Cele mai bune baby monitoare 2020

Alegerea unui baby monitor poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 baby monitoare disponibile pe piață în momentul acesta

 
Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
9.9
2 din 10
9.8
3 din 10
9.7
4 din 10
9.7
5 din 10
9.6
6 din 10
9.5
7 din 10
9.5
8 din 10
9.4
9 din 10
9.3
10 din 10
9.2

Monitoarele pentru bebeluși au devenit indispensabile în orice familie, fiind un ajutor extraordinar pentru părinți pentru a-și monitoriza bebelușul pe durata celor 24 de ore. Acestea pot fi folosite atât pe timpul zilei pentru a urmări jocul bebelușului în pătuț, cât mai ales pe timpul nopții pentru a ști când acesta se trezește și are nevoie să fie schimbat sau hrănit. Aceste sisteme de monitorizarea a bebelușilor prezintă numeroase avantaje și, de aceea, orice părinte își dorește achiziționarea celui mai bun baby monitor pentru copilul său Dar, cum alegem un baby monitor de calitate din oferta destul de diversă existentă pe piață?

Unele recomandări privind principalele caracteristici tehnice ale unui astfel de monitor pentru bebeluși considerăm că pot fi extrem de utile pentru viitorii părinți. Aceste sfaturi țin cont atât de părerea specialiștilor, cât și de a celor care deja folosesc aceste aparate.

Principalele caracteristici tehnice ale baby monitoarelor

Frecvența

Aceasta este un criteriu foarte important în alegerea monitorului pentru bebeluși, deoarece frecvența folosită de sistemul de monitorizare poate intra în contradicție cu alte aparate din casă și produce bruiaje. De aceea, banda de frecvența ideală, aleasă chiar de producători, este de 1.9 GHz, o frecvență exclusiv dedicată pentru aceste aparate.

Canale de comunicație

Pentru a evita probleme de interferență, puteți alege un sistem de monitorizare a bebelușilor cu mai multe canale de comunicație. Astfel puteți trece cu ușurință de pe o frecvență aglomerată, pe una liberă, astfel încât să nu apară bruiajele. Aveți la dispoziție modele mai accesibile la preț care vă permit schimbarea canalelor în mod manual sau modele mai performante, mai scumpe, ce realizează automată schimbarea canalelor, atunci când apare o interferență.

Raza de acțiune

Raza de acțiune reprezintă distanța maximă care poate fi între transmițător și receptor până să se întrerupă semnalul, în condiții optime fără obstacole fizice în cale. Aceasta este un criteriu foarte important de selecție a unui monitor pentru bebeluși, iar raza sa de acțiune trebuie să fie cât mai mare. Valoare acesteia o găsiți în descrierea tehnică a produsului, însă trebuie să țineți cont de faptul că pereții casei pot scădea mult din raza de acțiune a aparatului. Majoritatea modelelor pot atinge o rază de acțiune de 200 de metri, considerată o dimensiune medie a unei locuințe. Evident că pentru case mai mari, ar trebui să aveți o rază de acțiune mai mare de 200 metri.

Funcții și accesorii suplimentare

Alegerea celui mai bun monitor pentru copilul dumneavoastră depinde și de alte funcții suplimentare de care acesta dispune, precum:

  • Baterie reîncărcabilă – veți găsi și modele cu baterii de unică folosință, dar, având în vedere că aparatul va funcționa ore în șir, cea mai bună opțiune este o baterie reîncărcabilă cu autonomie mare.
  • Alarme – se poate întâmpla să nu fiți cu ochii pe ecran tot timpul sau să stați într-un loc zgomotos și să nu auzi sunetul emis de aparat. În aceste condiții ai nevoie de un sistem de monitorizare care să te alerteze fie prin lumini, fie prin vibrații sau sunet puternic, atunci când detectează sunet sau mișcare.
  • Imagine nocturnă – atunci când în camera copilului e întuneric, imaginea de pe monitor s-ar putea să nu fie suficient de clară. Ai nevoie de un sistem cu vizibilitate nocturnă, cu un ecran pe care să poți controla, eventual, luminozitatea.
  • Senzor de temperatură – care monitorizează nivelul de temperatura din camera bebelușului și vă alertează în cazul supraîncălzirii acesteia;
  • Indicator nivelul bateriei – este util să vedeți din timp când bateria este pe cale să se descarce.

Tipuri de monitoare pentru bebeluși

Sistem de monitorizare audio

Aceste sisteme de monitorizare sunt cele mai ieftine de pe piață și se potrivesc celor care nu-și doresc decât să știe când se trezește bebelușul și când trebuie acesta să fie schimbat, mai ales pe timpul nopții. Chiar și aparatele mai ieftine trebuie să vă fie de folos, așa că vă recomandăm să fiți atenți la calitatea sunetului. Veți avea cele mai bune rezultate dacă veți așeza receptorul la o distanță cuprinsă între 1 și 3 metri de camera copilului.

Sistem de monitorizare video

Sistemele de monitorizare video sunt din ce în ce mai populare, deoarece sunt relativ accesibile ca preț la o calitate foarte bună și cu diverse opțiuni suplimentare. Un astfel de dispozitiv vă permite și să auziți plânsul copilului și să vedeți video dacă situația impune să vă deplasați rapid în cameră sau mai puteți aștepta până bebelușul se liniștește singur. Sistemele de monitorizare video sunt dotate cu funcții speciale și puteți alege ceea ce vă doriți, în funcție de propriile dumneavoastră nevoi. Atunci când alegeți un astfel de sistem, imaginea este foarte importantă. Trebuie să vă permită să vedeți clar bebelușul, așa că nivelul clarității imaginii este mai important decât dimensiunea monitorului.

Sistem de monitorizare bebeluși cu senzor de mișcare

Aceste sisteme de monitorizare înregistrează anumiți parametru, precum mișcările, pulsul sau ritmul cardiac al bebelușului. În cazul în care bebelușul nu se mai mișcă sau nu mai respiră, apare un sistem de alarmă. Părinții care aleg acest sistem au în vedere prevenirea sindromului morții subite la sugari. Dacă vă doriți un astfel de dispozitiv, puteți alege un model cu atașare pe scutec sau un sistem de monitorizare al pulsului și a respirației.

Concluzii

Deoarece vorbim de o investiție importantă pentru orice părinte, vă recomandăm să achiziționați cel mai bun sistem de monitorizare disponibil. În mediul online veți găsi modele diverse care să fie potrivite pentru dumneavoastră la prețuri mai bune, deoarece ofertele speciale și reducerile sunt mai frecvente online. Înainte de orice achiziție online este necesar să consultați părerea altor cumpărători pentru a vă asigura că produsul este conform descrierii producătorului. De asemenea, puteți să vă dați seama dacă produsul merită sau nu achiziționat. Având la dispoziție aceste informații, putem spune că sunteți gata să alegeți cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși pentru copilul dumneavoastră.

Back to top button
Close