

Majoritatea electrocasnicelor au în ziua de azi o perioadă de garanție de doi ani, verifică totuși acest lucru și află dacă ea se aplică pe teritoriul României. Dacă locuiești într-un oraș mai mic, este important dacă vei primi pe loc un aparat la schimb în cazul unei defecțiuni sau dacă va trebui să trimiți storcătorul în service și să aștepți o perioadă mai îndelungată.

În funcție de preț, storcătorul de fructe și legume oferă diverse funcții pe care trebuie să le cunoști. Să începem cu analiza caracteristicilor generale. Cel mai important este desigur motorul, cu cât acesta este mai puternic, cu atât puterea de procesare este mai mare și pot fi stoarse produse mai dure. Unele modele au și o funcție de inversare a direcției motorului care este foarte utilă atunci când traseul se înfundă și permite eliminarea rapidă a bucăților blocate. Dacă storcătoarele cu presiune au de regulă o sigură viteză, cele centrifugale permit ajustarea puterii motorului în funcție de materia primă.

Aparatele mai scumpe sunt multifuncționale și pot fi folosite și în alte scopuri, de exemplu pentru a prepara piure pentru bebeluși, pastă de nuci, salate sau chiar și ca o râșniță de cafea.

storcator de fructe profesionalEste important cât de ușor se curăță aparatul pentru că mulți utilizatori le abandonează rapid tocmai din această cauză. Dacă ai o mașină de spălat vase, caută storcătoare care sunt compatibile și ai scăpat de o grijă. Noi îți recomandăm să alegi un model care colectează pulpa într-un recipient extern, cele care adună resturile în interiorul mașinii necesită dezasamblarea ei și sunt mult mai greu de spălat.

În funcție de spațiul disponibil în bucătăria ta, dimensiunile aparatului contează foarte mult. Degeaba îți cumperi cel mai bun storcător de fructe și legume prin presare dacă nu ai loc pentru el.

Din păcate, storcătoarele profesionale sunt destul de mari așa că vei fi nevoit să faci un compromis. Există și modele care sunt în același timp compacte și puternice dar prețul lor este mai ridicat.

Sperăm că sfaturile noastre te-au ajutat să alegi cel mai bun storcător de fructe pentru nevoile tale. La final, îți oferim câteva informații utile ca să-l folosești la potențialul maxim.

Alege legume și fructe foarte proaspete ca materie primă și bea sucul cât mai repede după ce l-ai preparat. Motivul este simplu: oxidarea distruge rapid substanțele nutritive din compoziția lui.

Ideal este să-l consumi imediat, iar durata maximă nu ar trebuie să depășească în nici un caz 24 de ore. Dacă totuși ai o cantitate mai mare de suc, depozitează-l într-o sticlă etanșă la frigider pentru a reduce la minim acțiunea agenților oxidanți.

Este foarte tentant să amesteci în storcător toate fructele și legumele pe care le găsești prin bucătărie sau frigider dar noi nu îți recomandăm să faci asta. Prea multe ingrediente produc un suc cu un gust destul de puțin atractiv și de multe ori îi dau o culoare maronie. Pentru cele mai bune rezultate, nu combina mai mult de trei tipuri de fructe sau legume, la care poți eventual să adaugi un condiment. Experimentează cât mai mult și vei descoperi în timp amestecuri delicioase și care sunt produsele care merg cel mai bine împreună.

Nu orice fruct este potrivit pentru suc. În mod oarecum paradoxal, este foarte greu să storci piersici, avocado, mango sau chiar banane, care sunt în schimb foarte bune pentru piure-uri de fructe.

Dacă ai o grădină sau niște plante în ghiveci, nu arunca resturile de pulpă. Acestea sunt bogate în materie organică și le poți adăuga în compost sau chiar să le amesteci direct cu solul pentru a-i îmbunătăți fertilitatea.

Un ultim sfat te poate ajuta să câștigi timp dacă te grăbești dimineața. Spală fructele cu o seară înainte, taie-le în bucăți potrivite și pune-le la frigider. În acest fel vei prepara mult mai rapid sucul de la micul dejun.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 8 In medie: 4.4
Back to top button