Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cele mai bune bormasini 2021

Reparațiile prin casă sau ansamblarea diverselor obiecte de mobilier se pot face de meseriași, dar și de dumneavoastră, dacă alegeți să achiziționați o bormașină ieftină și bună. Alegerea celei mai bune bormașini nu este întotdeauna ușoară, deoarece oferta de bormașini de pe site-urile de profil este extrem de bogată. Sfaturile experților în domeniu se pot dovedi utile, astfel încât potențialii clienți să facă alegeri mai inspirate și mai aproape de ceea ce au ei nevoie. Criteriile după care alegeți o bormașină de calitate sunt importante și merită menționate în acest articol:

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
5.0
3 din 10
4.8
4 din 10
4.7
5 din 10
4.6
6 din 10
4.6
7 din 10
4.5
8 din 10
4.4
9 din 10
4.3
10 din 10
4.2

Tipuri de bormașină

În funcție de configurație sa și de modul în care este utilizată, bormașina poate fi de două tipuri:

Bormașina manuală sau pe verticală

Acest model vă permite lucrul cu o mare precizie. Se folosește la asamblarea și la prelucrarea pieselor de mobilier. În acest caz părțile componente fixate pe o coloană, iar brațul cu burghiu se poate mișca deasupra unei platforme ce ține materialele de găurit într-o poziție fixă. Bormașina pe verticală efectuează lucrări mai precise, fără niciun efort din partea utilizatorului, executând perforări extrem de diverse. Nu are portabilitate, dar este un model potrivit începătorilor sau profesioniștilor la începutul practicării meseriei lor.

Bormașină de tip pistol

Pentru cei ce au nevoie în principal de mobilitate, manevrabilitate și portabilitate recomandăm bormașina de tip pistol. În această categorie avem varianta clasică și cea cu percuție.

  • Modelul clasic – folosit în cazul unor materiale precum aluminiul, metalul subțire, lemnul sau plasticul.
  • Modelul cu rotopercutor – ideal pentru lucrări unde e nevoie de o putere mai mare de găurire și pentru materiale precum zidăria, betonul, piatra sau asfaltul. Avantajul acestui model este că poate fi modificat pentru a prelucra și materialele moi, utilizandu-se doar un schimbător mecanic.

Principalele criterii după care alegem cele mai bune bormașini

Alimentarea

Modelele care au nevoie de multă putere pentru a găuri ușor orice material trebuie alimentate direct la priză.Dezavantajul lor major rămâne însă lipsa portabilității.

Dacă folosiți prelungitorul, veți putea executa diverse reparații nu numai în locuință, ci și în jurul acesteia, așa cum vă doriți dumneavoastră. Persoanele care au nevoie să lucreze fără fire de conexiune și fără cabluri pot alege varianta care funcționează cu acumulator intern. Dacă e nevoie ca bormașina de găurit material dur să facă față unor sarcini complexe, veți investi într-o bormașină de calitate.

Puterea

În funcție de acest criteriu avem două variante: mic/mediu și mare. Vă recomandăm un dispozitiv cu o baterie de 3.6 – 4.8V, atunci când folosiți mai rar dispozitivul și perforați mai mult lemn și pal în strat relativ subțire sau o puteți folosi cu funcție de șurubelniță. O bormașină cu putere mai mare de cel puțin 12 – 18V este cea mai potrivită soluție.

Nivelul de experiență

După cunoștințele dobândite în utilizarea bormașinii faceți parte din una din următoarele trei mari categorii: utilizator ocazional, pasionatul de bricolaj și profesionistul.

  • Dacă folosiți mai rar bormașina și doar dacă este strict necesar puteți să vă considerați un utilizator de ocazie și de nevoie. În acest caz, destul de comun, o bormașină clasică, de putere moderată sau chiar mică, ce se poate fi utilizată ca surubelniță, cu funcții simple și la un preț scăzut este cea mai bună variantă
  • Cei ce aleg să-și facă singuri reparații prin casă pot fi numiți pasionați de bricolaj. Dacă vă recunoașteți în această descriere, bormașina semi-profesională este ideală pentru dumneavoastră. Poate fi utilizată frecvent dacă dispune de o putere medie. Cu siguranță portabilitatea este necesară și de aceea ar fi bine să achiziționați varianta cu acumulator.
  • Adevărații profesioniști folosesc aproape zilnic bormașina, chiar mai multe ore într-o singură sesiune de lucru. Dacă sunteți utilizator profesionist cu siguranță știți de cea veți nevoie pentru a fi eficient în munca dumneavoastră și poate sfaturile altora nu va interesează atât de mult. Alegeți dispozitive solide, făcute din materiale durabile, fiabile și rezistente în timp. Dacă lucrați cu materiale mai dure aveți nevoie de varianta cu rotopercutor, iar puterea nominală asigurată de motor trebuie să depășească 700W. Pentru activități susținute și cu materiale diverse, un model fix achiziționat suplimentar va fi obligatoriu pentru a duce lucrarea la final.

Funcțiile și opțiunile suplimentare

Dintre numeroasele funcții suplimentare de care poate dispune o bormașină cele mai importante sunt: găurirea, perforarea cu rotopercutor și înșurubarea. Dacă găsiți un model care să vă ofere toate aceste posibilități, puteți considera că dispuneți de un produs din categoria profesională. Pentru utilizare ocazională, vă recomandăm să cumpărați o mașină de găurit și înșurubat, care este un hibrid modern între bormașină și o șurubelnița electrică.

Utilizatorii profesioniști au nevoie de sistem de percuție pentru a lucra cu orice tip de material. Cu toate acestea funcția cu rotopercutor trebuie să poată fi utilizată preferențial. O altă funcție dorită de utilizatori amatori sau profesioniști este turația variabilă, adica viteza redată în rotații pe minut și posibilitatea de a o regla în funcție de fiecare material ce urmează a fi prelucrat. Alegeți modelul care are cât mai multe funcții dacă știți că veți avea nevoie de toate aceste funcții în activitatea dumneavoastră. O investiție bine gândită vă poate scăpa de neplăcerea de a cumpăra mai multe dispozitive pentru diverse activități ce pot fi făcute de o bormașină completă.

Alegerea on line a celei mai bune bormașini

Cunoscând toate aceste informații tehnice importante despre cele mai bune bormașini de pe piața comercială, sunteți deja mai pregătit pentru pasul următorul: achiziția celei mai bune bormașini. Trebuie să știți că cele mai apreciate branduri producătoare, de pe acest segment de piață, își comercializează produsele prin intermediul magazinelor online. Comanda on line vă permite să returnați modelul, dacă nu se dovedește a fi ceea ce căutați, iar prețurile sunt cu siguranță mai reduse decât în multe magazine fizice. Profitați de ofertele promoționale și de posibilitatea de a compara într-un timp relativ scurt un număr mare de produse. Toate aceste avantaje vor face ca alegerea dumneavoastră să fie cât mai inspirată și mai apropiată de aceea ce aveți nevoie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 7 In medie: 3.7
Back to top button