Alegerea unui aparat foto instant poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 aparate foto instant disponibile pe piață în momentul acesta

 ImagineNumeEvaluareVerificațI prețul

1 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Fujifilm Instax Wide 300

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Fujifilm Instax mini 9

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Kodak Smile Classic

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Polaroid Snap Digital

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Polaroid Originals OneStep2

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Fujifilm Instax mini 70

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Fujifilm Instax mini90

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Fujifilm Instax Square SQ6

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Canon ZoeMini C

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Aparate foto instant 2020

Fujifilm Instax Mini, Hello Kitty

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

Nu puțini sunt iubitorii unor fotografii tradiționale pe suport de hârtie, chiar dacă evoluția tehnologică ne oferă soluția, mult mai facilă, a pozelor realizate cu ajutorul telefonului mobil. Aceștia consideră aparatul foto instant o investiție extrem de importantă, poate puțin nostalgică, amintindu-le de vremurile de început ale fotografiei. Acestor iubitori ai fotografiei clasice ne-am propus câteva recomandări legate de achiziția unei camere foto instant de calitate.

Alegerea celui mai potrivit aparat foto instant presupune cunoașterea caracteristicilor specifice de funcționare ale acestuia, timp de analiză a multiplelor modele și o sumă suficient de bună încăt să vă îndreptați atenția spre modele mai performante.

Principalele caracteristici tehnice ale aparatului foto instant

Tipul de lentile

Aparatele de foto instant pot avea două tipuri de lentile: retractabile sau fixe. Primul tip de lentine este mai performat decât la doilea, deoarece capturează mai multă lumină, ceea ce permite obținerea unor imagini mai luminoase. Dezavantajul lor este că se pot defecta mai ușor, având un sistem de retractare destul de sensibil. Dacă lucrul cu aceste lentile nu vă este familiar, alegeți aparate cu lentile fixe cu care puteți obține imagini destul de bune.

Apertura

Pentru cunoscături, apertura unui aparat foto este ceva foarte cunoscut. Pentru ceilalți, apertura înseamnă controlul cantității de lumină care pătrunde prin lentile. Dacă o cameră este dotată cu o apertură mare, aceasta va putea să surprindă imagini mai luminoase și sunt ideale pentru a fotografia imagini la o distanță mică, deoarece blurează fundalul, scoțând în evidență subiectul. Obiectivele cu apertură mică vor scoate imagini mai întunecate, dar sunt mai potrivite pentru a fotografia peisajele.

ISO

ISO se referă la controlul expunerii și sensibilitatea senzorului camerei la lumină. O viteză ISO mică, între 50 și 800, este recomandată deoarece este mai puțin probabil ca imaginea să apară cu granulație sau neclară. Totuși, fotografiile au tendința de a apărea mai întunecate. Vitezele ISO mari, de peste 800, sunt folosite pentru a obține imagini mai luminoase, dar cu zgomot și o calitate mai mică a imaginii.

Viteza obturatorului

Este un parametru direct legat de ISO. Practic, stabilește durata în care lumina pătrunde în aparatul foto instant. Valorile mici ale vitezei obturatorului permit obținerea unor imagini mai luminoase, dar calitatea lor poate să scadă mult. Acestea pot fi blurate sau subiectul surprins în mișcare poate apărea ca o urmă de lumină și nimic mai mult. Vitezele mai mari controlează mai bine lumina, ceea ce duce la obținerea fotografiilor mai clare.

Bliț

Blițul este o componentă importantă pentru o cameră foto instant dacă vreți să obțineți fotografii spectaculoase. Dacă însă nu aveți prea multă experiență de utilizare a blițului veți avea surpriza că acesta vă poate distruge instantaneele. De aceea, asigurăți-vă că veți investi într-un dispozit ce vă permite dezactivarea blițului atunci când doriți acest lucru. Blițul poate fi integrat în carcasa aparatului sau poate să fie retractabil. Poți controla când anume să folosești blițul la un model retractabil. Acesta poate să apară atunci când apeși declanșatorul sau când deschizi aparatul. În cazul acestor camere foto, blițul este situat la o distanță mai mare față de lentile. De asemenea, căutați în descrierea produsului opțiunea de „autoflash”, ce calibrează automat cantitatea de lumină necesară. Astfel nu vei mai obține fotografii cu supraexpunere.

Bateria

Acumulatorii pot fi reîncărcabili sau clasici de tip AA. Vei face alegerea în funcție de preferințele personale. Bateriile normale pot fi găsite cu ușurință în magazine și nu costă mult. Totuși, va trebui să ai mereu rezerve la tine. Acumulatorii reîncărcabili pot fi găsiți doar la un anumit producător sau doar pentru un anumit tip de cameră. Aceștia sunt mai scumpi, dar sunt o investiție pe termen lung ce merită realizată. Vă recomandăm să alegeți modele de aparate ce permit accesul ușor pentru a scoate bateriile atunci când aveți nevoie.

Consumabile

Pentru o astfel de cameră foto vei avea nevoie de o hârtie specială pe care să îți imprimi imaginile. Acestea sunt consumabile ce pot consta mai mult sau mai puțin, de aceea trebuie să fii atent atunci când le alegi. Astfel, atunci când selectezi modelul de aparat foto instant, asigură-te că este compatibil cu mai multe tipuri de film sau hârtie pentru imprimare. Trebuie să poți alege fie între hârtie clasică cu celebrele margini albe, fie hârtie cu margini colorate sau diferite modele.

Cel mai bun aparat foto instant vă poate permite imprimarea atât a pozelor landscape, cât și de tip portret. Aparatele care printează poze tip portofel, sunt mai potrivite pentru portrete sau fotografii macro. Cele care pot să imprime în format wide, sunt mai potrivite pentru peisaje sau grupuri largi de oameni.

Calitatea materialelor

Aparatele foto instant au în fond o carcasă din plastic, ce nu pare foarte rezistentă. Totuși, modelele comercializate la noi sunt mai diverse, din acest punct de vedere. Majoritatea producătorilor înțeleg acum necesitatea de a folosi materiale mai trainice pentru a construi astfel de aparte foto, deci dacă vrei un model durabil, caută unul cât mai recent.

Funcții și opțiuni suplimentare

Multe modele pot avea anumite funcșii sau opțiuni suplimentare extrem de utile și interesante pentru a face poze spectaculoase într-un mod cât mai eficient. Enumerăm câteva dintre aceste funcții și opțiuni suplimentare:

  • Alertă baterie – vă anunță când bateria ajuge la valori minime.
  • Alertă terminare hârtie foto – utilă pentru o eficiența sporită a printării pozelor;
  • Memorie internă – astfel veți putea stoca imaginile pe care vreți să le printați mai târziu sau să le transferați pe un alt dispozitiv.
  • WI-FI sau Bluetooth – opțiuni utile pentru o conectare rapidă la telefonul mobil.

Brand recunoscut

Este important să cumperi aparatul foto instant de la un producător cunoscut dacă vrei imagini de calitate. Brandurile de renume sunt mai atente la materialele din care sunt fabricate camerele foto instant și oferă mai multe servicii de garanție și post garanție.

Alegerea celui mai bun aparat foto instant

Atunci când deciziția de achiziție este luată, vă recomandăm să analizați mai întâi on line ofertele de aparate foto instant de pe piața comercială. Veți câștiga astfel timp prețios și veți avea acces la diverse oferte avantajoase de vânzare on line a produselor. Plecați de la propriile dumneavoastră nevoi personale dacă vreți să fiți mulțumiți de investiția dumneavoastră. Mult succes la cumpăraturi!