Alegerea unui aspirator vertical poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 aspiratoare verticale disponibile pe piață în momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerificațI prețul

1 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Star-Light ACTS-606B

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Philips FC6168/01

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Star-Light ASBC-2040BB

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Heinner HSVC-H18.5GD

9.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Rowenta 360 RH9051

9.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Bosch BBH22041

8.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Bosch Athlet BCH625LTD

8.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Rowenta RH6756WO

8.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Rowenta RH8912WH

8.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Aspiratoare verticale 2020

Beko VRT61821VD

8.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro
1 di 10
Evaluare
9.8
2 di 10
Evaluare
9.8
4 di 10
Evaluare
9.5
5 di 10
Evaluare
9.2
6 di 10
Evaluare
8.8
8 di 10
Evaluare
8.7
9 di 10
Evaluare
8.5
10 di 10
Evaluare
8.4

Dacă sunteți adeptul încorporării tehnologiei în viața de zi cu zi, atunci ar trebui să analizați perpectiva achiziționării unui aspirator vertical în casa dumneavoastră. Cele mai multe păreri despre aspiratorul vertical, exprimate chiar de cei ce le utilizează, scot în evidență avantajele evidente ale utilizării acestor electrocasnice moderne:

  • sunt foarte ușor de manevrat, cu o greutate foarte redusă;
  • permit o aspirare rapidă a firmiturilor din bucătărie, dar și a prafului din toată casă;
  • sunt eficiente în aspirarea scărilor sau a suprafetelor înguste;
  • au mobilitate și portabilitate mare;
  • au un consum redus de energie;
  • sunt ergonomice și cu design modern;

Alegerea celui mai bun aspirator vertical nu este însă ușor de realizat în condițiile existenței pe piață a unei oferte foarte bogată de astfel de modele. De aceea, vă oferim un ghid al celor mai importante caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când decideți achiziția personală a unui aspirator vertical.

Principalele caracteristici ale unui aspirator vertical

Puterea de aspirare

Aspiratoarele verticale au, în general, o putere de aspirare mai mică decât cele clasice, de aceea această caracteristică tehnică este extrem de importantă pentru dumneavoastră, potențialul cumpărător. Chiar dacă puterea de aspirare nu este specificată în mod obiectiv pe eticheta de eficiență energetică, verificați voltajul motorului. Cu cât valoarea acestuia este mai mare cu atât puterea de aspirare este mai mare.

Autonomia bateriei

Toate aspiratoarele verticale folosesc baterii reîncărcabile, ceea ce le oferă o autonomie cuprinsă între 20 și 75 de minute, în funcție de model. Când citiți pe prospect valorile maxime specificate de producatori, trebuie să știți că măsurarea acestei autonomii se face la cel mai mic nivel de putere. Timpul de autonomie va scădea considerabil la nivelurile superioare de utilizare ale aspiratorului vertical.

Mărimea și designul

Aspiratoarele verticale sunt compacte și ușor de manevrat, ceea ce le sporește atractivitatea pentru consumatori. Designul acestora este unul extrem de atractiv, iar forma lor ergonomică ajută la depozitarea lor cu mare ușurință. Pe piață comercială există chiar și modele de aspiratoare verticale care pot deveni portabile și pot fi lejer trasportate de posesor.

Tipul de suprafață aspirată

Chiar dacă aspiratoarele verticale pot fi folosite pentru orice tip de suprafață, însă sunt mult mai eficente pe gresie și parchet și mai puțin eficiente pe covor sau mochetă. Indiferent însă de tipul de suprafață, marele avantaj al aspirtaoarelor verticale este că pot pătrunde în orice colțișor, pe scări sau în spații închise.

Greutatea

Un alt motiv important de alegere a aspiratoare verticale este greutatea lor foare mică, ceea ce le asigură o mare manevrabilitate și portabilitate în raport cu modelele clasice cablate la curentul electric pentru a funcționa. Orice om care a aspirat vreodată cu un model clasic știe cât de deranjantă este transportarea aparatului electrocasnic dintr-o cameră în alta. De aceea, opțiunea ușoarelor aspiratoare verticale devine tot mai atractivă.

Capacitatea de colectare

Când vă decideți să alegeți un aspirator vertical luați în considerare și capacitatea de colectare a acestuia, care poate fi cuprinsă între 0,4 și 2 litru. Optați pentru modele cu capacitate de colectare cât mai mare pentru a nu schimba prea des recipientul de colectare. Dacă însă nu vă deranjează această operațiune, atunci puteți lua în considerare alte criterii de alegere a aspiratorului vertical.

Timpul de încărcare a bateriei

În general, timpul de încărcare al bateriei aspiratoarelor verticale variază între 4 și 6 ore, cu o opțiune de încărcare mai rapidă în primele 3 ore de 80% din baterie, pentru o utilizare mai eficientă a acestora.

Accesoriile

Accesoriile au o importanță deosebită în cazul aspiratoarelor, indiferent de tipul acestora. Un aspirator vertical trebuie să fie dotat cu toate elementele necesare pentru a accesa spații dificile și mai greu accesibile. Accesoriile pot fi: perii electrice, duze la podea, filtre lavabile, standuri de încărcare, diferite perii motorizate, perii iluminate cu leduri sau posibilitatea de conectare a unor duze pentru aspirarea mobilierului sau a portbagajului și interiorului mașinilor.

Tipul de aspiratoare verticale

În funcție de tipul de aspirare încorporat, aspiratoarele verticale se împart în trei mari categorii:

Aspiratoare verticale cu aspirare uscată

Acest model este cel mai popular dintre toate modelele de aspiratoare verticale datorită accesibilității lor din punctul de vedere al prețului. Dacă bugetul dumneavoastră este mai limitat aspiratorul vertical cu aspirare uscată este ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

Aspiratoare verticale cu spălare

Acest model de aspiratoare verticale utilizează apa ca sistem de filtrare într-un mod economic și eficient. Prin această configurație se permite utilizarea motoarelor cu putere mai mica, ceea ce le face mai ergonomice și mai puțin consumatoare de energie.

Aspiratoare verticale cu abur

Cele mai moderne aspiratoare verticale sunt aspiratoarele cu aburi, ce folosesc metode ecologice ce consumă puține resurse și energie, dar au o putere de aspirare mai mică.

Dintre toate aceste diverse modele de aspiratoare verticale alegeți modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Dacă aveți o a casă mare, alegeți un aspirator vertical cu putere de aspirare mare precum sunt cele cu aspirare uscată. Pentru apartamente se potrivesc cel mai bine celelalte două de modele de aspiratoare verticale, cu apă sau cu abur, pentru un consum mai mic de energie și aer nepoluant.

De ce să alegeți un aspirator vertical?

Evoluția tehnologică din ultimele decenii și-a pus amprenta și asupra obișnuitelor aspiratoare. Acestea au devenit mult mai compacte, mai silențioase, mai ecologice, mai puțin consumatoare de energie, mai ușor manevrabile, mai pliabile, mai estetice, mai ergonomice și cu aceeași putere de aspirare ca și cele clasice. Așa se explică popularitatea tot mai mare a aspiratoarelor verticale printre consumatori, dar și tendința acestora de a se impune pe piața comercială.

Mai rămâne doar să vă orientați spre braduri cunoscute ce oferă garație de minimum 24 de luni și să vă interesați de locatiile de service ale producatorului ales. Alegeți service-uri ale firmelor care să se afle în apropierea localității de domiciliu în situația unor probleme în utilizarea aparatului electrocasnic. Iar dacă toate aceste aspecte sunt luate în considerare de dumneavoastră, atunci achiziția celui mai bun aspirator vertical devine o activitate plăcută.