Alegerea unui aparat de ras poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 aparate de ras disponibile pe piață în momentul acesta.

 ImagineNumeEvaluareVerificațI prețul

1 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Philips S9711/31

9.9

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

2 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Braun Series 9 9290CC

9.8

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

3 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Braun 5030S

9.7

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

4 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Philips S1520/04

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

5 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Philips S5130/06

9.6

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

6 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Braun 3020S

9.5

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

7 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Philips OneBlade Pro QP6510/60

9.4

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

8 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Philips PT711/16

9.3

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

9 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Philips OneBlade QP2520/30

9.2

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro

10 din 10

Cele mai bune Aparate de Ras 2020

Philips S1310/04

9.0

VERIFICAȚI PREȚULpe emag.ro
1 di 10
Evaluare
9.9
3 di 10
Evaluare
9.7
4 di 10
Evaluare
9.6
5 di 10
Evaluare
9.6
6 di 10
Evaluare
9.5
8 di 10
Evaluare
9.3
10 di 10
Evaluare
9.0

Bărbaților moderni le place să arate cât mai bine barbieriți și de aceea achiziția celui mai bun aparat de ras este o necesitate evidentă pentru aceștia. Dezvoltarea tehnologică a schimbat modul de îngrijire masculină și odata cu creșterea dorinței bărbaților de a arata impecabil s-au modernizat și cele mai bune aparatele de ras folosite. Cele mai apreciate aparate de barbierit în secolul 21 sunt aparatele de ras electrice, datorită multiplelor avantaje aduse de acestea în operațiunea de barbierit.

Dar, cum puteți alege cel mai bun aparat de ras electric din multitudinea de oferte existente pe piața comercială? Ne-am gândit să vă sprijinim cu câteva recomandări care să vă ajute în acest demers de investiție.

Caracteristicile tehnice ale aparatelor de ras

Capătul activ al aparatului de ras

Acesta este cea mai importantă componentă a aparatului de ras, deoarece forma și caracteristicile sale influențează în mod direct calitatea barbieritului. Există două tipuri principale de capete active, alegerea fiecărui model fiind doar o chestiune de preferință, fără diferențe notabile între ele:

  • capăt activ sub formă de mașină de tuns cu sită încorporată;
  • capăt activ sub formă de 2 sau 3 inele tăietoare, într-un design tringhiular.
  • Aparatele de ras de calitate au și un sistem de adaptare individuală a capetelor active pentru a urmări cu ușurință conturul feței fiecărui utilizator.

Tehnologii de tăiere

Dezvoltarea tehnologică a dus și la o modernizare a tehnologiei de tăiere a firului de păr. Una dintre cele mai folosite și practice dintre acestea este tehnologia de ridicare și tăiere a firului de par, ce asigură o tăiere cât mai apropiată de piele. De asemenea, majoritatea aparatelor de ras pot fi utilizate atât pe uscat, cât și cu apă, fără să-și piardă din eficiență și calitate.

Cu cablu sau cu baterii

Aparatele de ras pot fi folosite în două varaiante: cu cablu sau cu baterii. Prima variantă are dezavantajul unei manevrări mai greoaie, în timp ce aparatele de ras pe baterii au dezavantajul unui timp mai lung pentru încărcarea bateriei. O încărcare completă a bateriei durează între o oră și 12 ore. Există și modele ce permit o încărcare de urgență de cinci minute doar pentru un barbierit rapid. Cu aparatele de ras cu cablu acest inconvenient nu mai există, însă utilizarea sa este mai greoaie și aveți nevoie de o priză pentru reîncărcare.

Funcții și opțiuni suplimentare

Aparatele de ras sunt cu atât mai dezirabile cu cât dispun de mai multe funcții sau opțiuni suplimentare. Enumerăm câteva dintre cele mai importante:

  • oprirea automată – în momentul în care acumulatorul este complet încărcat, deoarece supraîncarcarea poate reduce durata de viață a bateriei aparatului de ras;
  • avertizare baterie redusă – prin intermediul unui indicator de încărcare sau cu ajutorul unei lumini care indică nivelul de consum al bateriei;
  • trimmer – dispozitiv pentru tăierea firelor mai lungi;
  • utilizarea sub apă – este o opțiune extrem de utilă care faca experiența barbieritului mai plăcută.

Fiabilitate

Pentru o funcționare pe termen lung a aparatului de ras, vă recomandăm să spălați partea activă a aparatului după fiecare utilizare. De asemenea, produsului trebuie să aibe o dimensiune și o greutate acceptabilă pentru a fi manevrat cu ușurință de orice utilizator.

Autonomie

Alegerea celui mai bun aparat de ras implică și verificarea autonomiei acestuia. Cele mai bune dispozitive oferă după o încărcare de maxim 70 de minute, o autonomie cuprinsă între 30 și 50 minute. Unele dispozitive oferă și opțiunea de încărcare rapidă, ce presupune încărcarea timp de 5 minute a aparatul pentru un barbierit rapid. Există și aparate de barbierit ce necesită o încărcare mai mare de 12 ore și care oferă o autonomie de doar 30 de minute. Alegeți modelul de aparat potrivit nevoilor tale individuale!

Accesorii

Un alt criteriu important de alegere a unui aparat de ras bun este lista de accesorii suplimentare pe care le deține la achizitie. În această listă ar trebui să găsiți cel puțin o perie de curățat și un ulei pentru întreținerea capului activ. De asemenea, printre accesorii ar trebui să regăsiți capete de barbierit cu dimensiuni diferite pentru realizarea unui barbierit perfect.

Prețul

Prețul unui aparat de ras reprezintă un criteriu important de selecție. Cele mai simple dintre modele au un preț cuprins între 50 si 200 de lei, iar pentru cele mai avansate și mai accesorizate modele puteți ajunge și la 800 de lei. Recomandarea este să alegeți modele cu un preț cel puțin mediu pentru a beneficia de o experiență superioară a opereațiunii de barbierit.

Brandul cunoscut

O firmă producătoare de renume este o garanție a unei calități ridicate a elementelor componente aparatelor de ras, deoarece aceste firme sunt mult atente la aceste detalii. De asemenea, un brad cunoscut oferă condiții avantajoase de garanție, de cel puțin doi ani și service-uri disponibile în principalele orașe din țară, pentru efectuarea anumitor reparații.

Tipuri de aparate de ras după tipul de lame. Avantaje și dezavantaje

Cele mai cunoscute tipuri de lamă sunt cele cu sită și cele cu discuri, fiecare cu avantaje și dezavantaje specifice:

  • Lamele cu sita oferă o mai bună tăiere a firelor de păr mai aproape de piele. De asemenea, se curăță mai ușor și oferă o mai bună protecție față de căldura pe care capetele de tăiere o emit. Dintre dezavantaje menționăm: zgomotul mai mare în timpul funcționării și precizie mai mică pentru conturarea anumitor zone, precum mandibula sau mustața;
  • Lamele cu discuri, cu o eficiență superioară când barba este mare și acoperă mai bine relieful feței și se potrivesc mai bine persoanelor care se barbieresc mai rar. Alte avantaje ar fi zgomotul mai mic în timpul funcționarii și un consum energetic mai redus. Dezavantajele se referă la dificultatea de curățare a lamelor și șansa reală ca pielea sensibilă să se irite în cadrul procesului de barbierire.

Alegerea celui mai bun aparat de ras pentru dumneavoastră

Având la dispoziție aceste informații relevante despre aparatele de ras, alegerea celui mai bun aparat de ras pentru dumneavoastră devine o sarcină mult mai ușoară. Începeți cu o prospecție on line a produselor disponibile pe piața comercială românească, comparați ofertele și stabiliți care dintre ele îndeplinesc cele mai multe din criteriile dumneavoastră personale de selecție. Orientați-vă spre modele cu un preț cel puțin mediu și aparținând unor firme cunoscute pentru a avea parte de avantajele aduse de tehnologie în experiența barbieritului. Fiind o activitate zilnică considerăm că merită să investiți într-un produs de calitate!